»

Googlovi zaposleni obsojeni zaradi spornega posnetka na Google Video

Google - Neki italijanski učenci iz Torina so leta 2006 na Google Video naložili videoposnetek, v katerem se spravljajo na avtističnega sošolca. Posnetek je presegal vse meje dobrega okusa, zaradi česar so ga le nekaj ur po prejemu obvestila italijanske policije na Googlu odstranili. Poleg tega so sodelovali s policijo pri identifikaciji tistega, ki je posnetek naložil na splet. Storilka in nekaj ljudi iz posnetka je bilo kasneje obsojenih na 10 mesecev družbenokoristnega dela. Pričakovali bi, da se zgodba tu konča, a ni bilo tako.

Javni tožilec iz Milana je štiri Googlove uslužbence - to so David Drummond, Peter Fleischer, George Reyes in Arvind Desikan) - obtožil razžalitve in kršitve italijanskega zakona o varstvu zasebnosti. Omenjeni zaposleni so leta 2008 zapustili Google. Seveda nihče izmed njih ni imel ničesar opraviti s spornim posnetkom, saj se niso pojavili v njem, niso ga posneli, niso ga naložili niti ga pregledali pred ali po objavi.

Zato je toliko bolj presenetljivo, da je...

21 komentarjev

Kompatibilnost standardov HD DVD in Blu-ray?

X-Bit Labs - Po poročanju na X-bit labs bi se naj DVD Forum in Blu-ray dogovarjala o poenotenju protokolov in fizičnih DVD-formatov naslednje generacije. Primarna motivacija za to je seveda izogibanje konfliktu med standardi in posledično morebitni slabši prodaji prihajajočih DVD diskov in predvajalnikov. Kakorkoli, tovrstni dogovor bi imel pozitivne posledice tudi za potrošnike, saj bi nam s tem prihranili odločanje o nakupu predvajalnika, ki podpira ali HD DVD (ena plast - 15GB) ali Blu-ray (ena plast - 27GB) format. S poenotenjem bi namreč dobili predvajalnike, ki bi podpirali oba standarda. Poleg tega bi lahko bilo vse skupaj nekoliko cenejše, saj bi proizvajalci namenili manj sredstev za razvoj ločene programske in strojne opreme za visoko-definicijske DVD predvajalnike.

Držimo pesti, da jim bo uspelo, ker zmeda na področju trenutno aktualnih DVD-formatov presega vse meje dobrega okusa ...

15 komentarjev

Nintendo je dobil klofuto

The inquirer - Evropski komisar za ekonomsko konkurenco (upam, da sem prav poslovenil) Mario Monti je danes objavil, da so Nintendu skupaj s njegovimi sedmimi distributerji v Evropi naložili kazen plačila 168 milijonov evrov zaradi nepravilnega usklajevanja cen svojih izdelkov. Tako naj bi Nintendo za svoje igre umetno vzdrževal cene, ki so presegale vse normalne meje, pravi Mario Monti.

Poleg tega uradniki v Bruslju preučujejo, kaj imajo za bregom CNN AOL Time Warner, Walt Disney, Sony in 21st Century Murdoch (Fox). Ti naj bi namreč sprejeli odločitev, da bodo zvišali cene DVD diskom. Če bo to res, se nam slabo piše..

4 komentarji

Računalo v mizi

DWPG - Zopet ena malce bolj "čudna" modifikacija. Zakaj bi imeli računalnik v posebni škatli pod mizo, če ga lahko vgradimo kar v mizo samo? Ne mene spraševati zakaj, meni se zdi neumno, toda nekaterim bi bilo to nemara celo všeč. Tako je bilo všeč tudi temu američanu.

3 komentarji

Nemški parlament menja operacijski sistem

Heise - Da Linux postaja vse bolj priljubljen sistem, gotovo ni treba posebej poudarjati. Čeprav ima med desktop uporabniki precej mizeren delež, ki po nekaterih podatkih ne presega ali komaj presega 1 % uporabnikov, pa je položaj toliko boljši na področju strežnikov, kjer je naveza Linux-Apache nepremagljiva. Lepa lastnost, ki je Linuxu omogočila uspeh pa je tudi njegova brezplačnost. Te lepe lastnosti so prepričale tudi nemški parlament, ki se je odločil, da na 150 strežnikih zamenja Micorosoftov operacijski sistem z Linuxom. Še ena zmaga za Linux? Da, majhna, a pomembna. Originalen članek je v nemščini, zato vem predlagam, da si preberete polomljeni prevod iz nemščine v angleščino.

1 komentar

Modificirana miška

3dXtreme - Modifikatorji se še vedno ne dajo. Po ogromnemu številu modificiranih ohišij, so se sedaj na udaru znašle še miške. Primer modificirane miške si lahko ogledate na tej strani, kjer boste našli kar nekaj slik in malo teksta, ki (precej skopo) opisuje ves potek. Vse kar potrebujete za tako modifikacijo je vrtalnik, dremel, nekaj brusilnega papirja, barvo, 2 uri časa in seveda A4tech WOP-35 miško. No, čeprav je modifikacija prirejena samo temu modelu miške, boste lahko napotke mirne volje uporabili tudi na drugih modelih. Pa prijetno fraganje z modificirano miško ;).

0 komentarjev

Radikalno!

Linear - Vem za vse mogoče modifikacije ohišij. Vem za vse mogoče modifikacije mišk. Vem za... Skratka vse se da modificirati. Tudi trde diske? Ja, tudi. To dokazuje ta članek. Sicer sam ne bi preizkušal (tudi vam ne priporočam), ker je prenevarno, ampak če pa imate bali de elefante pa kar... Človek se je namreč lotil vgrajevanja pleksi stekla na svoj trdi disk. Sicer zgleda res ql-sko, ampak je pa tvegano in če nimate ohišja v katerem se točno vidi trdi disk od zgoraj... nesmiselno. Ampak njega to ni motilo.

2 komentarja

Zamenjava LEDic v miškah

Geek News - Vem, da to ni nič novega in je do sedaj bilo kar nekaj podobnih projektov, toda takšne stvari so vedno zanimive. Zakaj bi bili takšni kot vsi in imeli optično miško z rdečo LEDico, če imate lahko modro (zelene so že iz mode [;)])? Pa še celoten postopek je v bistvu zelo preprost, le spajkalnik in nekaj znanja potrebujete. No, zadevo so se spravili delat tudi na GeekNews, celoten postopek pa so seveda temeljito poslikali. Tako je nastal nekakšen foto priročnik za modificiranje mišk in verjamem, da po ogledu le-tega s posegom ne boste imeli večjih problemov.

0 komentarjev