»

Še vedno ni prepozno za novoletno darilo

Sound Card Central - Glede na to, da vam že dolgo nismo postregli s kakšnim testom, bi vam tokrat rad prikazal dokaz, da lahko 2.1 ozvočenje naredi vtis na še tako zahtevnega avdiofila. Na Sound Card Central so preskusili dotično ozvočenje znanega proizvajalca Logitech.

Satelita sta skupaj sposobna iztisniti iz sebe največ 80 W, vsak po 40, medtem ko vas bo globokotonec zadovoljil s 120 W. Po najhujših metodah mučenja (beri: testiranja :-) ) so preizkusili to ozvočenje. Kot pravijo jih je navdušilo, tako zaradi kvalitete, kot tudi zaradi njegove cene. Klik!

32 komentarjev

Nesamozavestnost in skromnost, pot do (pre)rane blaženosti

BBC - Dr. Sonia Lupien, raziskovalka na univerzi McGill v Montrealu, je v zadnjih petnajstih letih opazovala 92 odraslih: zanimal jo je predvsem vpliv mišljenja na kvaliteto storitev možganskih spominskih kapacitet. Rezultati so menda zaskrbljujoči, saj naj bi bila korelacija kar jasno izražena v obliki upočasnitve mišljenja in večje pozabljivosti pri tistih, ki o sebi nimajo preveč dobrega mnenja.

Preventiva in kurativa (da, proces je menda reverzibilen!)? Dr. Felicia Huppert iz Cambridgea svetuje pozitivno mišljenje in uživanje ob celo najmalenkostnejših trenutkih, medtem ko kolegica Sonia izpostavlja manj skromen pristop do življenja in samoizpopolnjevanja; da je le verski dostojanstveniki in komunistična srenja ne bi (u)slišali [:D]. Svoj kos kajzerice želi tudi korejsko podjetje DreamFree, ki je izdelalo prenosno napravico (Microsoft PocketPC!), na katero priklopimo utripajoče naočnike, medtem ko nam po vušnikih curljajo zvoki, ki nam kravžljajo možgančke. Še pomnite, tovariši,...

3 komentarji

Creative Inspire 5.1 5200

Creative Inspire 5.1 5200

vir: Geek Shelter
Geek Shelter - Na Geek Shelter so si tokrat pod drobnogled vzeli Creativovo ozvočenje Inspire 5200. Sistem je sestavljen iz petih satelitov ter enega globokotonca. Največja moč tega kompleta zvočnikov je 75 Wattov, kar zna biti za marsikoga premalo. So zelo lepe oblike in globokotonec vam bo polepšal predvajanje vaše najlubše skladbe. Tudi brezžičen nadzor je dobro narejen. Za ta sistem bo potrebno odšteti okoli 80 dolarjev, ako si ga boste zaželeli -- to ni veliko, malo pa spet ne. Klik!

0 komentarjev

Trust 5.1

CaseModWorld - Poleg dobrega računalnika je danes nujno potrebno še kvalitetno ozvočenje, ki je pri nekaterih malo zapostavljeno. Zvočniki kot so Trust 4000P 5.1 spadajo v vrh ponudbe. Kot lahko razberemo iz imena, ima ta sistem za domači kino 5 satelitov in en globokotonec, za nadzor te zverine pa je na voljo še velika kontrolna enota, ki omogoča nastavljanje nad kar nekaj funkcijami.

9 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Jazz J9940 5.1 zvočniški sistem

Hardware Test - Jazz J9940 je sistem, ki izgleda zanimiv. Že na prvi pogled lahko opazimo, da ima velik nizkotonec, kar je zelo pohvalno [:D]. Zadnji zvočniki imajo svoja držala, tako da jih lahko postavimo v višino naših ušes, sprednji pa že imajo pokončni dizajn. Skupna moč sistema je 200w RMS, od tega kar 100w moči pripada nizkotoncu. Pohvalno. (naj omenim, da zame muzike brez pravega basa žal ni [:D])....

3 komentarji

Lepi zvočniki

Dan's DATA - Na Dan's data so naredili test TDK-jevih zvočnikov Tremor S150. Sicer so ugotovili, da niso ravno višek tehnike, samo da so za povprečnega uporabnika povsem v redu, poleg tega je cena po njihovem mnenju ugodna (250 AUD, kar po zadnjem tečaju BS pomeni 33.000, sedaj pa se odločite, če je res ugodno).
Gre sicer za par zvočnikov in globokotonca, ki pa ga odlikuje oblika. Sicer je cel test zelo dolg in izčrpen, zato je najbolje, da ga preberete.

0 komentarjev

Modifikacija globokotonca

K6 Plus - Če se vam zdi, vsaj po naslovu novice, da novica ne bo imela nikakršne veze z računalništvom, se motite. Sledeči članek govori o problemu, ki ga ima Creative Techov zvočniški sistem FPS 1000. Avtor članka je ugotovil, da ima ta sistem eno veliko pomanjkljivost - visokotonci imajo spodnjo frekvenčno mejo dosti više od najvišje možne frekvence globokotonca. To pomeni, da ostaja VELIK del srednjih tonov zelo neizkoriščen. Rešitev? I, kaj drugega kot menjava globokotonca! Potek, ki ga je opisal avtor, je za kvalitetne razrede, ki jih pridobite pri menjavi, zelo poceni. Torej - vsi, ki bentite nad slabimi zmogljivostmi vašega basa, preberite članek!

0 komentarjev

Nismo še mrtvi! ;)

Slo-Tech - Kot vidite, bomo tudi brez lunija, bedečega nad našimi vedno-zelo-prelenimi glavami, preživeli. Težje, a vseeno. Tako si lahko danes, po okoli dvomesečnem oddihu od testiranja kakršnekoli robe, preberete test Altec Lansingovih zvočnikov, ki sem ga spisal sam. Gre za sistem s štirimi sateliti inu enim globokotoncem, ki ponuja nekaj tipičnih Altec Lansingovih rešitev. Zvočniki sami so res močni, saj ima vsak satelit posebej moč zglednih 35W. Paleto dopolni tudi globokotonec z vgrajenim ojačevalcem, ki doda izjemno bas podlago. Pa kaj berete novico? Podatki so v testu!

3 komentarji

Novi zvočniki

vir: Guru 3D
Guru 3D - Spodaj je fotografija novih Creative zvočnikov. Ime jim bo Inspire 5300. V kompletu boste dobili Dolby Digital 5.1 sistem s petimi 30 watnimi sateliti in enim 18 watnim basom. Komplet je kompatibilen z Audigy zvočnimi karticani (a niso vsi 5.1 sistemi?). Zraven dobite tudi daljinski upravljalnik. Komplet bodo začeli prodajati v oktobru za €172.

2 komentarja