»

Danger Denovo vodno hlajenje

NexusHardware - Vodno hlajenje postaja vse bolj priljubljeno, kot lahko že vidimo na forumu. Na Nexus Hardware so si ogledali komplet, v katerem dobite vse -- vodni blok, črpalko, radiator, ventilator, itn. Ta komplet so označili kot odličen nakup, čeprav so v kompletu dobili pokvarjeno črpalko ter jo vrnili proizvajalcu, ki jim je odvrnil, da je to prva vrnjena črpalka. Vodni bloki so lepo oblikovani in že na pogled izgledajo dodelani. Sam članek sicer ni tako dolg, a branje nikoli ne škodi [:D]. Več o tem.

1 komentar

Še en komplet za vodno hlajenje

MODTHEBOX - Tukaj si lahko ogledate test še enega 'plug'n'play' kompleta za vodno hlajenje. Zadeva se prodaja za ceno pod 100 ameriških zelencev, tako da bo kar pravšnja za vse začetnike v svetu vodnega hlajenja. Vendar ima komplet tudi svoje napake - katere, si pa le preberite tukaj.

Sam sem sicer mnenja, da je nekako bolje, če si sam narediš sistem, ki je prikrojen tvojemu računalu. Vendar je za nekoga, ki šele vstopa v svet vodnega hlajenja, en takle komplet kot nalašč.

1 komentar

Vodno hlajenje endvatri

Slo-Tech - Radi bi imeli vodno hlajenje, tega si res želite. A se vam nekako gabi kupovati dele po raznih trgovinah širom Slovenije: v Ljubljano po peltierjev element, na grosupeljski avtoodpad po hladilnik, v trgovino z živalmi po pretočno črpalko, do Boeinga po vodni blok,... Če ste prepričani, da ti enostavno ni za vas, si enostavno morate kupiti komplet. Mikhailtechovci so pod prste vzeli Swiftechov MCW462-UT sistem, v katerem dobite Black Ice radiator, 226 W peltierev element, Eheimovo črpalko ter ostale kvalitetne dele. Mikhailtechovci so komplet pretestirali ter bili zelo zadovoljni, čeprav je moje osebno mnenje zadržano - 9 stopinj Celzija v mirovanju...

3 komentarji

Vodno hlajenje

Pimprig - Bliža se čas vročih poletnih dni, ko bodo naši mlinčki trpeli zaradi povišane temperature - naviti še toliko bolj. Zato prav pride vodno hlajenje, vendar je izdelava le-tega lahko precej težavna. Rešitev te težave je seveda nakup kompleta, v katerem so vse komponente vodno hlajene. Neke vrste Plug'n'Play varianta, torej [:D]. Test enega takih kompletov si lahko ogledate tukaj, odločitev, ali se nakup izplača, pa prepuščam posamezniku.

0 komentarjev

Ribice...

HardOCP - Kaj nastane, ko skombiniraš računalnik z akvarijem? I, vodno hlajenje, vendar! Kako izgleda, pa si lahko ogledate tukaj. Moje mnenje je, da je tak akvarij zraven računalnika kar uporabna stvar, ko že n-tič inštaliraš Okna - gledanje ribic je najbrž zelo pomirjujoče. Ni kaj, nekoč si bom moral omisliti nekaj takega [:D].

6 komentarjev

NASA zopet preseneča

BBC - Da NASA ne zapravlja denarja za povsem nepotrebne stvari, lahko opazimo že pri zelo zanimivo zastavljenih projektih. Poleg takih cvetk, kot so razvijanje vesoljskega bombnika, s katerim bi bombardiranje dobilo povsem nove razsežnosti, se njihovi znanstveniki ukvarjajo tudi s takimi projekti, kot je izdelava najbolj natančnega 3D zemljevida in najbolj natančne karte zemeljskega površja. No, če je prvi zaenkrat še vedno v izgradnji, pa je drugi ravnokar končan. Za izdelavo le-tega so morali narediti kar 1000 satelitskih posnetkov, rezultat pa je kar lep, saj so se končno lahko znebili "podvojenih ozemelj", ki tako rada nastanejo ob robovih zemljevida, pri prenosu slike Zemljinega površja na ravnino. Več o vsem tem si lahko preberite tukaj.

2 komentarja

Izboljšava hlajenja v ohišju

Overclockers Australia - Bližajo se nam vroči poletni časi, ko bodo procesorji in vse, kar diši po siliciju še bolj vroči, kot ponavadi. Zaradi tega se na internetu vsak dan pojavljajo novi članki na temo hlajenja. Eden izmed bolj zanimivih govori o hlajenju ohišja. Ta članek je nekaj posebnega, ker se ne ravna po stokrat preizkušenih metodah, ampak uporablja nekatere alternative (primer: namesto, da bi bil glavni dotok zraka v ohišje na sprednji strani, ga ima testni sistem na zadnji strani). Skratka zanimivo branje. Članek najdete tukaj.

6 komentarjev

Prenovljena Telemachova ponudba

Telemach - Izgleda, da se je tudi Telemach odločil konkurirati prihodu tehnologije ADSL na naš trg. Njegove prenovljene cene lahko vidite na tem naslovu. Cene dostopa za fizične osebe izgledajo takole:

Telemachov cenik
Ime paketaHitrostCena z DDV
Oranžni dirkač512/1287.300,00 SIT
Družina dirkač512/1288.100,00 SIT
Oranžni števecneomejeno 100 MB3.700,00 SIT
Priključnina12.000,00 SIT


V primerjavi z njihovim prejšnjim cenikom je to zagotovo en velik korak naprej. Še nekaj opomb: Razlika med paketom Oranžni dirkač ter Družina dirkač je v številu dodeljenih elektronskih naslovov - pri prvem paketu dobimo enega, pri drugem pa štiri. Priključnina je enkratni strošek. Glede na to, da se pri kabelskem internetu, za razliko od ADSLja, dodeli statičen IP naslov menim, da se nakup izplača. Da bi le Telemach več časa posvetil delu s strankami...

21 komentarjev

Vodno hlajeni fotoaparat

3ag - Ah, tukaj pa je nekaj svežega. Priznajte, da ste se že naveličali raznih vodnih hlajenj računalnika in bi bili veseli česa novega. Ok, kaj pa recimo vodno hlajenje fotoaparata? Heh da, neki tip se je celo spravil narediti čisto pravi vodno hlajeni fotoaparat. Zadevo rabi za astrofotografijo (slikanje zvezd, meglic...), in za uspešen posnetek je potrebno film čimbolj ohladiti (hm več o razlogih in metodah si preberite kar na njegovi strani ). Zato je uporabil metodo vodnega hlajenja s peltierjem, ki jo overclockerji še kako dobro poznamo. Projekt je zelo zanimiv in dobro dokumentiran, tako da res priporočam ogled. Wild stuff!

vir: 3ag

vir: 3ag

4 komentarji