» »

NASA zopet preseneča

NASA zopet preseneča

BBC - Da NASA ne zapravlja denarja za povsem nepotrebne stvari, lahko opazimo že pri zelo zanimivo zastavljenih projektih. Poleg takih cvetk, kot so razvijanje vesoljskega bombnika, s katerim bi bombardiranje dobilo povsem nove razsežnosti, se njihovi znanstveniki ukvarjajo tudi s takimi projekti, kot je izdelava najbolj natančnega 3D zemljevida in najbolj natančne karte zemeljskega površja. No, če je prvi zaenkrat še vedno v izgradnji, pa je drugi ravnokar končan. Za izdelavo le-tega so morali narediti kar 1000 satelitskih posnetkov, rezultat pa je kar lep, saj so se končno lahko znebili "podvojenih ozemelj", ki tako rada nastanejo ob robovih zemljevida, pri prenosu slike Zemljinega površja na ravnino. Več o vsem tem si lahko preberite tukaj.

2 komentarja

Senitel ::

V bistvu NASA ne dela bombnika. Zadeva naj bi bila prvotno naslednik space shuttle-a, pa so ga zaradi prevelikih stroškov prekinil, pol je pa Air Force pršu zraven :...

minmax ::

ku**c pa ameriska vojska.

NASA mora, če hoče dobiti kakršnkoli dnar, vedno napisat zravn, da bo stvar uporabna tudi za pobijanje ljudi na tak ali drugačen način... v najsvobodnejši državi na svetu. kaj čmo. še dimitrij rupelj bo zdaj na svetu NATA povedal "Glavna naloga slovenije je boj proti terorizmu"... HIK. Kakšn terorizem?

btw: mislte da pri izdelavi teh kart vojska nima prstov zraven? Da Tomahawki zarad tega ne bodo nič lepš letel?



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPS je star 40 let

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
236380 (3755) mulc_slo
»

Google navigacija

Oddelek: Mobilne tehnologije
305272 (4312) Qushaak
»

Google Maps gre pod vodo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3010296 (7757) 7982884e
»

Android navigacija?

Oddelek: Mobilne tehnologije
368451 (7327) Jst
»

The Traveler IQ Challenge - igra

Oddelek: Loža
222053 (2052) Nagi Bator

Več podobnih tem