»

Amazon prodaja živila

Prva stran živilskega oddelka

TechRadar UK - Amazon je dobro poznano ime, ko razmišljamo o spletnih trgovinah. Svojo slavo so osnovali na prodaji knjig, ki so jo v preteklih letih razširili še na mnoga druga področja, tudi računalniško tehniko, kuhinjsko posodo, oblačila, vrtno in običajno pohištvo, itd. itd. Na kratko, postali so ena največjih in najbolj znanih spletnih trgovin. Svojemu naboru izdelkov zdaj v Veliki Britaniji testno dodajajo še spletno naročanje živil. S tem vstopajo v izredno konkurenčno področje, saj sta ena izmed večjih trgovcev v Veliki Britaniji, Tesco's in Sainsbury's, že vzpostavila in dodobra izpopolnila svoja servisa za naročanje živil prek spleta, medtem ko pri spletnem trgovcu Ocado...

5 komentarjev

Povratek PS2 emulacije v PS3?

bit-tech.net - Pred kratkim je bil odkrit patent, ki ga je vložil Sony že lanskega decembra in namiguje na možnost emulacije PlayStaion 2 iger na PlayStation 3. Prvih nekaj mesecev prodaje je v ZDA in na Japonskem Sony sicer prodajal PS3, opremljen s posebnim čipom, ki je omogočal strojno emulacijo PS2 iger. Takšna sta bila modela z 20 in 60 GB diskom, prenovljena linija s 40, 80 in 120 GB diski pa tega čipa niso imeli več, medtem ko PAL različice konzole čipa sploh niso imele.

Za razliko od emulaciji namenjenega čipa patent opisuje popolnoma programsko emulacijo starejše konzole, zaradi česar bi Sony to funkcijo lahko omogočil popolnoma enostavno s popravkom firmware-a. A poraja se vprašanje, če si Sony tega sploh želi, saj imajo patent vložen že več kot pol leta, tačas pa emulacije niso omenili niti enkrat. Druga možnost je, da bi lahko PS 2 igre prodajali prek PlayStation Network, a to bi lahko pomenilo, da lastniki velike zbirke že kupljenih iger teh sploh ne bi mogli igrati oz. bi jih...

5 komentarjev

Čipi v knjigah

BBC - Se še spomnite novice, ko sem govoril o posebnih čipih, ki naj bi jih vgrajevali v denar in bi nato sporočali pristnost bankovcev? No, ti čipi bi bili lahko uporabni tudi za nadzorovanje toka denarja. Nekaj podobnega so se sedaj domislili tudi prodajalci knjig, ki jim tatovi odnesejo kar lep del zaslužka. Sodeč po tem članku, se trgovci v Veliki Britaniji vse bolj zavzemajo za vgradnjo čipov v knjige, ki bi jim lahko pomagali zopet priti do ukradenega materiala. Zanimiv članek, ki nazorno pokaže, kje se lahko uporabi nova tehnologija.

0 komentarjev

Ponovno polnjenje kartuš je težak biznis

CNN - Da proizvajalci printerjev le-te prodajajo za nizko ceno in nato nabijejo ceno kartuš do onemoglosti ve že vsak uporabnik, ki kolikor toliko redno uporablja svoj tiskalnik za tiskanje slik in besedil. To so ugotovili tudi premeteni proizvajalci, ki so se odločili, da bodo rabljene kartuše ponovno napolnili s črnilom in jih ponovno pošiljali na tržišče. To se je izkazalo za dober posel, saj je ponovno polnjenje kartuš naneslo kar 3 milijarde $ sredstev. To pa je postalo trn v peti originalnim proizvajalcem. Okrog te problematike so tukaj spisali članek, ki govori o tem, kako bi lahko v prihodnosti nepooblaščenim polnilcem odvzeli posel. Med drugim je govora tudi o posebnih čipih, ki naj bi bili pritrjeni na kartušah in bi bili namenjeni temu, da bi otežili ponovno polnjenje kartuš s stani nepooblaščencev.

2 komentarja

Nvidia se boji ATI-ja

AnandTech - Sodeč po tem članku na Anandtechu izgleda, da se Nvidia spet poslužuje stare in malce zasovražene taktike pošiljanja groženj nekaterim proizvajalcem, naj ne podprejo konkurenčnih grafičnih čipov. Tako Nvidiino akcijo smo lahko spremljali pri pojavu Kyro 2 čipov, ki so bili za različne proizvajalce precej zanimivi, vendar se jih le-ti raje niso posluževali, saj so bili preveč odvisni od Nvidie. Nvidia pa nadaljuje tradicijo in je spet začela groziti številnim proizvajalcem, naj ne podprejo ATI-jevih Radeon 7500 in 8500 čipov. Proizvajalci so se spet uklonili Nvdii in povedali, da sta prej omenjena ATI-jeva čipa sicer silno zanimiva, vendar ju raje ne bodo uporabili, saj se preveč bojijo Nvidiinih povračilnih ukrepov. Navsezadnje, so Nvidiini čipi še vedno No.1 v svetu domače 3D grafike, pa naj gre za najnovejše GeForce 3, ki so sicer zmogljivi, a dragi ali za GeForce 2 MX, ki imajo zelo dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Vendar pa upanje, da bomo videli kartice z najnovejšimi...

1 komentar

Chips for a dollar coming soon ...

Overclockers Australia - ... se glasi naslov novice, ki si jo lahko preberete tukaj. Govori o vedno cenejših čipih, ki jih lahko pričakujemo v prihodnje in o vgradnji miniaturnih računalnikov, ki so vgrajeni v en čip v razne potrošne naprave, kot so hladilniki, toasterji in podobno. Da se nekaj premika v tej smeri smo lahko videli že pri Hitachijevem projektu, kjer so poročali, da bodo izdelali poseben čip, ki ga bodo lahko tiskarne denarja vgradile v bankovce in s tem močno otežile ponarejanje. Tokratni članek pa govori tudi o nternetnem strežniku, ki je vdelan v samo 1 čip in ni nič večji, kot vžigalčna glavica in o tako imenovanih RFID (radio frequency identity) čipih, ki jih lahko vgradimo v naprave in nadzorujemo njihovo premikanje (idealno za nadzor transporta izdelkov).
Da razne teze o vgrajevanju čipov v gospodinjske in druge potrošne naprave niso samo znanstvenofantastično nakladanje priča tudi Electroluxov hladilnik (tega ni v članku), v katerega so vgradili podporo operacijskemu sistemu Windows...

0 komentarjev

Izdelava LCD-ja

Extreme Overclocking - Joj, kako bi bilo fino, če bi imel izpis temperature tudi na ohišju. Samo ne mislim tusti CompuNurse, ampak vse, kar bi jaz želel in v zaporedju, ki bi ga jaz določil. Samo kako? Tako. Vse je nazorno predstavljeno na videu! Sicer bi tak projek stal kar nekaj denarja, ampak kaj ti bo denar, če imaš coolsko ohišje? Thx Tomi.

1 komentar

Toshibini vodno hlajeni prenosniki

Maximum PC - Ok, priznam, ne gre za pravo vodno hlajenje, temveč heat-pipe tehnologijo, toda naslov novice tako pač izgleda bolj bombastično [0:)]. V bistvu gre za precej staro novico. Če ste pozorno spremljali Slo-Tech, se verjetno spomnite novic o Toshiba Portege 3440 CT prenosnikih, o katerih se je precej pisalo pred kar nekaj meseci. No, stvarce so menda končno pripravljenje za prodajo in za okoli 2500$ si jih boste lahko privoščili že naslednji teden. Potem pa boste frajer z overclockerskim prenosnikom [>:D].

0 komentarjev