»

Half Life 3 je zaščitena znamka

Gordon Freeman s svojim zaščitnim znakom, pravokotnimi očali z debelim, črnim okvirjem

vir: Wikipedia
Ars Technica - Vse kaže, da se bo Half Life 3 končno zgodil. Prvi Half Life je izid doživel že daljnega novembra leta 1998, torej pred skoraj 15 letii. Leta 2003 je na E3 sledila predstavitev Half Life 2, ki je na police prispel jeseni 2004. Kmalu so na svež pogon Source predelali še zgodbo iz prvega Half Life (brez dodatnih vsebin), medtem ko je nadaljevanja, Half Life 2: Episode One izšel poleti 2006. Jeseni 2007 je sledil drug del...

51 komentarjev

LAN party

Amdmb.com - Malce pozno, a nič ne de. Še ena slika s Slo-Tech LAN partyja: No, če ste že mislili verjeti; slika je v resnici s Quakecona 2003, največjega LAN partyja v ZDA, kjer so bili letos tudi predstavniki nVidie, Vie in AMD-ja. Reportažo tem veledogodku, ki se ga je udeležilo več kot 5.000 ljudi si lahko preberete na Amdmb.com. Igrali seveda niso le iger, temveč so se preizkusili tudi v modificiranju in navijanju svojih mlinčkov, kar je za računalniške obsedence tako ali tako klasika, svoje pa so povedali tudi predstavniki pokroviteljev.

6 komentarjev

Računalnik za LAN razpaljotke

Bjorn3D - Tako imenovani LAN Partyji veljajo v tujini za ene izmed najbolj priljubljenih načinov druženja ljudi, ki prinese računalnike iz vsepovsod in se nato preizkuša v igranju mrežnih iger. LAN partyji pa niso samo oblika druženja, ampak so tudi gonilo, ki uporabnike spodbuja k izdelavi čim bolj priročnih ohišij, oziroma kar celotnih računalnikov. Enega izmed takih priročnežev si lahko ogledate na tej strani, kjer je nek zagret modifikator kar lepo združil 17" LCD...

0 komentarjev

Sprogramirana podgana

PC mods - Ste si kdaj zaželeli bolje igrati Half-Life ali Quake? Če je odgovor "da", sem našel ravno pravo miš za vas. Ima 9 programabilnih tipk in vsaka tipka lahko vsebuje 5 ukazov. S to mišjo bi pa mogoče še jaz prišel v finale na Slo-Tech LAN partyju [:D]. Več o tem tukaj.

3 komentarji

Nintendovi internetni načrti

The inquirer - Konzole so se iz preprostih drkalic razvile v kompleksne igričarske sisteme. Vendar tudi to ni bilo dovolj; človek se tudi na konzoli naveliča neprestanega soliranja ali igranja v dvoje s prijateljem, katerega taktike pozna do potankosti. Tisto pravo je še vedno internet (LAN partyji pri konzolah odpadejo). S povezovanjem konzol v internet se je ukvarjala že Sega s svojim Dreamcastom, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri Nintendu, kjer bodo za svoje Gamecube v začetku leta 2002 ponudili posebne modeme. Prvi Gamecubov modem bo navaden 56 kilobiten modem, ki mu bo kasneje sledila še DSL izvedenka.

3 komentarji

Speed Cheat v benchmarkih

Jaz - Vsi, ki igrate Half Life ali Counterstrike verjetno poznate programček z imenom Speed Cheat, ki z maipulacijo računalniške ure omogoča precej hitrejše premikanje skozi igro in s tem precejšnjo prednost pred soigralci. No, stvar je s pomočjo serverskega popravka odpravljiva, toda Half Life in Counter Strike nista edina programa, ki ju dotični programček prevara. V tem članku na Overclockers.com.au je lepo videti, da se z uporabo da prevarati tudi H-Odin WCPUID, SiSoft Sandro, 3D Mark 2000 in ostale benchmarke. Seveda to ni nič dobrega in le upamo lahko, da bodo kmalu na voljo popravki za dotične programe, ki bodo takšno goljufanje onemogočili. Thnx, Agg.

0 komentarjev