»

Kdo se boji Linuxa?

Slashdot - Kljub temu, da je David še vedno le mala pikica na Goliatovem radarju, se ta zaveda nevarnosti. Micro$oft je tako vsem svojim preprodajalcem naročil, naj imajo oči na pecljih. Če vidijo, da kakšen njihov odjemalec razmišlja o preskoku na Linuxe, se morajo brž posvetovati s centralnim (marketinškim) komitejem, ki bo morda odobril posebno znižanje cen, da bi nevernega grešnega čezplotskakalca(tm) odvrnili od te poteze.
Če ne drugega bo Linux tako prinesel vsaj znižanje MSjevih cen (tja do 50%). Seveda le za podjetja, ki bodo to znala izkoristit. Pri nakupu novih računalnikov bo Micro$oftov davek ostal enak.
MS se očitno požvižga na nedavno monopolno sodbo, ki takšne ponudbe eksplicitno prepoveduje.
Več pa vam lahko pove Yahoo

3 komentarji

Že 20 let smeška

CNN.com - Včeraj, sicer, a vseeno - smeško, ta znana kombinacija dvopičja, pomišljaja ter zaklepaja, je med nami že dvajset let. Medtem je mutirala v vse možne oblike, od skrajšanega ":)", preko širokonosastega ":=)", igrivega ";-)" ter zaljubljenega ":*". V sporočilih, kjer smo omejeni samo na uporabo ASCII znakov, nam lahko predstavijo malodane vsako čustvo. Naj še dolgo živi [:D]. Klik! Hvala Thomasu ter V-i-pu za povezavo.

Pozdravite novega smeška! :-F je šrkbasti vampir, že 3 leta brez strank...

0 komentarjev

Geforce4

več strani - Nekako kar ne morem odpustiti našim pisunom, da so spregledali današnjo velenovico - uradno je izšel Geforce4. nVidia je referenčne primerke novoizdanih grafičnih kartic poslala vsem največjim računalniškim spletnim stranem. Tako vam priporočam ogled testa na Tom's Hardware ter na HardOCP. Tekom jutrišnjega dne dobite še povezave do ostalih megastrani, ki so testirale Geforce4 serijo izdelkov...

27 komentarjev

Hackanje Radeona LE

Rage3D - No ja, verjetno je bilo le vprašanje časa, toda vseeno me je novica o možnem hacku Radeona LE precej presenetila. Podobno kot vse GeForce in pred njimi Voodooje3, je možno s preprostim flashom BIOSa "nadgraditi" tudi Radeone LE. Ti so, kot veste, malce okrnjene različice močnejših bratcov, in zaradi tega so tudi njih cene precej nižje. V tem Forumu pa je mogoče zaslediti povezavo na potrebne datoteke in navodila, s katerimi boste svojega LEjčka z lahkoto spremenili v pravega Radeona. Naj se igre začnejo .

3 komentarji

Slin!

vir: HardOCP
HardOCP - Jaome, vsakič ko vidim ta Cube serverska ohišja dobim nezadržno željo da se peš odpravim do najbližje trgovine z njimi (pa čeprav je oddaljena tisoč kilometrov) in ročno zaplenim eno. Ohišje je že samo po sebi dovolj dobro, da je postalo prava legenda, poleg tega pa je zelo pripravno za razna modificiranja. Eno izmed boljših lahko vidite na HardOCP forumu Yay !

7 komentarjev

Kako utišati računalnik?

HardOCP - Hm, kaj narediti, če rabiš en povprečen računalnik za gledanje DVD - jev in poslušanje MP3 - jev, hkrati pa hočeš, da se ga ne sliši preveč? Tukaj si lahko ogledate, kako so se tega lotili na HardOCP - ju. Poceni stvar. Torej, če vam je računalnik preglasen, kar poklikajte povezavo.

0 komentarjev