»

Pomnilniški moduli visokih kapacitet

AnandTech - Domači računalniki in strežniki so se že od nekdaj malce razlikovali med sabo. Če že ne po tehnologiji, pa po različnih zahtevah po pomnilniku. Če za zahtevnejše uporabnike domačih mlinčkov zadošča kakih 512 MB pomnilnika, v zmogljivejših strežnikih najdemo tudi do več gigabajtov pomnilnika vseh vrst.

In kako pridemo do tako visoke številke? Preprosto: da bi proizvajalci pomnilniških modulov le-te naredili bolj zmogljive (beri: večje kapacitete), na tiskano vezje poizkušajo stlačiti kar se da veliko pomnilniških čipov.

Tukaj se neredko poslužujejo tudi manjših trikov, kot so cinjenje pomnilniških čipov enega nad drugim, kar jim uspeva z uporabo različnih tehnologij. Ravno teh tehnologij pa so se lotili v članku na strani Anandtech. Kakšna je razlika med TCP, EPOC in FEMMA, si lahko preberete tukaj.

1 komentar

Vodič po navijanju

PC Mechanic - Vsi, ki ne veste, kako bi se lotili drugega najbolj uživantskega početja pod soncem (navijanja računal, se ve), hitro odklikajte na to stran, kjer so PC Mechanicovci v dolgem teoretičnem tekstu razložili, kako začeti. Od zgodovine navijanja prvih Pentiumov, preko Goldfingerjev za SlotA Athlone (saj se jih še spomnite, ane? [:D]), do barvanja mostičkov, izbiranja kakovostnih komponent, in tako dalje. Priporočam tistim, ki še vedno mislite, da imajo Intelovi procesorji odklenjen množilnik. Klik!

0 komentarjev

Članek za sprostitveno branje

Slo-Tech - Res mi postane kar toplo pri srcu, kadar kdorkoli od naših uporabnikov napiše kaj svojega, kakšno izkušnjo, modifikacijo ali test ter odda članek v objavo. Tokrat je članek o tem, kako v sprednjo stranico vgraditi dva ventilatorja za dodatno hlajenje trdih diskov, spisal totimato. Članek je bolj kratek, a s pomočjo slik zadane bistvo. Kliknite za branje. Lepa popestritev sneženega konca tedna, kajne?

1 komentar

AXCEL216's MAX Speeed WinDOwS Tricks Secrets

Slo-Tech - Hm, včasih se zgodi, da dobimo novico, ki je ni treba popravljati in je že sama po sebi dobra za objavo. Sledeča je gotovo ena izmed takih, čeprav se spet nisem mogel braniti lektoriranja. Sicer pa, nihče ni popoln .

Vesela novica za vse Windows uporabnike:
To je res velika stran... čez 100 strani (s 1000+ triki) ki se še dodajajo. Tukaj so triki za vse Micro$oftove OSe (da, tudi DOS in Win 3.x), poleg tega je tu še ena izmed večjih zbirk člankov o overclockanju. Najdemo tudi nasvete za igre, easter egge (, registry hacke, linke do različnih orodij (toolov - tudi za DOS :)), antivirus nasvete, tune upe, benchmarke.... in oh in sploh. Ta stran obstaja že od leta 1993, po njihovih podatkih pa ima 3 milijone obiskovalcev (wow)!
Thanx, Jure.

1 komentar

Epox 8KTA3 voltage hack

Overclockers.com - No, tega bo najbrž vesel marsikdo: na Overclockers.com si lahko ogledate navodila, kako spremeniti voltažo na Epox 8KTA3 matičnih ploščah. Gre za podoben poseg, kot je spreminjanje voltaže na ABIT KT7 (ta postopek najdete med triki na Slo-Techu), torej nekaj malega lotanja uporčkov. S pomočjo te majhne modifikacije boste lahko spreminjali voltažo do 2.2V, kar bo verjetno marsikomu omogočilo precej boljši overclock. Navali narod!

0 komentarjev

Prenovljena Download sekcija in Povezave

Jaz - Tako, pa sem končal s prenovo in indeksiranjem strani. Danes sem prenovil še sekcijo Povezave. Kot boste videli, je nekaj strani izginilo, veliko več pa jih je bilo dodanih. Prosim, da upoštevate prošnjo na koncu strani in tudi sami predlagate kakšno stran, ki se vam zdi vredna omembe.

Končal sem tudi s prenovo Download sekcije, ker je bil res že skrajnji čas. Opazili boste, da je precej izboljšana, saj je zraven vsakega programčka (seveda najnovejše verzije... nekaj sem jih tudi dodal) podatek o velikosti, domači strani proizvajalca ter povezava na dve download možnosti. Tudi v tem primeru vas vabim, da mi sporočite svoje želje glede DL sekcije. Uživajte!

11 komentarjev

Juhej!

Jaz - Okies, končal sem trnovo pot popravljanja in indeksiranja VSEH člankov na Slo-Techu. Tako boste sedaj našli popolne sezname trikov, testov in člankov in kar je še pomembneše: povezave celo delujejo . Poleg tega sem ročno obdelal še vsaki članek posebej in dodal razne kozmetične popravke ter spremenil vse mrtve ali napačne povezave. Nova definicija Sizifovih muk? Hell yeah !

0 komentarjev

Končana posodobitev testov

Jaz - Ok, posodobitev testov je bila končana že včeraj, ampak na žalost zadev nisem mogel uploadati na server, ker je le-ta smrčal nekje v kotu. No, vse skupaj je sedaj uploadano, kar pomeni, da tudi v testih ne boste več našli mrtve povezave, prevelike slike, neskladja pri obliki in podobnih zadev. Prav tako sem posodobil indeks testov, ki sedaj vsebuje vse teste, je bolj očesu prijazen ter vsebuje informacije o avtorjih. Pri tolikšni količini dela je čisto možno, da sem kaj spregledal, tako da mi v primeru odkritja napake to prosim sporočite.Sedaj še samo članki, potem pa DL sekcija in Povezave. Mah, bom že... [:\\]

0 komentarjev

Končana posodobitev trikov

Jaz - Ker je danes pač zelo malo novic, sem se lotil drugega koristnega dela in vzdrževanja strani. Že nekaj časa me bode v oči nepopoln indeks vseh člankov, trikov in testov ter nedelujoče povezave med samimi članki (in ostale drobne napakice, ki so ostale po prenosu člankov v novi design). No, obveščam vas, da sem končal s prenovo vseh trikov. Popol in izboljšan indeks (vsi triki so opremljeni s komentarji, dodan je avtor...) najdete tukaj (ali enostavno kliknite na povezavo v levem meniju), vsak posamezen trik pa sem predelal. To pomeni, da med triki ne boste več našli mrtvih povezav, nedelujočih slik, dodal pa sem tudi manjše kozmetične popravke...Sedaj me čakajo še "samo" članki in testi, potem pa se lotim Download sekcije in Povezav. Jaome [:\\]!

5 komentarjev