»

Time Warner dobi delež pri vsaki prodani Guy Fawkes maski

Maska je modelirana po Guidoto Fawkesu, ki je l. 1605 v okviru manjše skupine rimokatoliških upornikov pripravljal bombni atentat na takratnega angleškega kralja Jakoba I., ker je bil slednji pač napačne vere. Modernizirana različica iz novele in filma zadeva boj proti absolutističnemu angleškemu vladarju.

vir: Guardian
Guardian - Maske s podobo Guya Fawkesa, ki jih Anonymousovi privrženci uporabljajo za IRL akcije, se že nekaj let odlično prodajajo ( 100.000 enot letno) in so na samem vrhu najbolj prodajanih mask na ameriškem, nemškem in britanskem Amazonu. Izdeluje jih podjetje Rubies Costume Company, vendar po licenci medijskega konglomerata Time Warner, ki je tudi financiral film V for Vendetta (2006). V ceni vsake od mask je tako vračunana tudi licenčnina za uporabo podobe iz filma.

Time Warner sicer (še?) ni na spisku uradnih tarč haktivistične skupine, je pa vseeno vsaj pomenljivo, če ne že kar odkrito ironično (ali sarkastično, pač odvisno od tega, koga se vpraša), da podporniki skupine z nakupi mask financirajo eno največjih svetovnih medijskih hiš. Time Warner...

16 komentarjev

AOL spet na svoje

Club Overclocker - AOL je bil nekdaj ameriška verzija SiOL-a. Bil je ogromen internetni mastodont, pojem dostopa do interneta v ZDA in po svetu, brez katerega si medmrežja ni bilo moč predstavljati. Sčasoma je začela njegova zvezda ugašati. Leta 2001 se je združil s Time Warnerjem v razvpitem poslu, ki ni nobenemu izmed podjetij prinesel kakšnih opaznejših sinergijskih učinkov. Google in druga mlada podjetja so prazgodovinske dinozavre počasi senčila.

Ta teden vstopa AOL v novo obdobje svojega življenja. Ponovno so si pridobili svobodo, saj so se razdružili od Time Warnerja. Delnice podjetja AOL Inc. so včeraj začele kotirati na newyorški borzi in izgubile dva odstotka.

V novi dobi bodo spet tekmovali s starim rivalom Yahoojem, poleg tega pa bodo morali paziti, da jim Google ne uide preveč. Svoj kos pogače si bo AOL poskusil odškrniti na oglaševalskem trgu, kjer je naveza Yahoo-Microsoft zelo močna. AOL se bo osredotočil na nišno občinstvo, so dejali. Zagnali so tudi stran Seed.com, kjer bodo lahko...

0 komentarjev

Microsoft in AOL z roko v roki

News.com - Microsoft in AOL Time Warner sta sklenila dogovor, po katerem bo prvi drugemu plačal 750 milijonov USD v zameno za umik tožbe, ki jo je januarja 2002 proti Microsoftu vložil Netscape Communications, podjetje v popolni lasti družbe AOL. Dogovor pa se ne omejuje zgolj na omenjeno tožbo, saj med drugim podjetju AOL omogoča sedem let veljavno licenco za uporabo Internet Explorerja in dolgoročno uporabo Windows Media Playerja. Glede na to, da ima AOL po svetu okoli 32 milijonov naročnikov, si je Microsoft ponovno zagotovil velik kos pogače na trgu brskalnikov in multimedije.

Očitno je vojna brskalnikov za nami. Toda, saj veste, prvi svetovni vojni je sledila druga. Mozilla, Netscape, Opera, Safari, Konqueror, Galeon in drugi počasi, toda vztrajno sklepajo zavezniško koalicijo proti Internet Explorerju.

11 komentarjev

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji

Trillian: Bejž preč!

ZDNet - Kakor sem bil vajen dokaj tolerančnih člankov na ZDNet-u, pa me je dotični nemalo presenetil -- verjetno zaradi uporabljenega ('ameriškega'?) tona.

Skratka, avtor se zgraža nad vsemi (ter nas imenuje kiberjokice), ki si upamo sploh reči besedo čez AOL, ki blokira dostop do IM omrežja preko programčka Trillian. AOLovo uradno stališče je, da v zadnjih tednih ni preprečeval dostopa z uporabo omenjenega klienta, pač pa zgolj 'odpravljal hrošče' (hehe, Trillian -- hrošč). Na drugi strani, pa je odpravljal 'hrošče' (hehe, AOLove varnostne blokade) razvijalec Trillian. Tehnično gledano, je IM programček vdiral v gigantovo omrežje. No, dejstvo pa je, da je AOLovo omrežje dejansko AOLovo in ne neko javno dobro, ki služi tudi z oddajo oglasnega prostora (katerega pa Trillian lepo ignorira -- beri: odpravi kot hrošča). Kaj čmo, Trillian je zajedalec, parazit. Klik! Kaj menite?...

11 komentarjev

AOL Messenger & Trillian

ZDNet - Dragi uporabniki Arthurjevega (inu a-jevega, seveda) dekleta, če ste IM programček uporabljali tudi za komunikacijo s prijatelji na AOL-ovem omrežju, imam za vas slabo novico: AOL Time Warner (ki ga zadnje dni precej po zobeh vlačim) se je iz 'varnostnih' razlogovo odločil, da blokira dostop preko vse-v-enem programčka Trillian. V zadnjih dneh je šlo med programerji obeh strani za pravo malo vojno, saj so samo programerji odjemalca kar dvakrat v dnevu ali dveh izdali novo verzijo, ki je zaobšla - trenutno - blokado. Klik!

2 komentarja

AOL kupuje RedHat?

Slashdot - Tole je pa že mal too much. Sicer ni še njikjer drugje potrjeno, ampak AOL-TimeWarner naj bi se zanimal za nakup RedHata. Stvar je z AOLove strani še kar logična, saj če hočejo res globalno medijsko dominacijo, bodo moral prej ko slej obvladat tudi operacijski sistem. Znano je, da so si z MSjem že nekaj let precej v laseh (instant messaging, Mozilla vs. IE, AOL vs. MSN...). So pa še druga vprašanja, saj je mogoče interes AOLa celo uničiti Linux na desktopih, saj je preveč svoboden, da bi sprejel uveljavljanje 'content protectiona', ki si ga TimeWarner tudi nedvomno želi...
Če bo deal resnično sklenjen, potem je vprašanje, če bo koristil komurkoli razen AOLu.

9 komentarjev

Thomasu:

Slo-Tech - Ta stavek vsebuje točno devetnajst a-jev, dva b-ja, en c, dva č-ja, enajst d-jev, štirideset e-jev, en f, en g, en h, štirinajst i-jev, osemindvajset j-jev, dva k-ja, en l, štiri m-je, osemnajst n-jev, pet o-jev, tri p-je, sedem r-jev, šestnajst s-jev, pet š-jev, triindvajset t-jev, dva u-ja, triindvajset v-jev, en z in en ž.

Se opravičujem, ker pišem novico, ki ni povezana z izumi v računalništvu (heh, ali pač?) - naj vam pojasnim. Rešili smo problem, za katerega je Thomas rekel, da ga itak ne znamo. Rešili smo ga in to celo več kot tri tedne pred rokom. Če vas še vedno zanima moje pozno sobotno bluzenje, kliknite semle. Hehe .

10 komentarjev

Plug'n'Politix

Slo-Tech - Trillian in MinMax se trenutno nahajata v Zurichu (Švica) in sicer na konferenci Plug'n'Politix.
Zaenkrat se stvar zdi čisti zadetek v polno. Tole je ekskluzivno oglašanje samo za slo-tech (novinarjem in policajem vstop prepovedan).
Torej gre za srečanje ljudi iz različnih kiber-squatov in podobnih krajev iz cele Evrope. Glavne teme, ki se zastavljajo so zelo zanimive - kako izobraževat uporabnike, varnost, PGP, kako vzpostaviti kanale med 'hekerji' ter ljudmi, ki obvladajo in tistimi, ki jim je računalnik način izražanja, kakšen bo internet v prihodnosti, koliko nas tajne službe in drugi že nadzorujejo (a veste, da mora na Nizozemskem imeti vsak ISP pri sebi 'črno škatlo', ki mu jo da policija in s katero lahko sniffajo kogarkoli).
V bistvu imava toliko za povedat, da bova verjetno napisala kar ornk člank o tem. Za teaser pa - v squatu kjer se stvar dogaja imajo hiter link za ubijat, ob vhodu pa lahko dobiš PCMCIA kartico za wireless LAN, ki vleče po celi bajti (svoje sicer še nisem...

6 komentarjev

AOL-Time Warner spet lačen

The Register - Če gre verjeti The Registerju, se nam obeta še en prevzem s strani medijskega velikana AOL-Time Warner. AOL-Time Warner tokrat kaže apetite po angleškemu založniku revij IPC. IPC je znan po svojih revijah ko so Loaded in NME (ne poznam), zadnje čase pa izdajajo tudi internetno revijo Web User. Z nakupom naj bi si medijski velikan razširil tržišče tudi na evropsko področje. Seveda pa nakup ne bo lahka stvar, saj se govori o znesku, ki kar krepko presega milijardo funtov. Ob dejstvu, da združitev AOL-Time Warner ni bila ravno z rožicam postlana (izguba), bo to kar problem. Ali pa tudi ne ...

1 komentar