»

Testa grafičnih kartic

več strani - Tako, na internetu sta se pojavila dva nova testa grafičnih kartic. Prvega so tokrat izvedli na [H]ardOCP, kjer so testirali kartico z imenom Asus V9280S/TVD Ti 4200-8X, ki, kar nam pove že ime, temelji na GeForce4 Ti4200 grafičnem procesorju ter uporablja novo AGP 8x vodilo. Gre sicer za malce starejšo kartico, kateri pa je vrednost ob pojavi GeForceaFX padla in je tako še bolj privlačna za kupce, saj gre še vedno za eno izmed močnejših kartic dandanes.

Drugo kartico pa so testirali na Beyond3D. Tam so preizkušali kartico imenovano Parhelia. Matroxova stvaritev s 128 MB pomnilnika, ki naj bi predstavljala konkurenco GeForce4 karticam, a jim lahko na žalost konkurira le v ceni. Tisti, ki se z grafiko ukvarjajo poklicno so seveda izvzeti, saj imajo posebne zahteve in natančno vedo kaj potrebujejo. V kolikor ste še vedno v dvomih glede nove grafične kartice, klik ter klik!

0 komentarjev

RAID krmilniki

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si ogledali kar osem zelo zanimivih RAID kontrolerjev podjetij, kot so Adaptec, Dawicontrol, Highpoint, Promise ... Članek je obširen in prijeten za tak deževen dan, kot je danes. Zmagovalca sta 3Ware Escalade 7850, ki si je zaslužil nagrado "izbira urednika" ter Dawincontrolov DC-100 RAID, ki ima najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Za ostalo branje pa le semkaj.

4 komentarji

Nekaj strani nas zapušča, ena se rojeva

Overclockers Australia - Kaj moremo, naravni zakoni veljajo tudi v računalništvu. Po podatkih Overclockers Australia nas bo zadnje čase zapustilo kar nekaj strani. Avstralci navajajo, da bo s svojim delom povsem nepričakovano končal Van Smith, ki se je proslavil pri strani Tom's Hardware in nato vodil lastno stran Van's Hardware. Van pravi, da zaradi številnih incidentov, ki jih je doživel zadnje čase ne namerava več posodabljati svoje strani. Škoda, saj je stran, ki je bila po svoje nekaj posebnega (predvsem zaradi izvirnega dizajna), po komaj letu obratovanja odšla v digitalna nebesa. Tam je menda tudi stran Tech-Junkie, saj enostavno ni dosegljiva.
No, da pa ne bomo govorili samo o umiranju strani, pa za konec še vzpodbudna novica: kot kaže bo nekdaj zelo znana stran The-Ctrl-Alt-Del nadaljevala s svojim delovanjem, vendar pa zgolj v sodelovanju z M3DZone, s katero naj bi se prej omenjena stran "zlila" v povsem novo - Hardware Connect.

0 komentarjev

BeOS, počivaj v miru

Slo-Tech - Roman nam je poslal naslednjo novico:
Podjetje BeOS, ki je dolgo časa bilo na trgu operacijskih sistemov zastopano s sistemom BeOS, je dokončno zaprlo svoja vrata. Preostali člani upravnega sveta podjetja prirejajo dražbo, na kateri bodo prodali še preostalo pisarniško opremo. Med opremo so tudi kvalitetni Sonyjevi računalniški sistemi BeIA e-Villa, ki še nikoli niso bili na prodaj za javnost. Članek si lahko preberete na strani Betanews . Torej BeOS ne bo več vstal od mrtvih?

5 komentarjev

Nove strani na HW sceni

Overclockers Australia - Zadnje čase sem poročal o odhodu velikana Guru3D in malce manjšega AcidHardwara, ki nam je dal vedeti, da se zlati časi tech strani počasi bližajo koncu. No, navsezadnje vse le ni tako črno, kot je izgledalo, saj sta uveljavljeni strani zamenjala dva nova prišleka, in sicer CrazyOC in BearsCave. Do statusa legendarnega Guru3D bosta morali strani še pridno garati, vendar pa delavnost pri novoustanovljenih ekipah tako ali tako ni bila nikoli problem. Ali pač?

0 komentarjev

Guru3D je mrtev!

Slo-Tech - Ravno na dni, ko Slo-tech praznuje svojo 2. obletnico, sem od Jst-ja dobil sporočilo, da je Guru3D prenehla z delovanjem. Tako je hardware scena po vsem svetu postala revnejša še za eno stran, ki je obiskovalce vedno znova razveseljevala in presenečala s svojimi odličnimi (in tudi dolgimi) testi grafičnih kartic. Šmrk .

6 komentarjev

Vam VIA čipovje dela težave?

Guru 3D - Tudi temu bo kmalu konec. Guru 3D je naredil kar obsežen guide, ki naj bi nam pomagal pri odpravi večini težav, ki jih imamo s svojim VIA čipovjem. Namestitev najnovejših gonilnikov (VIIn 4in1, gonilniki za grafično, najnovejši BIOS) vedno pomaga. Za tiste, ki imate konflikt z vašo (večinoma Geforce) kartico, tudi povejo, kateri Detonatorji najbolj pašejo k VIInim čipovjem. Torej, lep ter pregleden vodič po korakih, ki jih morate opraviti za optimalno delovanje sistema. Kar zanimivo. Tnnx, Shadowman-x!

3 komentarji

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev