»

Zuckerberg in Musk se očitno ne bosta borila

Slo-Tech - Ena izmed bizarnejših zgodb iz tehnološkega sveta se končuje antiklimaktično, a po pričakovanjih. Velikega dvoboja med Elonom Muskom in Markom Zuckerbergom v ringu ne bo, ker se Musk izmika. Zuckerberg ponavlja, da se je prijavljen boriti na dobrodelni tekmi, Musk pa trdi, da v resnici Zuckerberg noče v ring.

Zgodba ima svoj začetek v juniju, ko je Musk na Twitterju zapisal, da se je pripravljen boriti z Zuckerbergom. Ta je izziv sprejel in Muska povprašal po lokaciji, za kar je slednji izbral Vegas Octagon. Tam potekajo tekmo iz UFC (Ultimate Fighting Championship). A že naslednji čivki so dajali slutiti, da se Musk nima namena zares soočiti. Internetno občestvo ta malenkost ni zmotila in vsi so navdušeno špekulirali o prihajajoči borbi.

Začelo se je z raketo, ki jo je leta 2016 razneslo, na njej pa tudi 200 milijonov dolarjev vreden Facebookov satelit. Odtlej so bile izmenjave med obema direktorjema pikre, Musk pa je na primer leta 2018 s Facebooka pobrisal strani SpaceX in...

77 komentarjev

Musk se spet igra s tečajem dogecoina

Slo-Tech - Danes okrog 17.30 je tečaj kriptovalute dogecoin nenadoma poskočil za približno 20 odstotkov. Ponovno je krivec Elon Musk, ki je v preteklosti že večkrat pokazal svojo naklonjenost tej šaljivi kriptovaluti in si zaradi tega tudi nakopal tožbo. To pot je dogecoin kvišku katapultirala sprememba logotipa na Twitterjevi spletni strani, ki je nenadoma postal dogecoin.

Zakaj je Musk odredil spremembo logotipa v dogecoin, ni jasno. To se je zgodilo le na spletni strani, medtem ko je aplikacija ostala nespremenjena. Morda gre za zapoznelo prvoaprilsko potegavščino ali pa zgolj za eno izmed Muskovih ekscentričnosti. Nekaj ur po spremembi je Musk objavil tudi meme, v katerem namiguje na spremembo. Spomnimo, da je Musk v preteklosti že omogočil nakup promocijskega materiala (merch) za Teslo z dogecoinom. Poleg tega je Musk v preteklosti že objavljal vsebine, ki so mejile na manipulacijo borznih tečajev ali pa kdaj tudi zamolčal pomembna dejstva.

Twitter ni pojasnil, čemu sprememba. Musk pa...

49 komentarjev

Musk pokazal za silo delujočega Teslinega robota

Slo-Tech - Na dogodku Tesla AI Day 2022 je Elon Musk pokazal dva prototipa robota Optimus, ki ga je bil sicer razkril lani. Naprava je še vedno daleč od končnega izdelka.

Elon Musk ima na svojih predstavitvah stalno navado baročno ozaljšati dejanske zmogljivosti svojih naprav ter inženirjev, toda lanski AI Day je bil kljub vsemu v tem oziru še posebno bizaren. Takrat ja namreč Musk razkril humanoidnega robota Optimusa - oziroma vsaj njegovo idejo. Po odru se je namreč sprehodil v kostum oblečen igralec, kar je med komentatorji sprožilo val posmeha. Razvpitemu poslovnežu to ni vzelo poguma in na letošnji izvedbi prireditve je bil Teslin Optimus že povsem zgrajen iz kolesc ter žic in je dejansko sam od sebe hodil ter okorno poplesoval. Vsaj prvi od dveh pokazanih prototipov, saj so morali drugemu na oder pomagati inženirji, pa še potem se je prekucnil.

Da gre vendarle za spodoben inženirski podvig, je Musk razložil s trditvijo, da so prototipe napravili zgolj v dobrih šestih mesecih in to s...

62 komentarjev

Musk vendarle ne bo sedel v Twitterjevem upravnem odboru

Slo-Tech - Po nakupu desetine podjetja Twitter, o čemer je javnost seznanil pred tednom dni, je Elon Musk odstopil od prvotnega načrta, po katerem bi sedel v upravni odbor. Izvršni direktor podjetja Parag Agrawal je dejal, da se to ne bo zgodilo in da je to najboljša rešitev za vse vpletene. Zakaj se je Musk tako odločil, ni razkril, vztraja pa da, je bila to njegova lastna odločitev. Dodal je, da Musk ostaja največji lastnik podjetja in da bo odbor še vedno ostal odprt za njegove predloge. Musk se je odzval s čivkom, v katerem je bil smeško, ki so z roko pokriva usta, a ga je kmalu izbrisal.

Po prvotnih načrtih bi bil moral Musk sedež v odboru dobiti že v soboto. Težko je verjeti, da se je sam odločil, da tega ne želi. Verjetnejša je razlaga, da je šlo nekaj narobe ali pa da je dobil samo kakšno opozorilo, zakaj bi bilo to tvegano glede na njegovo dosedanje obnašanje. Musk je doslej na Twitterju čivkal tako, da si je nakopal tudi sodne postopke in milijonske globe. Večinoma je šlo za...

6 komentarjev

Elon Musk postal drugi najbogatejši človek na svetu. Prvi ostaja Jeff Bezos.

The Verge - Slab teden dni zatem, ko je s tretjega mesta izrinil Marka Zuckerberga, je Elon Musk na lestvici najbogatejših zemljanov presegel še Billa Gatesa na drugem mestu. Kakopak, zahvaljujoč strmi rasti delnic Tesle, ki predstavljajo tri četrtine njegovega premoženja. To je zdaj vredno približno 128 milijard ameriških dolarjev in se je samo v letošnjem letu povečalo za približno sto milijard. Še januarja letos se je Musk nahajal na 35. mestu lestvice najbogatejših.

Da bi se povzpel na sam vrh, pa bo Musk moral premagati še precejšnjo vrzel, premoženje Jeffa Bezosa je namreč ocenjeno na približno 182 milijard dolarjev. A če se bo skokovita rast delnic Tesle še nadaljevala, se mu bo lahko že kmalu precej približal. V njegovi pogodbi je namreč določilo, da dobi bonus, vreden 55,8 milijarde, če bo Tesla do leta 2028 dosegla tržno protivrednost 650 milijard dolarjev.

Ta številka trenutno znaša približno 500 milijard, še v začetku letošnjega leta pa je bila na 100 milijardah. Tesla je medtem...

87 komentarjev

The Boring Company ne bo kopal pod zahodnim Los Angelesom

Ars Technica - Civilna iniciativa je družbi The Boring Company, ki jo je Elon Musk ustanovil za vrtanje predorov, uspešno preprečila projekt testnega izkopa v zahodnem Los Angelesu.

Po anekdoti se je Elon Musk odločil kopati rove pod zemljo zato, ker je na poti od doma v Bel Airu do sedeža Tesle v soseski Hawthorne redno obtičal v prometnih zamaških na avtocesti številka 405. Tudi zato je bil bržkone eden prvih načrtovanih vrtalnih projektov njegove družbe The Boring Company tisti pod bulvarjem Sepulveda, koder poteka del te poti. Za 4,3-kilometrski tunel je firma od mesta Los Angeles skušala...

13 komentarjev