»

Amazon ukinja Wickr Me

Slo-Tech - Amazon je sporočil, da bodo ukinili aplikacijo za šifrirano komunikacijo Wickr Me, ki je namenjena domačim uporabnikom, medtem ko poslovni del ostaja. Nove registracije ne bodo več mogoče po 31. decembru 2022, še leto dni pozneje pa bodo storitev ugasnili.

Amazon je Wickr kupil lani in kmalu plačljivo verzijo ponudil poslovnim uporabnikom. Ta verzija se imenuje Wickr AWS in ostaja, kakor ostaja tudi Wickr Enterprise. Brezplačna verzija Wickr Me, ki so jo uporabljali na primer novinarji, pa po Amazonovih besedah in podatkih medijev privlači tudi kriminalce. Tudi zato se je Amazon odločil, da Wickr Me ukine. Da pa bi lahko uporabniki Wickr AWS, ki so uporabljali Wickr Me za komunikacijo tudi z uporabniki izven poslovnega omrežja, to še naprej počeli, bodo to funkcijo integrirali v Wickr AWS.

Kdor bo pogrešal Wickr Me, lahko poseže po drugih brezplačnih alternativah, denimo Telegram ali Signal.

9 komentarjev

Bezos odstopil z mesta direktorja Amazona

Slo-Tech - Ustanovitelj podjetja Amazon in izvršni direktor Jeff Bezos je sporočil, da odstopa s funkcije. Od 1. julija dalje bo izvršni predsednik (executive chair), medtem ko bo njegovo funkcijo prevzel dosedanji vodja Amazon Web Services Andy Jassy. V okrožnici, ki jo je Bezos poslal zaposlenim, je zapisal, da se odstopa, da bi se laže posvetil svojim drugim projektom, kot so Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin in The Washington Post. Znotraj Amazon pa se bo posvečal novim izdelkom in zgodnjim iniciativam.

Amazon je star 27 let. Bezos ga je ustanovil kot spletno knjigarno v času, ko internet še ni bil nepogrešljiv del vsakdanjega življenja, e-knjige pa so bile huda eksotika. Do danes Amazon ni postal le spletna trgovina vsega, temveč je postal vodilni igralec na trgu storitev v oblaku (AWS), logistični gigant in celo lastnik lasne letalske družbe, ponudnik pretočnih storitev in celo vidni igralec v razvoju umetne inteligence. Podjetje, ki je trenutno vredno 1700 milijard dolarjev,

11 komentarjev

WhatsApp za iOS na telefonu pušča izbrisana sporočila

Slo-Tech - Aplikacija za komuniciranje WhatsApp je letos aprila požela veliko odobravanja, ko je podobno kot sorodne aplikacije (npr. Viber) začela šifrirati vso komunikacijo med uporabniki s protokolom Signal. Tako ponudnik infrastrukture in aplikacije ne moreta prebirati vsebine. Ko pa sporočila enkrat prispejo na telefon, se tam seveda shranijo. WhatsApp seveda omogoča brisanje sporočil in pravi, da jih po brisanju ne moremo povrniti. Jonathan Zdziarski pa ugotavlja, da za WhatsApp na iOS velja isto kot za Applov iMessages - tudi po brisanju lokalno ostanejo drobci sporočil, ki omogočajo rekonstrukcijo.

Obnašanje aplikacije WhatsApp je enako ne glede na to, ali izbrišemo posamezno sporočilo, pogovor...

0 komentarjev

Amazon izdal lasten pogon za igre Lumberyard

Gamasutra - Amazon je izdal nov pogon za igre Lumberyard, ki prinaša integracijo z Amazon Web Services za spletno igranje tudi na šibkejših računalnikih ter integracijo s Twitchem za snemanje igranja. Pogon je v celoti, torej z izvorno kodo, prosto dostopen za vse namene, Amazon pa za uporabo ne bo zaračunaval ničesar.

Lumberyard je trenutno še v beta fazi in prinaša vse tisto, kar imajo običajni pogoni (zgledovali so se po CryEngineu). Sklenili so dogovora z Microsoftom in Sonyjem, tako da so na voljo orodja za neposredno izdelavo iger za XboX One in Play Station 4 novem pogonu. Obstaja tudi SDK za Oculus, ki pa še ni dokončan in v javno dostopni verziji še ni na voljo. Dodana vrednost pa je očitno integracija z AWS in Twitchem. Amazon želi čimbolje...

15 komentarjev