»

S sejmom E3 je konec

Slo-Tech - Iz organizacije ESA so sporočili, da je sejem E3, nekoč osrednji letni dogodek igričarske industrije, naposled sklenil svojo pot.

Pandemija covida-19 je močno prizadela igričarske konvencije, toda najbolj med vsemi sejem Electronic Entertainment Expo v Los Angelesu, oziroma E3. Po tem ko bil leta 2020 odpovedan in so ga leto zatem izpeljali v digitalni obliki, je odpadel tudi v letih 2022 ter 2023. Četudi sta organizatorja, Entertainment Software Association (ESA) in ReedPop spomladi obljubljala, da to ni konec te prireditve in da za leto 2024 načrtujejo veliko vrnitev, je bilo z vsakim mesecem bolj gotovo, da se E3ju čas izteka. Že junija so v losangeleškem oddelku za turizem namignili, da dogodka v tem mestu v prihodnjih letih ne bo več, septembra pa se je končalo tudi partnerstvo med Eso in ReedPopom, ki sicer organizira konvencije, kot je PAX. Da so včeraj v Esi dokončno priznali, da so obupali, ni presenetilo nikogar več.

Razloge so namreč zadnja leta čivkali že ptički na...

8 komentarjev

E3 2023 odpovedan

Slo-Tech - ESA in ReedPop sta sporočila, da je spričo odpovedi najpomembnejših igričarskih založnikov tudi letošnji sejem E3 splaval po vodi; ne bo ga niti v digitalni obliki.

Igričarski sejem Electronic Entertainment Expo (E3) se nikakor ne more pobrati po odpovedih, ki jih je v preteklih treh letih povzročila pandemija covida-19 - zadnji dogodek v klasični obliki se je odvil leta 2019, medtem ko je imel predlani vsaj digitalno različico. Na začetku leta je še kazalo, da bomo v maniri mnogih drugih sejmov, ki so se uspeli vrniti v stare tirnice, vnovič tudi E3 videli v spodobni obliki. Toda februarja so se vsa tri glavna konzolna podjetja - Nintendo, Sony in Microsoft - sodelovanju dokončno odrekla, nato pa je šlo le še navzdol, saj sta sejmu hrbet marca obrnila še Sega in pa Ubisoft, ki bo imel 12. junija samostojno predstavitev. Tako so v Entertainment Software Associationu in prireditelju ReedPopu prišli do sklepa, da dogodek, ki naj bi se sicer odvil med 13. in 16. junijem, nima več...

13 komentarjev

E3 2022 odpade

vir: Axios
Axios - Kljub umirjanju pandemičnih razmer so iz organizacije ESA sporočili, da igričarski sejem E3 letos v celoti odpade in ga ne bo niti v digitalni obliki.

Omikronski val je bil, upajmo, zadnje veliko poglavje pandemije covida-19 na Zahodu, kjer se razmere kljub občasnim lokalnim skokom okužb umirjajo. Z delno normalizacijo epidemioloških razmer se vračajo tudi reči, za katere smo bili v preteklih dveh letih prikrajšani, na primer stvarni sejemski dogodki. Tako je Game Developers Conference (GDC) konec prejšnjega meseca potekal v hibridni obliki, z 12.000 fizičnimi obiskovalci in še 5000 udeleženci prek spleta. Digitalno različico junijskega igričarskega sejma Electronic Entertainment Expo (E3) so januarja napovedali tudi pri Entertainment Software Associationu (ESA). Konec tedna je postalo očitno, da ne bo niti te; so pa organizatorji hkrati obljubili hibriden dogodek za prihodnje leto.

E3 je bil tudi leta 2020 odpovedan, medtem ko so lani uprizorili spletno izvedenko. Kaj je vzrok...

4 komentarji

E3 v fizični obliki očitno tudi letos odpade

E3 2017

vir: Wikipedia
VGC - Iz dokumentacije losangeleške komisije za konvencije in turizem je razvidno, da je letošnji Electronic Entertainment Expo, vsaj v obliki živega semnja z obiskovalci, odpovedan. Organizator, Electronic Software Association (ESA) je še pred tedni načrtoval tridnevni dogodek, in sicer med 15. in 17. junijem, vsaj deloma v živo. Kot so zapisali, z željo, da ponovno pod eno samo streho združijo vse zanimive napovedi sveta elektronske zabave. Prej omenjeni dokument zdaj navaja, da bodo organizatorji prostor namenjen sejmu, Los Angeles Convention Centre, morda uporabili za oddajanje prenosov v živo ter poskušali pridobiti licenci za leti 2022 in 2023.

Iz ESA so na poizvedbe odgovorili, da bodo podrobnosti letošnjega sejma razkrili v kratkem, da imajo krasne razgovore z založniki in razvijalci, da pa ne morejo potrditi, katera imena sveta iger se bodo dogodka tudi zares udeležila.

E3 je nazadnje v vsem sijaju potekal leta 2019, lani je bil odpovedan zaradi razmaha pandemije COVID-19,...

0 komentarjev

Koronavirus odnesel tudi E3, Google I/O in Nvidia GTC

Slo-Tech - Od tehnoloških konferenc v prvi polovici letošnjega leta bo očividno ostalo bore malo, saj so zaradi pandemije COVID-19 odpovedali še igričarski sejem E3, Googlovo razvijalsko konferenco I/O, Nvidijino GPU Technology Conference in druge.

Po odpovedi barcelonskega sejma telefonije in GDCja zaradi širjenja virusa SARS-CoV-2 je postal svojevrsten šport sklepanje stav okoli tega, kaj bo sploh ostalo od pomladanskega nabora tehnoloških dogodkov. Očitno ne prav dosti. Položaj okoli bolezni se v ZDA, kjer se mnogo teh prireditev odvije, namreč hitro slabša. Kljub zagotovilu organizatorjev največjega igričarskega industrijskega sejma Electronic Entertainment Expo (E3) izpred tednov, da še vedno nemoteno pripravljajo junijski losangeleški dogodek, so morali včeraj obrniti ploščo in prireditev odpovedati. To je za E3 še posebno kočljiva situacija, saj sejem že nekaj časa muči kriza identitete in smisla, zaradi česar se mu odrekajo tudi nekateri največji akterji industrije. Letošnja odpoved...

12 komentarjev

Slovenija postala pridružena članica Evropske vesoljske agencije

vir: STA
Slo-Tech - Slovenija je postala pridružena članica Evropske vesoljske agencije (ESA), ki združuje 22 polnopravnih članic iz Evrope, potem ko je bila od leta 2008 sodelujoča država in od leta 2010 evropska sodelujoča država (ECS). Pogodbe o ECS trajajo pet let, zato je bila lani Slovenija v precepu, kaj storiti. Na pristojnem ministrstvu so se tedaj odločili, da Slovenija stori korak naprej in da je prioriteta čim prej postati polnopravna članica.

Sporazum o pridruženem članstvu, kar je zadnji korak pred polnopravnim članstvom, prinaša več pravic in tudi obveznosti. Članice ESA so države EU (razen Hrvaške, Slovaške, Bolgarije, Litve, Latvije, Malte in Cipra), Švica in Norveška, pridružena članica pa je še Kanada. Polnopravno članstvu...

74 komentarjev

Sony predstavil PSP Go

Sony PSP Go

vir: CNet
CNet - Sony bo v sklopu sejma E3 (Electronic Entertainment Expo), ki se jutri začenja v Los Angelesu, predstavil svojo novo prenosno konzolo Sony PSP Go, a so informacije že pricurljale na splet. Gre za Qore video posnetek, kjer več o PSP Go pove John Koller, direktor marketinga za strojno opremo v Sonyju.

PSP Go bo imel 3,8-palčni zaslon, torej pol inče manj od prejšnjih modelov, hkrati pa bo 43 odstotkov lažji od predhodnika PSP 3000. Imel bo 16 GB vgrajenega flash pomnilnika, ki bo razširljiv z režo Memory Stick Micro. UMD-ja (Universal Media Disc) ne bo. Tipke za nadzor bodo podobne kot v prejšnjih modelih, le razporeditev bo nekoliko spremenjena. Omenimo še brezžično povezljivost (Wi-Fi in Bluetooth), podporo za glasbo, video posnetke in fotografije ter...

23 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja