»

So MS Windows končno nared za povprečne uporabnike?

Kiberpipa - Pojavlja se vedno več vprašanj, ali so Microsoftova Okna končno postala pravšnja tudi za namizja povprečnih uporabnikov?

Nekdo je odgovor poizkušal poiskati tako, da je naložil WindowsXP. Izdelek je nato temeljito preizkusil in prišel do zaključka, da kljub njegovim velikim upom Microsoftova Okna vendarle še niso uporabna za povprečne ljudi. Očitno bomo morali še naprej ostati na Linuxu...


Dodatek: za vse, ki še vedno niste ugotovili: GRE ZA JOKE

23 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Triplex XabrePRO

Dan's DATA - Na Dan's DATA so testirali XabrePRO grafično kartico. Primerjali so jo z Leadtek Winfast MX 440 saj stane natančno toliko kot Xabre ($AUD 242). XabrePRO je v primerjavi z GeForcem za isto ceno hitrejši, vendar je razlika v hitrosti pri večjih resolucijah manjša. Med testom so imeli tudi probleme z OpenGL gonilniki, saj niso mogli izklopiti vsync-a. Za več informacij pa si oglejte primerjavo.

0 komentarjev

Philipsovi "tanki" zvočniki

OCAddiction - Zelo ličen sistem štirih satelitov in globokotonca, ki se lahko pohvali z zelo lepim dizajnom, tankostjo satelitov, kovinsko barvo ter priloženim daljinskim upravljalcem. Ima tudi neki novi sistem ojačanja basov, imenovan wOOx, ki pa, kot pravi opisovalec, ni na nikakršen način beden, saj je izjemno kvaliteten in ni le poskus natega kupcev. Če se bo dalo te zvočnike dobiti tudi pri nas, si jih bom kupil, saj so res lični. Aja, še opozorilo: Nikar ne izgubite daljinca, saj brez njega ne boste mogli več upravljati zvočnikov. To je minus. Baje so dokaj poceni. To je plus.

4 komentarji

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar

Lepi zvočniki

Dan's DATA - Na Dan's data so naredili test TDK-jevih zvočnikov Tremor S150. Sicer so ugotovili, da niso ravno višek tehnike, samo da so za povprečnega uporabnika povsem v redu, poleg tega je cena po njihovem mnenju ugodna (250 AUD, kar po zadnjem tečaju BS pomeni 33.000, sedaj pa se odločite, če je res ugodno).
Gre sicer za par zvočnikov in globokotonca, ki pa ga odlikuje oblika. Sicer je cel test zelo dolg in izčrpen, zato je najbolje, da ga preberete.

0 komentarjev

Philipsovi zvočniki

The Tech Zone - Za zadnjo novico tega dne pa eden, vsaj zame, bolj zanimivih testov. Na The Tech Zone je bil na test popeljan Philipsov sistem štirih visokotoncev in globokotonca. Kaj te tako posebnega na temu sistemu? Zvočniki so tipa "flat panel", kar pomeni, da so ploščati. In to ne na način a'la Altec Lansing ATP3, ki imajo svojo membrano na dnu. Visokotonci imajo vsak po 10 W moči RMS, kar je malo, a zato je globokotonec močnejši, saj ima v sebi dva refleksa, vsak z močjo 20W RMS. Za sto petdeset dolarjev, za kolikor se sistem prodaja, bi znal biti nakup ugoden.

0 komentarjev

Nismo še mrtvi! ;)

Slo-Tech - Kot vidite, bomo tudi brez lunija, bedečega nad našimi vedno-zelo-prelenimi glavami, preživeli. Težje, a vseeno. Tako si lahko danes, po okoli dvomesečnem oddihu od testiranja kakršnekoli robe, preberete test Altec Lansingovih zvočnikov, ki sem ga spisal sam. Gre za sistem s štirimi sateliti inu enim globokotoncem, ki ponuja nekaj tipičnih Altec Lansingovih rešitev. Zvočniki sami so res močni, saj ima vsak satelit posebej moč zglednih 35W. Paleto dopolni tudi globokotonec z vgrajenim ojačevalcem, ki doda izjemno bas podlago. Pa kaj berete novico? Podatki so v testu!

3 komentarji

Socket modifikacija

Overclockers Australia - Avstralski overclockerji nas vedno znova presenečajo s svojimi dosežki. Pred kratkim so nas razveselili s svojim 100 % navitjem procesorja, sedaj pa so se lotili še modifikacije Soceketa A. Vendar zakaj modificirati? Modifikacija je smiselna samo v primeru, ko se odločimo, da bomo temperaturo procesorja merili s posebnim senzorjem. Lahko se odločimo, da temperaturo odmerjamo na zgornji ali spodnji strani procesorja. Postavljanje senzorja na zgornjo stran je sicer malce manj tvegana in ne daje čisto pravih rezultatov, medtem ko je postavitev senzorja na spodnjo stran procesorja malce bolj tvegano opravilo, ki pa se bo obrestovalo v obliki bolj točnih odčitavanj. Žal pa imajo zaenkrat vsi senzorji (le kdaj se bodo izmislili brezžične sonde za odčitavanje? ) kabel, ki bo v drugem primeru povzročal kar nekaj preglavic. Da bi se, le teh znebili, bo potrebno kirurško rezanje socketa, ki pa utegne biti kar malce tvegano. Če boste uničili kakšno luknjico na socketu, potem se lahko kar...

5 komentarjev