»

Hekerji ukradli za 7,7 milijona dolarjev kriptovalute EOS

Slo-Tech - Neznani hekerji so ukradli več kot dva milijona kriptokovancev EOS, ki so vredni več kot 7,7 milijona dolarjev. Kot kaže, so del ukradenega uspeli unovčiti, ker je zatajil sistem za blokado računov z ukradenimi sredstvi. Čeprav je tudi kriptomenjalnica Huobi ugotovila, da hekerji skušajo unovčiti ukradeno kriptovaluto, je bilo tedaj že prepozno, da bi popolnoma preprečili krajo. EOS je četrta največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji.

Nedavno so za EOS uvedli sistem, ki omogoča blokado računov, na katerih so ukradena sredstva. Da se nek račun blokira, ga mora na črno listo dodati vseh 21 največjih rudarjev (block producers). Če pa zgolj eden tega ne stori, račun ostane aktiven. To se je zgodilo ob zadnji kraji, ko je games.eos pozabil dodati...

5 komentarjev

Bitcoin najniže letos

Slo-Tech - V zadnjih urah se je tečaj bitcoina na večini borz spustil do 5900 dolarjev, kar je letošnje dno in tudi najnižja vrednost od poka balona sredi decembra lani, ko je njegova vrednost za hip dosegla 20.0000 dolarjev. V polovici leta je bitcoin izgubil 70 odstotkov vrednosti. Nič bolje ne kaže niti ostalim pomembnejšim kriptovalutam, ki so prav tako utrpele hude izgube.

Tržna kapitalizacija bitcoina znaša 100 milijard dolarjev, za njim je ethereum s 44 milijardami dolarjev. Veliki igralci so še ripple z 18 milijardami dolarjev, bitcoin cash z 12 milijardami in eos s šestimi. Vsota sto največjih kriptovalut ima tržno kapitalizacijo 241 milijard dolarjev. Na vrhu norije je ta številka znašala približno dvakrat več. Da postavimo te številke v perspektivo, povejmo, da je konec aprila denarni agregat M1 (gotovina in vloge na vpogled) za evro

50 komentarjev

Hekerji obrali Coinrail, kriptovalute navzdol

Slo-Tech - Južnokorejska kriptomenjalnica Coinrail, ki je bila po CoinMarketCap med prvimi stotimi po velikosti, je včeraj sporočila, da so nepridipravi z njenih strežnikov v času zbiranja zagonskih sredstev pobrali večjo količino ICO žetonov. V menjalnici so reagirali takoj in svoj portal navzven zaprli, preostale kriptovalute pa so preselili v cold storage, torej offline denarnice.

Podjetje že sodeluje z oškodovanci in preiskovalci, da bi izsledili storilce in zamrznili ukradene žetone. Njihova natančna vrednost še ni znana, so se pa pojavile informacije, da naj bi bila njihova vrednost med 30 in 40 milijonov dolarjev, približno polovica tega naj bi pripadala žetonom NPXS. Sicer je velik del menjalnic...

9 komentarjev

Ukradenih za pol milijona dolarjev enot ethereuma

Slo-Tech - Prve ponudbe kriptovalut (initial coin offering ali ICO) postajajo čedalje pogostejši način financiranja mladih zagonskih podjetij (start-upov), ki se na ta način izognejo vsej regulaciji in papirologiji, ki sta povezani s klasičnim zbiranjem denarja s prodajo delnic. Toda zaradi svoje narave kriptovalute predstavljajo nevarnost, ko gre kaj narobe in transakcij ni mogoče razveljaviti. Letos so z ICO zbrali že 1,2 milijarde dolarjev. Mlado podjetje Enigma, ki so ga ustanovili diplomanti MIT-a in se ukvarja z razvojem varnih rešitev za finančne...

15 komentarjev

Okradli prvo bitcoinsko banko Flexcoin

Slo-Tech - V luči izginotja več kot pol milijarde dolarjev vrednih bitcoinov s propadle japonskega borze Mt.Gox se zdi vdor v Flexcoin in kraja dobrega pol milijona dolarjev vrednih bitcoinov zanemarljiva, a jo omenjamo zaradi oznake, ki si jo je bil Flexcoin pripel. Flexcoin je bil najboljši približek banki za bitcoine.

Na spletu je (bilo) precej elektronskih denarnic, kamor so lahko lastniki parkirali svoje bitcoine, čeprav je to precej tvegano početje, ko se izkazuje vsak dan. Vdori so pogosti in v tem primeru bitcoinov ne moremo dobiti nazaj, zato je najvarnejše mesto zanje še vedno zunanji disk ali CD, ki nista povezana z računalnikom in še posebej ne v internet. A Flexcoin je bil banka in hranilnica obenem.

Flecoin je priznal, da jim manjka 896...

35 komentarjev

Živahno trgovanje z ukradenimi računi za Facebook

The New York Times - Na spletu je moč kupiti prav vse, legalne stvari na preglednejših in dostopnejših platformah, do nelegalnih pa se je le za spoznanje teže prebiti. Raziskovalci iz oddelka iDefense pri podjetju VeriSign so si ogledali, kako se trguje z ukradenimi računi za Facebook, in ugotovili, da je trg še kako živ.

Februarja so začeli večtedensko raziskavo, kjer so se osredotočili na nekaj znanih spletnih dražbenih strani zlikovcev. Zasledovali so paket 1,5 milijona uporabniških podatkov za račune na Facebooku, ki je bil naprodaj. Heker z imenom kirllos se je specializiral samo za Facebook in je ukradene račune prodajal v paketih po tisoč. Paket računov, ki so imeli 10 ali manj prijateljev, je stal 25 dolarjev, družabnejši paket pa 45 dolarjev.

Gesla kradejo večinoma z ribarjenjem,...

16 komentarjev