»

CyanogenMod s pol milijona uporabniki

Zagonska animacija CyanogenMod 7 na Nexus One

vir: Android Central
Android Central - Ena izmed najbolj popularnih in verjetno tudi najbolj znanih (zaradi pravnih zapletov z Googlom) v skupnosti razvitih izdaj Androida, CyanogenMod, je dosegla pomemben mejnik. Baza uporabnikov te izdaje je namreč presegla število 500.000. Mejnik so presegli pred nekaj dnevi, uradna stran s statistiko pa kaže, da je zdaj uporabnikov že skoraj 514.000, kjer je bilo v zadnjih 24 urah dodanih skoraj 5000 novih. Namestitev uradnih različic, ki so na voljo le za podprte naprave, je dobrih 380.000, preostalih 130.000 pa je t.i. KANG-ov, kamor spadajo namestitve CyanogenModa na naprave, ki niso uradno podprte.

Pregled po napravah pokaže, da so daleč najbolj razširjeni uporabniki HTC-jevega Desire, katerih je prek...

33 komentarjev

World of Warcraft ruši rekorde

ComputerBase - Blizzard Entertainment je naznanil, da je število igralcev večigralske spletne igre World of Warcraft preseglo 11,5 milijona. Od oktobra se je njihovo število povečalo za pol milijona, kar pripisujejo splavitvi novega dodatka Wrath of the Lich King, ki se je zgodila 13. novembra. Razvijalci trdijo, da so v prvih 24 urah po začetku prodaje dodatka pokupili 2,8 milijona kopij, v celem mesecu pa štiri milijone. S tem se je vpisal tudi med rekorde po številu prodanih kopij v prvem mesecu, kjer je kakopak nasledil svojega predhodnika, prvi dodatek za World of Warcraft po imenu The Burning Crusade. Spričo velike popularnosti franšize ima Blizzard ogromno dela, tako da zaposluje s polno paro.

21 komentarjev

IBM: On Demand Innovation Services

The Register - Kot vemo, so raziskave zelo drago igranje. Lep primer tega so tiskalniške kartuše, ki s svojo visoko ceno opravičujejo predvsem znatna vlaganja v raziskave; ali pa Windowsi, ki lepo polnijo proračune ostalih Microsoftovih oddelkov, ki se ukvarjajo z bolj specifičnimi področji.

Žal pa mala podjetja lastnih raziskav ravno zaradi vlaganj ne morejo opravljati sama, zato so se primorana zatekati k naročanju t.i. uporabnih raziskav pri inštitutih. Slednjim pa se bo kmalu pridružil še IBM s svojim 'On Demand Innovation Services' oddelkom. Gre za razširjeni raziskovalni oddelek, ki bo svoje storitve prodajal tudi naročnikom, ukvarjali pa se bodo predvsem s področjem ki ga najbolj obvladajo -- informacijskimi tehnologijami. Klik!

0 komentarjev

Dvajset milijonov šeststo tisoč za internet

Vnunet - Internet uporabljam zgolj za e-maile: se mi bolj splača dvajsetkrat dnevno se povezat na internet za eno samo minutko, ali pa enkrat dnevno za dvajset minut?

Morebiti kdo ni razumel "pasti", t.j. da se pri tem ne plača zgolj za vsako na internetu preživeto minuto, ampak tudi vsak klic in bi v prvem primeru prav lahko naklamfali strošek štiridesetih minut dnevno (kar pa so računovodje pri SiOL-u pred časom odpravili).

Pikolovstvo? Niti ne. Angleški ravnatelj je tako prejel račun za -- reci in plačaj -- 57.000 angleških funtov (tečaj cca. 361 SIT). Interneta v tem času koristili kakopak niso, ker je med montažo novega strežnika prišlo do napake, vsled česar je usmerjevalnik noro poskušal vzpostaviti zvezo z internetom, a vedno neuspešno; klici so bili seveda pravilno zaračunani.

Uporabnikom svetujemo: med nevihtami izklopite električno napajanje računala, ko pa niste na internetu, modem za vsak slučaj ugašajte. Če imate Okna.

p.s.: Leto dni nazaj se je nekaj podobnega storilo meni,...

2 komentarja

Padalo, ki vam utegne rešiti življenje

Slo-Tech - Tole novico nam je poslal Primoz Princic:

Tole sem ravno prebral na SIOL-u:
Padalo za zaposlene v visokih stavbah

Izraelsko podjetje je izdelalo padalo za zaposlene v visokih stavbah - proizvod, ki ga je vzpodbudil napad na Svetovno trgovsko središče 11. septembra.

"Tri tedne po napadu je bil izdelan načrt za tako imenovani Executivechute, testiran in pripravljen za izdelavo," je povedal direktor Apco Aviation.

Padalo, ki daje videz nahrbtnika prodajajo na ameriškem in japonskem tržišču za 795 dolarjev, težko pa je manj kot dva kilograma. LOL.

7 komentarjev

AMD s 4.4 GHz na desktop računalnikih

100si - Tole novico nam je poslal Jaka Mele, ki se prav tako ukvarja s pisanjem novic, večkrat pa lahko beremo njegove članke tudi v raznih revijah. Thanx, Jack .

AMDjev agresivni napad na Intel se nadaljuje, saj je družba sporočila, da bodo prvi primerki procesorjev Hammer, ki jih bodo v 0.13 mikronski tehniki izdali ter na trg poslali v zadnjem četrtletju 2002, po trenutnem načinu označevanja primerljivi z 3.4Ghz Pentium čipom (Pentium rating - PR). Čip bo tudi nosil naziv 3400, sicer pa lahko v drugi polovici 2003 pričakujemo modela 4000, proti koncu istega leta pa po zaslugi zmanjšanega proizvodnega procesa na 0.9 mikronov že kar 4400.

1 komentar

Styles XP

več strani - Tole novico nam je poslal Tadej, za kar se mu najlepše zahvaljujemo:

Če spadate med tiste uporabnike Windows XP okolja, ki dajo veliko na izgled in ste se ze naveličali klasičnih Blue, Olive Green in Silver stilov, ste si do sedaj lahko pomagali zgolj z WindowBlinds XP programom podjetja Stardock (ok, obstajajo še drugi komercialni izdelki, ki pa niso nič kaj boljši). Slaba lasnost le-tega tiči v tem, da upočasni celoten sistem in vam popapca kar nekaj sredstev, saj WindowBlinds uporabljajo svoj pogon za prikaz stilov. Idealna rešitev bi torej bila uporaba Microsoft metode. In ravno to vam sedaj omogoča programček Styles XP podjetja TGTSoft. V bistvu gre samo za spremenjeno oziroma shekano verzijo UXtheme.dll datoteke, ki sedaj ne vsebuje več digitalnega podpisa. TGTsoft je prav tako dekodiral luna.msstyles datoteko in kreiral XML-to-msstyles pogon. S programom Style Builder (ta bo izšel ta teden) ali Resource Hacker lahko sedaj po mili volji spreminjate že obstoječe stile ali...

26 komentarjev

Kaj DL-jamo

Slo-Tech - Novico nam je poslal Sašo Jovičić.

Na strani File mirrors sem prebral da je v septembru najpogosteje download-an program Nero burning rom, takoj za njim pa so vozači za nVidiine kartice Detonatorji 4/XP za win9x, tretji najpogosteje dolpotegnjeni program pa je DivX4 final kodek. Igre so se uvrstile malo nižje. Prvi (od iger) je Max Payne demo na 14. mestu. Za celoten spisek poglejte sem.

0 komentarjev

Le česa se ne spomnijo pri Microsoftu :)

Slo-Tech - Ne, te novice nam ni poslal Žiga, ampak Miha Poklukar:

Očitno nimajo drugega dela kot to, da so postavili velik X iz škatel pred Nintendovim štabom v USA. Besni privrženci Nintenda pa že načrtujejo povratni udarec (govori se o razstrelitvi kompletnega štaba v Redmondu).

Hm, glede zadnje izjave, mi na misel pride samo slavni stavek iz legendarne Renaultove reklame za Kangooja : "Ja, pa kaj še" .

6 komentarjev