» »

World of Warcraft ruši rekorde

World of Warcraft ruši rekorde

ComputerBase - Blizzard Entertainment je naznanil, da je število igralcev večigralske spletne igre World of Warcraft preseglo 11,5 milijona. Od oktobra se je njihovo število povečalo za pol milijona, kar pripisujejo splavitvi novega dodatka Wrath of the Lich King, ki se je zgodila 13. novembra. Razvijalci trdijo, da so v prvih 24 urah po začetku prodaje dodatka pokupili 2,8 milijona kopij, v celem mesecu pa štiri milijone. S tem se je vpisal tudi med rekorde po številu prodanih kopij v prvem mesecu, kjer je kakopak nasledil svojega predhodnika, prvi dodatek za World of Warcraft po imenu The Burning Crusade. Spričo velike popularnosti franšize ima Blizzard ogromno dela, tako da zaposluje s polno paro.

21 komentarjev

Horsechoker ::

Buff warlocks :)
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

XsenO ::

Jebiga igra, ki te uklena a te stalno ponavljanje stvari kasneje zdolgočasi a se to zgodi nažalost prepozno, saj do takrat nabereš v igri kolege zaradi katerih pol igraš naprej.
1 + 1 = 1

Tr0n ::

11.5 milijonov odvisnikov, kjer je verjetno velika vecina studij, delo, druzino ali prijatelje postavila na stranski tir.

Pocasi se blizamo "thresholdu bolecine".

Nerdor ::

Tr0n: a je pr Guild Warsih kej drugače? ;)
... for lifetime!

gzibret ::

Sicer ne vem, a bi moral vprašati kje drugje, samo, ko je novica glih o tem....

A so igre WOW in GW tudi standalone. Torej, da jo lahko igraš tudi brez interneta, a je nujno treba bit priklopljen na net?
Vse je za neki dobr!

Tr0n ::

Samo online.

Nerdor: V bistvu je cisto drug tip igre, tako da je drugace, ja.

MajorM ::

Ozdravljen WOW igralec tukaj.

Glavna vlečna sila celotne igre je (vsaj zame bila), da igralec vedno znova dela (igra) za novo in boljšo opremo.

V igri obstaja točka, ko posameznik sam ne more več preseči nivoja opreme ki jo poseduje. Nadaljuje lahko le v t.i. guildih (cehi - skupina igralcev) kjer se igra z več osebami hkrati. To sicer počneš že prej, vendar so to naključne skupine soigralcev, ki delajo isto nalogo in jih srečaš na poti ter se pač z njimi povežeš. Nivo organiziranosti je neprimerljivo manjši kot pri guildih in ker pač si srečal igralce ravno pri stvari katero si tudi sam izbral v tem trenutku potem ni čutiti kot nekaj kar moram narediti za nekoga najprej da bom lahko potem šel oziroma dobil pomoč za dosego svojega cilja.

Sicer je razumljivo, da tak način igre obstaja in s tem povezuje ljudi, čemur so takšne MMO igre tudi namenjene.
Ampak ko sem razvidel, koliko časa bi bilo potrebno vložiti v take aktivnosti guildov, potem sem videl da nisem pripravljen, da mi igra postane obveznost in sem prenehal igrati WOW!

Pač igra mi je postajala obveznost in ne zabava. Čas za dosego zadovoljstva (nove opreme), ki ga je zahtevala od mene pa se je povečeval preko tistega ki sem ga bil pripravljen vložiti.

Sem svoj čas igral kar precej, ampak sedaj moram reči, da me ne vleče nazaj. Tudi ko se pogovarjam s kolegi, ki so še vedno zagreti igralci me ne zamika, da bi jo zaigral.

Raje si poiščem igro, ki te ne "sili" k vlaganju velikega števila ur.

lp
Mitja

P.S.: Do you wanna be my pet? :D

Arag0t ::

Igra je, vsaj zame, ena izmed boljših kar sem jih igral in še vedno jo, predvsem zaradi tega ker se konstantno nekaj spreminja, ko že ravno postane dolgočasna vedno nekaj novega dodajo (Blizzard), spremenijo itd. zaradi česar postane bolj zanimiva. Drugo pa je, da jo igram ne samo zaradi zabave ampak tudi prevsem zaradi ljudi, ki jih spoznaš preko igre, mislim, da ne bi nikoli spoznal ljudi iz drugih držav EU =D, tako, da ne gre samo za zabavo, igranje ampak se lahko samo pogovarjaš in družiš s svojimi igm oz. irl prijatelji preko igre =D. Res je, da je plačljiva ampak imaš pa "24/7" podporo znotraj igre, prav tako preko spletnih strani in forumov itd. poleg tega pa za igro vedno skrbijo s patchi, ki odprvljajo različne napake in hrošče ter dodajajo nove stvari.

Kar se pa tiče, da je igra bolj obveznost, zasvojenost itd. je pa vse odvisno od posameznika koliko časa vložiš vanjo in kako jo ti sprejemaš. Jz lahko enako rečem za nekoga, ki igra recimo Call of Duty 2/4/5 non stop (v multiplayerju lahko vidiš kdo je res pravi geek hehe) zasvojen, vsak ima drugačen okus. Če že imaš WoW še ne pomeni, da ga moraš igrat 20 ur na dan, lahko tudi 2-3 ure. Jz igram ko imam čas in seveda, če nimam kaj za delat zakaj je nebi pa igral :P!

Lp

smash ::

"lahko tudi 2-3 ure "

:)

a ni to tud full velik...

jest mam rad igre katere lohk igram od 10-15 minut ene 2-3 krat na teden...no včasih je bilo drugače

XsenO ::

Arag0t > smem vprašat če si bil kdaj GM, raidleader ali vsaj class leader med progres runom? :D
1 + 1 = 1

subby ::

številke niso realne, ne štejejo igralcev, ki igrajo na privat serverji... katerih je pa tudi zelo veliko

Arag0t ::

Za GMje jz ne mislim guild masterjev ampak GAME masterji... ne vem kako ti lahko guild master kaj pomaga, ne razumem pa tud kaj ima veze če sem kdaj bil gm, cl, rl?

Zame 2-3 ure na dan glede na to, da nimam šole in drugih obveznosti ni veliko. Vse je odvisno od časa - lahko tudi več ali pa manj, včasih pa sploh ne.

=)

medobear ::

Arag0t če si gm, cl, rl, moraš vložiti približno 2x več časa za vse priprave, načrte, organizacijo itd.

Jaz pravim naj to dela tist k ma čas pa voljo. Res je, igra je hudo zasvojljiva in bi jo lahko clovek igral tudi po 16 ur na dan, če bi to okoliščine dovoljevale. No, trenutno jo, ker so pač prazniki, ko pa se bojo končali, bo šel playtime lepo na ponedeljek, sredo in soboto od sedmih naprej. Pa še vmes kakšno urico ali dve.

Eh, če človek začne razmišljat, je res totalna izguba časa, po drugi strani pa spet... naredim svoje obveznosti, potem pa čas raje porabim za wow kot pa za msn/facebook/netlog/myspace kot večina mlade populacije. Saj dejansko je tudi wow nekakšna socialna mreža, ogromno se res igra zaradi ingame prijateljev... Problem nastane le, ko ti začnejo pomenit več kot real-life frendi.

Vse je odvisno od človeka, najbolj od tega koliko samokontrole ima.

p.s.: subby, prnes mi cd-je od wow-a nazaj ^^

legice ::

Igra me ni ne vem kako potegnila,zato me je pa guild wars toliko bolj,vendar sem se tudi te naveličal.
Jaz igram povprečno 1-1.5 ure na dan in mi ostane še dosti časa za ostale stvari:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

smash ::

če bi imel jest 1-1.5 uri frej časa na dan, bi šel spat :)

squngy ::

Ja kaj pol tle delaš, a nebi rajš šu spat XD

Drugač je pa WOW še bl tko u izy zgleda če folk pravi, da se da vse narest tud v 2-3h.
Travian je šele tista trda droga ;)

Arag0t ::

Hehe sam travian je pa res, enga poznam ko je čist noter padu lol. Še jz sem mu mogu kaj naredit kadar on ni mogu :S

smash ::

Arag0t...

sam ta je res dobra :)

legice ::

res ne razumem kaj je takega v tej igri.če se ne motim je pač internetna verzija naseljencev otoka katan?
zaston in preko neta je.ultimativna trda droga?:))
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

squngy ::

Jah kolikor je mani znano je travian starejši, in poleg elementov iz naseljencev otoka katan so tam še strateški elementi in seveda MMORPG elementi (heroj ki nabira levele, clani itd.)

Največja fora traviana in največji razlog zakaj je folk cel dan gor je pa to, da ne poteka v potezah kot naseljenci otoka katan ampak po realnem času.

Zato , da narediš enote rabiš recimo 1h, in potem da jih izkoristiš moraš čez eno uro bit prijavljen in jih poslati na destinacijo, potem ko pa pridejo nazaj (recimo čez eno uro) jih moraš poslati spet itd. itd.

Isto z zgardbami, da jo postaviš rabiš nekaj časa in nato moraš spet biti gor da postaviš naslednjo.

To počneš za vsako vas posebaj in potem ko jih imaš več kot 5 ti zadeva porabi že precej časa.

In seveda toliko časa kolikor nisi gor toliko časa so tvoje vasi neizkoriščene, hkrati pa je vedno možnost, da te nekdo napade in moraš pravočasno postaviti obrambne enote na primerno mesto.

Gilde pa tudi pričakujejo določene usluge in dejavnosti, ki v času vojne lahko vzamejo zelo veliko časa.

Če imaš kolikor tolikšen namen dejansko zmagati v travianu MORAŠ biti na računalniku večino dneva in čeprav skupaj ne porabiš več kot uro (velikrat bi moral tudi dosti več) je ta čas razdeljen na par minut vsakih 20-40min.

Zato tudi jaz nikoli nisem imel več kot 6 vasi in sem sčasoma popolnoma nehal igrati uspeh v travianu enostavno ZAHTEVA veliko časa (ki mu ga nism pripravljen dati)

ahac ::

Jah kolikor je mani znano je travian starejši


Prvi Naseljenci so izšli leta 1995. ;)
Settlers of Catan @ Wikipedia
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

World of Warcraft v zadnjem četrtletju izgubil sedmino igralcev

Oddelek: Novice / Igre
3311193 (7943) Nummy
»

Rekordni World of Warcraft

Oddelek: Novice / Igre
195513 (4253) stražar
»

Nakup igre WoW

Oddelek: Igre
183071 (2690) nuclear
»

Prihaja nova razširitev WoW

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3011010 (9491) Mipe
»

World of Warcraft: 9 milijonov aktivnih igralcev

Oddelek: Novice / Igre
246845 (3862) LuGi

Več podobnih tem