»

Amazon bo dostavljal pakete tudi v prtljažnik

Amazon - Ker so ljudje v času, ko dostavljalske službe pripeljejo pakete, pogosto zdoma, je Amazon začel iskati alternativne načine dostave. Dostava na delovno mesto ni vedno možna ali zaželena, zato so že lani začeli program dostave neposredno v stanovanje ali hišo, četudi ne bo nikogar doma. Naslednji logični korak pa je dostava v parkirano vozilo. Paket nas lahko pričaka kar v prtljažniku. Razlogov za to početje je več - bodisi zgolj nismo doma, bodisi želimo paket dobiti tako, da ga družinski člani ne bodo videli ali kaj tretjega.

Številna moderna vozila so zelo pametna in nimajo le kopice senzorjev in računalnika, temveč so tudi povezana v internet. Nov program bo tako stekel 37 ameriških mestih na vozilih General Motors in...

26 komentarjev

Fizični gumbi Amazon Dash so se prijeli

vir: CNet
CNet - Pred letom dni si je Amazon izmislil nov prodajni kanal, in sicer fizične gumbe. Amazon Dash je v velikosti zavojčka žvečilnih gumijev in se nalepi na različna mesta v stanovanju, klik nanj pa naroči kavo, pralni prašek itd. Lani so se nekateri še muzali, a zamisel se je očitno dobro prijela. Te dni je Amazon število različnih gumbov - vsak za svoj izdelek - potrojil, tako da presega število sto.

Za uporabo Dasha je treba še vedno biti član Amazon Prime, osnovna logika pa ostaja nespremenjena. Gumb je predprogramiran na izdelek, ki ga pogosto uporabljamo, in v internet povezan prek Wi-Fi. En, dva ali trije kliki nanj, vsakokrat naročimo le en izdelek, pa še tu imamo 30 minut časa, da naročilo prekličemo. Posamezen gumb stane pet dolarjev, a to je le kavcija, ki jo vrnejo pri prvem naročilu.

O...

122 komentarjev

Amazon tudi v Evropo prinaša dvourno dostavo

Heise - Amazon se na najrazličnejše načine trudi prikupiti svojim strankam in jim tako prodati čim več. Najočitnejša prednost je seveda hitra dostava. Doslej so bile novosti, kot so dostava paketov z letalniki, odpošiljanje pred nakupom, dostava po zgledu Uberja, barantanje in celo fizični gumbi v stanovanju za naročila, omejene na ZDA. Sedaj pa hitra dostava paketov prihaja v Evropo. Amazon bo maja začel preizkušati dvourno dostavo na območju Berlina, piše Die Welt, medtem ko Amazon uradnih izjav ne daje.

V ta namen se bo Amazon povezal z lokalnimi kurirskimi službami, ki že dostavljajo po Berlinu. V Berlinu so že postavili svoje skladišče, v katerem bodo shranjevali več kot 10.000 izdelkov Amazonove ponudbe. Hitra dostava naj bi začela delovati maja, šest dni v tednu...

26 komentarjev

Amazon razkriva podrobnosti o dostavi paketov z letalniki

Yahoo News - Prvikrat je Amazon že leta 2013 previdno nakazal na možnost dostave paketov z letalniki, lani pa je postalo jasno, da gre za dejanski projekt, ki je blizu realizacije. V nedavnem intervjuju za Yahoo News je Amazonov podpredsednik Paul Misener razkril nekaj več podrobnosti o prihajajočem projektu. Amazonovi letalniki namreč bodo!

Prime Air, kot se bo imenovala zračna dostavo paketov z letalniki, bo omogočila dostavo paketov v 30 minutah po oddaji naročila, če bo seveda izdelek na zalogi v ustreznem skladišču. Letalniki bodo morali imeti domet vsaj 15 kilometrov, tehtali pa bodo 25 kilogramov in nosili do 2,5 kilograma težke pakete. Izkazalo se je namreč, da je večina odpremljenih paketov lažjih.

Amazon ima trenutno razvitih več...

32 komentarjev

Nemški Amazon bo za praznike podvojil število zaposlenih

Heise - Za Amazon je najbolj deloven čas leta predbožično nakupovalno obdobje, ko se število naročil in s tem paketov več kot podvoji. Vsako leto zato Amazon najame več deset tisoč dodatnih delavcev za to obdobje. Lani so na primer zaposlili 80.000 dodatnih ljudi, predlani 70.000, leta 2012 pa 50.000. V januarskem zatišju jih seveda večino odslovijo, kar je vsem vpletenim jasno že ob podpisu pogodb, nekaj odstotkov najbolj sposobnih pa obdržijo. V odstotkih: lani je imel Amazon sredi leta 130.000 zaposlenih, v nakupovalni sezoni se je ta številka povečala za 60 odstotkov in od teh so jih 10.000 obdržali.

Tudi letos bo podobno. V Nemčiji bodo na primer število zaposlenih kar podvojili, saj se bo 11.000 redno zaposlenim pridružilo še dobrih 10.000 sezonskih delavcev,...

13 komentarjev

Amazon bi uvedel Uber za pakete

The Wall Street Journal - Amazon razvija nov način dostave paketov, ki bo deloval zelo podobno kot Uber. Ponudili bodo aplikacijo, ki jo bodo lahko ljudje uporabili, da bodo spotoma peljali iz Amazonovih skladišč do kupca še kakšen paket in ob tem malo zaslužili. Kot se za vse nove projekte pričakuje, najprej zgolj v ZDA.

Ob tem velja poudariti, da je nova storitev, ki ima še kodno ime On My Way, še globoko v razvojni fazi in morebiti ne bo nikoli ugledala luči sveta. A če je Uberju za zdaj v številnih ameriških zveznih državah (v Evropi ima več težav) uspelo na enak način voziti ljudi, je pri prevozu paketov pričakovati manj problemov, dokler bo seveda cesar dobil, kar mu pritiče. Kdaj bo On My Way prispel, ne vemo, Amazon pa noče komentirati.

...

17 komentarjev

Enotedenska stavka v nemškem Amazonu podaljšana do božiča

Slo-Tech - V nemškem delu Amazona traja stavka že teden dni in bo trajala še do božičnega večera, so sporočili iz sindikata Verdi, ki je največji nemški sindikat zaposlenih v storitvenih dejavnostih. Jabolko spora je kolektivna tarifna pogodba. Amazon vztraja, da so logist in da je za zaposlene primerna le kolektivna pogodba iz te dejavnosti, medtem ko si sindikat že več let prizadeva, da bi z Amazonom sklenili kolektivno pogodbo za trgovinsko dejavnost. Zaradi tega so v Amazonu že lani dvakrat stavkali, tudi letos pa ne gre nič drugače.

Ni presenetljivo, da Verdi stavke organizira v predbožičnem času, ko je za Amazon pravočasna dostava naročenega najbolj pomembna. Konkurenca je huda in spletni prodajalci kar tekmujejo, kdo lahko...

13 komentarjev

Google gre v dostavo

Google - Google je resda začel svojo pot z iskanjem spletnih strani, a so do danes paleto izdelkov in storitev, ki jih ponujajo, neverjetno razširili. Google danes najdemo pri iskanju strani, pri oglaševanju na internetu, brskalnikih, prenosnih računalnikih, telefonih, družabnih omrežjih, elektronskih naslovih in zemljevidih, hkrati pa se podjetje loteva tudi nekaterih ambicioznih projektov, kot so Google Glasses, avtomobili brez voznika, ponujanje internetne povezave in televizije. Sedaj pa - Google bi rad konkuriral kar lokalnim kurirskim službam oziroma pošti.

Za zdaj sicer le na območju San Francisca (Bay Area). Google namreč začenja storitev Google Shopping Express, v okviru katere šest mesecev ponuja brezplačno dostavo izdelkov iz trgovin. Trenutno sodelujejo z devetimi prodajalci,...

32 komentarjev