»

Ustvarjalci Flight Simulatorja ustanovili svoj studio

Izkušnje članov novega studia

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Recesija je povzročila masovna odpuščanja v vseh panogah in ne le v računalniški industriji. Med 1400 delavci, ki so izgubili službo pri Microsoftu, so tudi bivši člani Ensemble Studios (Age of Empires, Age of Mythology, Halo Wars) ter ACES Game Studios. Le-ta je bil Microsoftov simulacijski oddelek, kjer je bila izdelana verjetno ena najbolj znanih letalščin, Flight Simulator. Ko so razvijalci izgubili službo, so bili v procesu razvijanja Train Simulator 2.

Člani studia ACES se vračajo s svojim studiem, ki se imenuje Cascade Game Foundry. Gonilni sili za novim studiem sta Rick Selby in Kathie Flood, ki sta povedala, da se zavedata, da so letalske simulacije njihova baza. A vseeno...

30 komentarjev

Petdeset let integriranega vezja

CNet - V petek je v Mountain Viewu v Kaliforniji potekala rojstnodnevna zabava, kjer je Abrahama praznovalo integrirano vezje. Pred pol stoletja, leta 1959, so v slavnem podjetju Fairchild Semiconductor izdelali prvo planarno integrirano vezje. Dva izmed članov ekipe, ki je to dosegla, sta bila prisotna tudi v petek - gre za Jaya Lasta in Gordona Moora (ki ga poznamo po znamenitem Moorovem zakonu) - ter obujala spomine na tiste dne.

Moore in Last sta bila dva izmed osmerice, ki je zapustila podjetje Shockley Semiconductor. Sprva niso vedeli, kam bi, nato pa so srečali Shermana Fairchilda, ki je vodil Fairchild Camera and Instrument Corporation, in se mu pridružili ter kmalu odcepili v hčerinsko podjetje Fairchild Semiconductor, ki je postal Google tistega časa. Tekmovali so s časom in podjetjem Texas Instrument pri razvoju integriranega vezja, drugi del etape pa je bila dolga pravna bitka za patente. Klik!

3 komentarji

Dodatek za Red Alert 3 marca

vir: Kotaku
Slashdot - Po tem ko smo se pred dobrima dvema mesecema veselili izida tretje inkarnacije strateške igre Red Alert, nas je založnik Electronic Arts razveselil še z novico, da prihajajo dodatki. V slogu dodatkov Counterstrike in Aftermath za Red Alert in Yuri's Revenge za Red Alert 2 bo trojko dopolnila razširitev Uprising, ki jo pričakujemo marca. Dodatek bo na voljo le za PC-je in bo dopolnil le enouporabniški način igranja. Zgodba se bo nadaljevala, kjer je ostala,...

8 komentarjev

Deset let Windows 95

Slashdot - Danes me daje prav posebna nostalgija, takšna računalniška. Pred desetimi leti na današnji dan so namreč izšli Microsoftovi Windows 95. Res je, operacijski sistem, ki je star že deset let, še vedno teče na kakšnem zaprašenem mlinčku in služi svojemu namenu. Washington Post je objavil članek, s katerimi so 24. avgusta pospremili izdajo Windows 95, ki je bila tedaj pravi medijski spektal. Microsoft je samo za reklame porabil 300 milijonov dolarjev, ko so naprimer zakupili dnevno naklado britanskega Timesa, izobesili stometrski plakat v Torontu in osvetlili Empire State Building v v barvah novega sistema. Klik!

23 komentarjev

Odprla se je slovenska stran o risankah

Slo-Tech - Danes se je (ponovno) odprla slovenska stran o risankah - SloCartoon. Tokrat barvitejši, funkcionalnejši, lepši, predvsem pa močnejši kot kadarkoli. Potopite se v svet animiranih junakov, obujajte spomine na risanke iz vaše mladosti.

Osnovo strani predstavlja baza risank, v kateri je sedaj okoli 1300 risank, veliko truda pa je bilo vloženega tudi v pisanje recenzij, opisov serij, vsebine posameznih epizod in medijev. Tudi "tehničnim" člankom se nismo odrekli, tako da si lahko na strani preberete zanimivo zgodovino He-mana, Ninja Želv, Čarovnika iz Oza in še marsikaj drugega.

In ne pozabite: Risanke niso samo za otroke, zato obiščite Slocartoon.net.

4 komentarji

Še manj spominov na WTC...

Australian IT - Kot je že luni spodaj ugotavljal za Red Alert 2, da je umik 'moralno' (beri: iz ameriškega vidika) edina 'prava' stvar, pa je je presenetila tudi odločitev Microsofta, da WTO-jevi zgradbi umakne iz prihajajočega Flight Simulatorja. Prav tako bodo iz raznega promocijskega materiala umaknili vse slike treščenj v Empire State Building s podnapisi v stilu 'Cool Action'. Britanski Virgin je prav tako iz polic umaknil svoj FS, češ da bi lahko služil treniranju samomorilskih pilotov.

Sedaj sem pa že resno zaskrbljen! Na eni strani razcvet fotografij in razglednic onih dveh stolpov, ki delujejo kot 'spominčki', na drugi pa se prav trudijo, da jih ne bi prikazovali oz. ljudem obujali spomin na Tisti torek. Bomo v Sloveniji zaradi kakšnega umora iz polic umaknili streljanke, češ da so...? Klik!

6 komentarjev

Red Alert 2 umaknjen s polic nekaterih trgovin

Voodoo Extreme - Ko poročajo fantje na Voodoo Extremu sta dve veliki ameriški nakupovalni verigi, Staples in Wal-Mart odločili do nadaljnega umakniti vse izvode Red Alerta 2 s svojih polic. Kot obrazložitev so navedli svoje mnenje, da se jim zdi neprimerno "v takih časih" prodajati igro z odprtimi scenami uničenja New Yorka...
Obenem pa je z igričarskega trga slišati, da je ustavljen razvoj marsikatere igre, ki je kot tematiko imela tretjo svetovno vojno ali karkoli podobnega dogodku z 11. septembra. Tako je potrjeno prestavljen izid Metal Gear Solida 2 zaradi končne scene, ki kaže uničenje New Yorka. Po nekaterih govoricah pa naj bi pod vprašaj bil postavljen celo dodatek z RA2, Yuri's Revenge.
Osebno še samo zmajujem z glavo. Da je šlo za strašen dogodek se strinjamo vsi, toda medijsko in politično napihovanje in pretiravanje dosega že prav neverjetne razsežnosti. Me prav čudi, da Američane niso motile igre s tematiko Vietnama (kjer so pobili cirka 2 milijona ljudi), Balkanskih vojn in podobnih...

5 komentarjev