»

Steamov brezplačni vikend

vir: Steam
Steam - Ta vikend na trgovini Steam poteka akcija brezplačnega igranja kar desetih iger, med katerimi so tudi dobro znani, veliki naslovi. Akcija se je začela že v četrtek in poteka do nedelje popoldne po ameriškem času (do 10. ure zvečer po našem času), igrati pa je mogoče lep nabor iger. Brezplačni so PAYDAY 2, Company of Heroes 2, Awesomenauts, Don't Starve, Trine 2: Complete Story, GRID 2, Killing Floor, Blade Symphony, XCOM: Enemy Unknown in Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition. Vsi, ki želite katero od iger preizkusiti, jo že lahko najdete v svojem odjemalcu Steam (če je seveda podprta na vseh platformah), potrebno je le prenesti datoteke in igro namestiti.

Izmed deseterice so jasno vse igre na voljo za operacijske sisteme Windows, šesterica prihaja tudi v izdaji za OS X, to so Awesomenauts, Don't Starve, Trine 2, GRID 2, Killing Floor in XCOM, kjer od naštetih samo GRID 2 ni na...

23 komentarjev

Adobe Creative Cloud zlomljen, število naročnin pa nad pričakovanji

Slo-Tech - Pred enim mesecem je Adobe najavil nov prodajni model za programe, ki so del paketa Creative Suite. Novih verzij, kjer bi bilo licenco mogoče kupiti za neomejeno rabo, ne bo več, obvezna bo naročnina. Poln paket stane 50 dolarjev mesečno za nove naročnike in sicer omogoča sprotno posodabljanje, a licenco pravzaprav ves čas le najemamo. Adobe se je za to brez dvoma odločil tudi, da bi izkoreninil piratiziranje svojih programov. Za zdaj jim to ni uspelo.

Pretekli teden je izšel nov Creative Cloud. Toda le nekaj dni po izidu so se na torrentih znašli Photoshop CC 14, Dreamweaver CC 13 in Illustrator CC 17, ki delujejo brez naročnine. Verzije so za zdaj le za Windows, prav tako hekerji še...

72 komentarjev

Adobe kaže pot v prihodnost: naročnina na programsko opremo

vir: CNet
CNet - Prodajanje programske opreme se težko primerja s prodajo klasičnih fizičnih dobrin, zato mnogokrat beremo raznorazne primerjave o poštenosti različnih omejitev, ki jih postavljajo proizvajalci. Nekatere primerjave so poštene, druge so iz trte izvite. Karkoli si že o tem mislimo, navaditi smo se morali, da pri komercialni programski opremi večinoma kupujemo licenco za uporabo, ne postanemo pa lastniki programa. Od tod sledi kopica omejitev (ena licenca pomeni en računalnik, če ni drugače dogovorjeno, omejena preprodaja rabljene programske opreme itd.), ki jih moramo upoštevati. Vseeno pa je doslej klasični model prodaje poznal tako imenovane večne licence. Ko ste program kupili, ste ga lahko uporabljali neomejeno časa - in prav zato mnogokod še vedno uporabljajo Windows 95, ker na primer...

210 komentarjev

Adobe se je na avstralske očitke odzval s selektivnim znižanjem cen

Slo-Tech - Kako hitro se lahko stvari obrnejo, ko so v igri milijonski trgi in ugled podjetja, kaže uren odziv Adoba na avstralsko zahtevo, da se skupaj z Microsoftom in Applom udeleži zaslišanja pred parlamentarnim odborom zaradi nerazumno visokih cen. Le dan po objavi se je Adobe pokesal in znižal cene nekaterih svojih izdelkov. A vprašanje je, ali se niso s tem morda ustrelili v nogo.

Adobe je namreč zagotovil, da bodo ceno nekaterih svojih izdelkov za fizične osebe znižali. Mesečna naročnina na paket izdelkov Creative Cloud je doslej znašala 63 dolarjev, po novem pa bo znižana na 50 dolarjev. Cene so v avstralskih dolarjih in veljalo pri vsaj eno leto...

40 komentarjev

Zaradi visokih cen v Avstraliji proizvajalci programov poklicani na zagovor

Slo-Tech - Kdorkoli je že primerjal cene tehnike in programske opreme v ZDA in pri nas, je iskanje običajno končal mrkega pogleda. Skorajda brez izjeme so ti izdelki v ZDA cenejši, saj se mnogokrat prodajajo za enako število dolarjev kakor evrov ali pa celo manj. Res je, da so ameriške cene navedene brez davka, a tudi z upoštevanimi dajatvami so tam izdelki cenejši. Še hujše probleme s tem imajo Avstralci, ki se sicer štejejo med razviti anglosaški Zahod, a jih Microsoft, Apple in Adobe še vedno obravnavajo pokroviteljsko in jim iste izdelke prodajajo bistveno dražje kakor v ZDA. Zakaj, porečete? Ker lahko.

Zato je lanskega maja Stalni odbor za infrastrukturo in telekomunikacije pri avstralskem parlamentu začel preiskavo cen...

21 komentarjev

Intel občutno niža cene SSD-jev

VR - Zone - Intel nas je razveselili z novico, da bodo krepko znižali cene nekaterih svojih SSD-jev iz družin SSD 320, SSD 330 in SSD 520. Poleg tega predstavljajo nov največji model v družini 330, s čimer bodo zadovoljili tudi zahtevnejše uporabnike.

Intel je poskrbel, da si družini 330 in 520 ne hodita v zelje. V prvi so pogoni cenejši in počasneje, poleg tega so bili omejeni na 180 GB, medtem ko so v 520 dražji, a hitrejši. Novi 240 GB-model 330 bo stal med 200 in 210 dolarjev in se ne bo bistveno razlikoval od ostalih predstavnikov družine. To pomeni branje s hitrostjo 500 MB/s, pisanje s 450 MB/s in do 42.000 IOPS s 4 KB-bloki podatkov.

Znižanje cen ostalih modelov pa bo skorajda tretjinsko. Družina 320 se ceni takole (v oklepaju so cene OEM-verzije): 300 GB-model s 520 (500) na 444 (464) dolarjev, 600 GB-model pa s 1060 (1040) na 880...

101 komentar

Nvidia znižala cene grafičnih kartic

Slo-Tech - Tik pred izidom konkurenčnih AMD-jevih Radeonov serije 6800 je Nvidia konkretno znižala cene nekaterih svojih grafičnih kartic, da je ne bi AMD prehitel. Nove cene so nižje za 30 do 90 dolarjev in znašajo:
  • GeForce GTX 460 768MB: 170 dolarjev;
  • GeForce GTX 460 1GB: 200 dolarjev;
  • GeForce GTX 470 1280MB: 260 dolarjev.
Nvidia je potrdila, da bomo pocenitev deležni tudi v Evropi, tako da se bodo poznale tudi v Sloveniji. Dodali so, da gre za trajno znižanje, ki napoveduje spremembe v njihovih prodajni liniji (po domače: izdali bodo nove kartice). Seveda tudi nagajajo AMD-ju, ki bo danes izdal Radeon HD 6870 in 6850.

56 komentarjev

Štirijedrnik za 266 dolarjev

vir: Hkepc
Hkepc - Intel, ki bo dvaindvajsetega julija predstavil tri nove procesorje iz družine Core 2 Duo 6050, bo na ta dan tudi znižal cene nekaterih svojih izdelkov, med katerimi je verjetno najbolj razveseljivo 50-odstotno znižanje cene štirijedrnega Core 2 Quad Q6600. Zanj bo po novem potrebno odšteti le 266 ameriških dolarjev namesto sedanjih 530, kolikor bo po novem stal model z oznako Q6700. Poleg tega se je pocenil Core 2 Duo E4400, za katerega bo potrebno odšteti 113 ameriških dolarjev, znane so še cene prihajajočih procesorjev E6550, E6750, in E6850, ti bodo stali 163, 183 in 266 ameriških dolarjev.

Več na HKEPC.

62 komentarjev