»

Sony začel prodajati Dash

engadget - V trgovinah, za zdaj zgolj onstran Luže, se je pojavil nov Sonyjev izdelek po imenu Dash. Naprava, katere opis je Sony podal kot osebni internetni pregledovalnik, nudi točno to. Za 200 dolarjev je prek brezžične povezave Wi-Fi mogoč dostop do aplikacij za branje novic, vremena, prometnih informacij, socialnih omrežij in drugih spletnih vsebin, ki bi si jih zaželeli imeti na kolenih. Dodatni bonbončki so pregledovanje slik, poslušanje MP3-glasbe ali spletnih radijskih postaj, branje e-pošte, aplikaciji za Photobucke in YouTube, budilka, od strojne opreme pa USB-priključek in priključek za slušalke ter 7-palčni zaslon, ki je občutljiv na dotik. Popolnoma neovirano brskanje po spletu ni...

15 komentarjev

Najboljši leta 2002

OC Prices - Če si vzamete trenutek ter pregledate to stran, boste lahko prebrali mnenje OC Prices o najboljših računalniških podjetjih leta 2002. Zmagovalna podjetja? Sodeč po njihovem mnenju je Abit najboljši proizvajalec osnovnih plošč (se ne strinjam), Lian Li najboljši proizvajalec ohišij (no, ja... [:D]), Samsung najboljši proizvajalec zaslonov (hm, okej...), Albatron najboljše novo podjetje (prvič slišim [:D]), Cambridge Soundworks najboljši proizvajalec zvočnih računalniških naprav (v redu [:D]), Swiftech najboljši proizvajalec hladilnikov (hm...), ter Vapochill Mark 2 Premium ohišje najboljši izdelek leta. Mnenja v oklepajih lahko mirno izpustite. Klik!

4 komentarji

4.1 in 5.1 zvočni sistemi

epiGamer - EpiGamerji so naredili test kar šestih 4.1 in 5.1 zvočniških sistemov za naša računala (in ušesa). Prve 4 strani so za zvočne znalce sicer odveč, saj razložijo najbolj pomembne stvari in lastnosti ozvočenja in zvočnikov, kar pa bo nadvse pripravno za vse "začetnike". Razloži vam pomen kanalov, zvočno in nazivno moč, število zvočnikov in podobno, tako da je branje priporočljivo. V testu/članku opišejo in ocenijo sisteme od Cambridge Soundworks FPS1600, preko Logitechovih Z560 do Altec Lansing 641.

0 komentarjev

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar

Blowhole

Bit Technologies - Bit-Tech se še vedno ne dajo in nam vedno znova pripravijo kaj zanimivega. Sicer tokrat nimajo kakšnih silnih novosti, vendar pa so nam pripravili spet en krajši članek o izdelavi blowhola. Ker človeka ob veliki količini podatkov (novic) velikokrat zagrabi skleroza, vam predlagam, da si osvežite že morebitno rahlo pozabljeno znanje .

1 komentar

Uporabniki obtožujejo Creative Labs vohunstva

CNet - Nekateri uporabniki so začeli obtoževati priznanega proizvajalca Creative Labs, da jim vohuni po računalnikih. Sporen naj bi bil programček newsupd.exe, ki ga uporabniki dobijo zraven večine proizvodov podjetja. Programček se vsakič poizkuša povezati na internet in pogledati za programske nadgradnje. Ker mora program poslati podatke o trenutni verziji gonilnikov ali drugega Creativovega softvera, so nekateri uporabniki začeli sumiti, da program pošilja še kakšne druge podatke, ki so v računalniku. Dodatno zmedo so povzročila tudi poročila uporabnikov, da so protivirusni programi zaznali ravno ta program, med nenadzorovanim povezovanjem na internet. Stanje pa je še dodatno poslabšalo dejstvo, da se programa in njegovega teženja ne da utišati (beri: programa se ne da izključiti - "disejblati"). Creative je zanikal obtožbe in napovedal, da se bo v naslednjih verzijah dalo tudi izklopiti sporen program. Več informacij na tej strani....

0 komentarjev

Creativovi novi zvočniki

Jaz - Sergio si je v novem testu (in prvem take vrste na Slo-Techu) ogledal dva Creativova kompleta zvočnikov, DTT 2200 in DTT 3500 Digital. Gre za naslednike pri nas zelo popularnih zvočniških kompletov in ne dvomim, da bodo našli pot v marsikateri dom. Nad uboge stvarce se je spravil s Quakom3, Armageddonom in posebnimi audiofilskimi prijemi, tako ste lahko prepričani, da jih je temeljito premučul. Njegove izsledke si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev

Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital

AnandTech - V vsesplošnem navdušenju nad izdelki, ki ponujajo nekaj kar se tako lepo sliši pod imenom Domači Kino in je navadno zelo drago, nam Creative Labs s svojo serijo Cambridge SoundWorks prihaja nasproti na eni strani z dobro kvaliteto in na drugi z dokaj nizko ceno. Ob izidu nove serije zvočnih kartic Live 5.1, ki omogočajo odkodiranje signala Dolby Digital že na izhodu iz kartice, brez dodatnega dekoderja, so nam pripravili tudi novo serijo njihovih, po mojem mnenju odličnih zvočniških kompletov. Tema današnje novice pa je prav sistem Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital, v katerega opis so se podali na AnandTech. Če vas zanima več, si le oglejte članek.

8 komentarjev