»

Google želi tvoriti in hraniti vaša gesla

Google - Z naraščanjem števila spletnih strani, ki za uporabo polne funkcionalnosti zahtevajo prijavo z uporabniškim imenom in geslom, se uporabniki na internetu znajdejo pred problemom prevelikega števila gesel. To vodi v zapisovanje gesel na listke, uporabo enostavnih in ne varnih gesel ter recikliranje gesel, ko isto geslo uporabijo na več straneh. Ob hekerskih napadih na eno izmed strani so potem ogroženi še vsi profili na drugih straneh, ki so jih uporabniki tvorili z istim geslom.

Ena od rešitev je uporaba standarda OpenID, kjer si uporabnik ustvari identiteto pri centralnem ponudniku (OpenID provider) in jo potem uporabi za registracijo in prijavo v več različnih strani, brez da bi jim rabil...

58 komentarjev

Chrome dobil funkcijo Remote Desktop

CNet - Google je v svoj brskalnik Chrome vpeljal novo funkcijo, ki je za zdaj še v beta fazi, a je kljub temu že zelo uporabna. Imenuje se Chrome Remote Desktop in prek brskalnika na računalnik prinaša možnost oddaljenega dostopa (podobno kot recimo Remote Desktop v Windows) in krmiljenja. Tovrstna orodja seveda že obstajajo, a Googlov pristop je unikaten zato, ker poteka iz brskalnika Chrome in je neodvisen od operacijskega sistema. Podprti so Windows, Linux, Mac OS X in Chrome OS.

Googlova implementacija je še v povojih, a že povsem zadovoljivo deluje. Izvedena je prek P2P-povezave z libjingle z PseudoTcp (Googlove knjižice, ki podpirajo UDP, TCP ali relay prek Googlovih strežnikov). Povezava je seveda šifrirana...

53 komentarjev

Odkrita nova ranljivost v Chromu

Slashdot - Raziskovalci iz francoskega VUPEN-a so objavili, da so odkrili resno ranljivost v Googlovem brskalniku Chrome, ki omogoča zaobiti vse varnostne mehanizme (ASLR, DEP in Chromov peskovnik) ter tiho (to pomeni, da se brskalnik ne sesuje po izvršitvi) izrabiti neobjavljeno (0-day) ranljivost za izvedbo zlobne kode. Ranljivost učinkuje na vseh operacijskih sistemih Windows, ne glede na verzijo ali bitnost. Podrobnosti, razumljivo, javno niso razkrili.

Ranljivost obstoji tudi v najnovejši verziji brskalnika Chrome 11.0.696.65 na Windows 7 SP1. Njeno delovanje so prikazali v spodaj priloženem videoposnetku. Vidimo, da se po obisku posebej prilagojene spletne strani z oddaljene lokacije na računalnik prenese zunanja koda (konkretno Računalo)...

37 komentarjev

Na letošnjem Pwn2Ownu rekordna nagrada za uspešen napad na Chrome

ComputerWorld - Vsakoletni hekerski dogodek, kjer hekerji in raziskovalci demonstrirajo svoje poznavanje brskalnikov in mobilnih telefonov ter varnostnih lukenj v njih, se bo letos v Vancouvru začel 9. marca. Za nekoliko več vznemirjenja kot ponavadi je poskrbel Google, ki je razpisal doslej najvišjo nagrado 20.000 dolarjev za kogarkoli, ki bi našel in uspešno zlorabil kakšno ranljivost v njihovem brskalniku Chrome.

Na letošnjem Pwn2Ownu bosta okolje 64-bitna operacijska sistema Windows 7 in Mac OS X, na katerih bodo tekli Internet Explorer, Firefox, Safari in Chrome. Prvi, ki bodo zlomili prve tri brskalnike, bodo prejeli 15.000 dolarjev, kar je 50 odstotkov več kot lani, medtem ko so za Chrome nekoliko drugačna pravila.

Ker Chrome...

5 komentarjev

Google Cloud Print tudi na mobilnih napravah

Meni z dodatnimi možnostmi v mobilnem GMailu

vir: Google
Google - Google je Cloud Print zagnal predvsem s Chrome OS v mislih, saj so se tako enostavno izognili namestitvi gonilnikov za tiskalnike na s tem operacijskim sistemom opremljene prenosnike. A že ob splavitvi so povedali, da bodo to storitev razširili tudi na mobilne naprave (mobilne telefone in tablične računalnike), kar so v obliki beta različice storili danes. Žal mora biti tiskalnik še vedno...

4 komentarji

Izšel Chrome 7

Google - Google kot po tekočem traku izdaja nove verzije svojega brskalnika Chrome in dober mesec po izidu šeste inačice je pred nami že sedma. Chrome 7 je uradno izšel v torek, s čimer se Google drži predpisane časovnice, da naj bi nova stabilna verzija izšla vsakih šest tednov. V Chrome 7 je odpravljenih vrsta hroščev, posodobljen je interpreter za HTML5 (HTML5 parser), dodan File API in prenos imenika prek vnosne oznake (Directory upload via input tag). Na voljo je za Windows, Mac in Linux. Prenos je mogoč z domače strani in neposredno s funkcijo Posodobi v brskalniku.

63 komentarjev

Google Chrome gre na televizijo

Slashdot - Po tem, ko se je na japonskem Googlu pojavil kratek (reklamni) video Googlovega spletnega brskalnika Chrome, so dobili ogromno pozitivnega odziva. Zato so se pri Googlu odločili, da bodo začeli reklamno kampanjo tudi na televizijskih zaslonih. Po pogovrih s TV marketinškim oddelkom so našli skupni jezik za čimboljšo predstavitev prednosti Chrome-a, ta vikend pa se je začelo testno predvajanje oglasov na nekaterih televizijskih mrežah. Če bo odziv oziroma dvig popularnosti brskalnika dovoljšen, bodo verjetno sprožili precej bolj obširno kampanjo. V vsakem primeru pa je ogled 11 kratkih oglasov za Google Chrome skoraj obvezen, oglašujejo pa jih tudi na strani The New York Times. Klik!



Googlovi oglasi imajo celo svoje oglase!

12 komentarjev