»

TwitPic bo ostal v vicah

Twitter - Spletna storitev TwitPic je bila vse od leta 2008 dobrodošla dopolnitev Twitterja, saj je omogočila deljenje datotek prek Twitterja. Zaradi spora s Twitterjem glede blagovne znamke je strani grozilo zaprtje, s čimer bi šle v pozabo vse slike, a so dosegli dogovor o ohranitvi arhivske verzije strani.

TwitPic je po letu 2011 postal nekoliko manj pomemben, ker je Twitter predstavil lastno platformo za objavo slik, a je vseeno ostal priljubljen pri številnih uporabnikih. TwitPic ni bil uradno povezav s Twitterjem, a je uporabnikom z uporabo servisnih knjižnic API omogočal prijavo z istim uporabniškim imenom in geslom, objavo fotografije, ki je dobila ustrezno kratek naslov, in komentiranje,...

4 komentarji

Twitter račun @NBCNews kompromitiran

Fantje pri skupini Script Kiddies so se potrudili vsaj z izbiro logipa.

vir: CNet
CNet - Na predvečer 10. obletnice terorističnih napadov 11. setembra 2001 je hekerska skupina The Script Kiddies (@s_kiddies) uspela pritibiti dostop do twitter računa ameriške televizijske mreže NBC (@NBCNews) in objaviti par lažnih tvitov o domnevnem napadu na Ground Zero, lokacijo nekdanjih WTC stolpnic. Twiti (glej sliko) so bili napisani humorističnem stilu in opremljeni z ikonico trola, kar je dalo vsem jasno opozorilo, da novice po vsej verjetnosti niso pristne.

NBC se je hitro odzval in od Twitterja zaprosil za blokado računa, čemur je bilo tudi ugodeno (isto z računom @s_kiddies). Njihova direktorica za digitalne medije, Vivian Schiller, pa je na svojem profilu potrdila napad...

3 komentarji

Kmalu oglasi na Twitter.com

vir: CNet
CNet - Twitter je letos spomladi praznoval pet let delovanje in istočasno začel resno razmišljati o monetarizaciji storitve. Z nakupom najbolj popularnega odjemalca Tweetdeck, zaostritvijo pogojev za izdelavo konkurenčnih odjemalcev in integracijo deljenja slik in drugih storitev so znatni delež uporabnikov spravili nazaj pod svojo streho, to poletje pa načrtujejo nov produkt "Promoted Tweets To Followers", ki bo podjetjem omogočil oglaševanje z vstavljanjem promocijskih twittov.

Twitti naj bi se prikazali le uporabnikom, ki že sledijo (followajo) oglaševalcu, npr. @CocaCola, @nokia ali @mercator_sl, kar bo povečalo učinkovitost oglasov (uporabnik je s sledenjem...

17 komentarjev

Google ne bo ukinil Translate API, temveč uvedel zaračunavanje

Google - Google je prejšnji teden napovedal postopno upokojitev in ukinitev API-jev za več svojih storitev, pri čemer se je najostreje lotil prav najuporabnejše Google Translate, saj ji namenil niti prehodnega obdobja, ampak je kot dokončni datum za ukinitev postavil 1. december. To bi pomenilo, da bo takrat prenehalo delovati cel kup aplikacij tretjih proizvajalcev. Ker so se razvijalci masovno pritožili, je Google odločitev premislil in najavil, da API-ja za Google Translate ne bo ukinil. Namesto tega bo postala plačljiva.

Google se je za prvotno ukinitev Google Translate API odločil, ker je...

3 komentarji

Twitter pripravlja lastno platformo za deljenje slik in nakupuje

TechCrunch - Twitter razvija svojo storitev za deljenje slik med uporabniki, poroča TechCrunch. Sedaj morajo namreč uporabniki za pripenjanje slik k objavam in njihovo deljenje uporabiti zunanjo storitev (recimo Twitpic ali Yfrog). Dosti več o prihajajoči storitvi, razen da je njena predstavitev tik pred vrati, še ni znano, saj so v Twitterju sila skopi s podrobnostmi.

Je pa Ryan Sarver, vodja platforme Twitter, dejal, da se mora ekosistem izogibati "odjemalniškim aplikacijam, ki posnemajo ali reproducirajo uporabniško izkušnjo uradnega odjemalca za Twitter". Sem seveda sodita tudi Twitpic in Yfrog, ki ju bo Twitter z lastno storitvijo bržkone hitro ugnal v kozji rog.

Poleg tega Twitter zadnje čase...

0 komentarjev

Twitter kupil Tweetdeck

Odjemalec Tweetdeck je napisan za okolje Adobe AIR in teče na Linuxu, Oknih in Macu, na voljo pa sta tudi mobilni različici za iPhone in Android. Hkrati prikazuje veliko število twittov in predvaja zvočno opozorilo za vsakega novoprispelega, kar pri večjem seznamu followerjev postane za ene malo moteče, za druge pa vsakdanji način dela.

vir: Financial Times
Financial Times - Twitter kot platforma je v zadnjih mesecih postal bistveno bolj zaprt in neprijazen do tretjih programov. Marca so s spremembo splošnih pogojev razvijalcem odsvetovali razvoj novih namenskih twitter odjemalcev, ter kot razlog navedli rušenje konsistentne uporabniške izkušnje in nezadostno spoštovanje zasebnosti. Še mesec dni prej so iz istega razloga (začasno) onemogočili par popularnih odjemalcev, ta mesec pa še dodatno zaostrili svoje zahteve za dostop do uporabnikovih podatkov.

Sredi maja so se razširile govorice, da je Twitter blizu dogovora o prevzemu popularnega britanskega odjemalca Tweetdeck. Več medijev je pravkar potrdilo, da je prevzem uspešno zaključen, sicer za ceno med 40 in 50 milijonov ameriških dolarjev v denarju in...

0 komentarjev

Twitter onemogočil UberTwitter, Twidroyd in UberCurrent

ReadWriteWeb - Twitter je včeraj onemogočil uporabo treh zunanjih aplikacij za objavljanje sporočil na svojem servisu. UberTwitter, ki se uporablja na blackberryjih, Twidroyd za androidne naprave in UberCurrent za naprave z iOS so v lasti podjetja UberMedia in so omogočali objavljanje sporočil na Twitterju prek mobilnih naprav. Twitterjeva tiskovna predstavnica je v elektronskem sporočilu zapisala, da so za ta ukrep odločili zaradi kršitve pogojev uporabe in pomislekov glede zasebnosti.

S podjetjem UberMedia naj bi se o tem pogovarjali od lanskega aprila, a niso mogli najti skupnega jezika. Dodaja, da ostajajo v stikih s podjetjem in da bodo rabo aplikacij omogočili takoj, ko bodo skladne s pogoji....

0 komentarjev

Twitter vreden milijardo dolarjev

The Wall Street Journal - Twitter je končal s pomembnim krogom pridobivanja investitorjev, je dejal njegov izvršni direktor Evan Williams. Od podjetij, kot so T. Rowe Price, Institutional Venture Partners, Spark Capital, Benchmark Capital in Morgan Stanley so prejeli 100 milijonov dolarjev, za kar so jim pripisali desetodstotni lastniški delež v Twitterju. Z malo matematike vidimo, da celotno podjetje cenijo na milijardo dolarjev. Twitter je imel še pred enim letom štiri milijone obiskovalcev mesečno, letos pa jih ima 55. Spomnimo, da je letos Twitter že zbiral kapital in zbral 20 milijonov dolarjev pri vrednotenju podjetja na četrt milijarde dolarjev. Od kod torej Twitterju tolikšna rast? Bojda so uporabili enako metodo kot pri Facebooku, ki naj bi bil s 300 milijoni uporabnikov vreden 6,5 milijard dolarjev. Kako nameravajo investitorji iz Twitterja izvleči to milijardo, je drugo vprašanje. Bo spet pokalo?

7 komentarjev

Govorice: Google se ogreva za nakup Twitterja

bit-tech.net - Twitter, 'Facebook brez slik', je s svojim konceptom mikro-bloganja povzročil pravi bum in ustvaril nov tip socialnih omrežij. Zaradi velikega uspeha 'na kratko opiši vse, kar počneš v eni vrstici' stila bloganja (število znakov v enem tweetu je omejeno na 140) se je servis močno razširil, dvignila pa se mu je seveda tudi vrednost. Pri Twitterju jo sami ocenjujejo na okrog 250 milijonov dolarjev, vseeno pa naj bi bila Googlova ponudba znatno višja od te vrednosti, izplačana pa naj bi bila deloma v denarju, deloma pa v delnicah, če bo do prevzema sploh prišlo, saj so zaenkrat še v zgodnjihh fazah pogajanj.

Googlova poteza je deloma presenetljiva, deloma pa logična. Ravno pred kratkim so namreč zaprli lastno, močno podobno storitev, Jaiku, njegovo kodo pa odprli. Poraja se vprašanje, zakaj se tako hitro vračajo na ta trg. Odgovor je preprost, število ogledov. Twitter si mesečno ogleda vedno več in več ljudi, kar seveda pomeni več oči oz. več ogledov Googlovih oglasov.

Twitterjev...

27 komentarjev