» »

Google ne bo ukinil Translate API, temveč uvedel zaračunavanje

Google ne bo ukinil Translate API, temveč uvedel zaračunavanje

Google - Google je prejšnji teden napovedal postopno upokojitev in ukinitev API-jev za več svojih storitev, pri čemer se je najostreje lotil prav najuporabnejše Google Translate, saj ji namenil niti prehodnega obdobja, ampak je kot dokončni datum za ukinitev postavil 1. december. To bi pomenilo, da bo takrat prenehalo delovati cel kup aplikacij tretjih proizvajalcev. Ker so se razvijalci masovno pritožili, je Google odločitev premislil in najavil, da API-ja za Google Translate ne bo ukinil. Namesto tega bo postala plačljiva.

Google se je za prvotno ukinitev Google Translate API odločil, ker je bila storitev masovno uporabljana in zlorabljana, ker je povzročalo velike stroške Google. Ob tem so zagotovili, da bodo še vedno delali na problemu strojnega prevajanja in da bo tudi spletna stran Google Translate ostala na spletu. Problem je bila le uporaba v aplikacijah. Sedanja kompromisna odločitev se utegne izkazati za dejansko zelo dobro. Google Translate kot funkcija aplikacij tretjih proizvajalcev bo obstala, zlorabe pa bodo preprečene s plačljivostjo. Vse je odvisno od tega, koliko bo Google zaračunal za uporabo, česar še niso razkrili.

Na napovedi o upokojitvi (deprecation) ostalih API-jev današnja vest ne vpliva, tako da njihov urnik ostaja nespremenjen.

3 komentarji

zavajon ::

Kakorkoli, translator v Chrome je zame pridobitev desetletja :D

HeMan ::

Kako pa se translate lahko zlorabi?

Poldi112 ::

Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim prevesti film v SLO

Oddelek: Sedem umetnosti
142948 (1748) SaXsIm
»

seminarska naloga: e-storitve

Oddelek: Šola
252533 (2044) blackwing
»

Google ukinja vrsto API-jev, med drugim Google Translate

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
219297 (7049) Spura
»

Prevajalnik v strani

Oddelek: Izdelava spletišč
271611 (1138) leonkozar

Več podobnih tem