»

AT&T prevzel Time Warner

Slo-Tech - Končan je medijski prevzem desetletja, težak 85 milijard ameriških dolarjev, ki se je začel že poldrugo leto pred tem. Le nekaj dni nazaj, je nakup Time Warnerja odobrilo ameriško zvezno sodišče, potem ko mu je nekaj časa nasprotovalo zvezno pravosodno ministrstvo. S pretežnim argumentom, da bi združitev povzročila zvišanje cen pri končnih uporabnikih. A je tudi to na koncu dalo svoj pristanek in odstopilo od nadaljnjih sodnih postopkov.

Komunikacijski gigant je tako v svoje roke dobil precejšen zalogaj tamkajšnjih medijev, tako zabavnih kot informativnih, med njimi denimo HBO, Warner Bros in CNN. Združitev je ves čas postopka imela veliko nasprotnikov, saj utegne na medijskem trgu povzročiti celo vrsto konfliktov interesov. Zlasti so zaskrbljeni lastniki...

10 komentarjev

Obeta se megaprevzem: AT&T kupuje Time Warner

Slo-Tech - Ameriški operater AT&T bo za 85,4 milijarde dolarjev kupil medijski konglomerat Time Warner, s čimer bo nastal medijsko-tehnološki gigant. Trenutno je namreč AT&T vodilni ponudnik kabelske televizije, drugi največji ponudnik mobilnih storitev in tretji največji ponudnik dostopa do interneta v ZDA, Time Warner pa ima v lasti kup programov, denimo HBO, CNN, Warner Brothers, TNT, Cartoon Network. Prevzem naj bi bil končan do konca prihodnjega leta, če ga bodo potrdili tudi varuhi konkurence. AT&T bo za prevzem potreboval 40 milijard dolarjev posojil, ki jih bosta zagotovili JPMorganChase in Bank of America.

Podjetji sta se dogovorili, da bo AT&T za posamezno delnico Time Warnerja plačal 107,5 dolarjev, polovico v denarju in polovico v lastnih delnicah. Novonastalo...

11 komentarjev

Time Warner dobi delež pri vsaki prodani Guy Fawkes maski

Maska je modelirana po Guidoto Fawkesu, ki je l. 1605 v okviru manjše skupine rimokatoliških upornikov pripravljal bombni atentat na takratnega angleškega kralja Jakoba I., ker je bil slednji pač napačne vere. Modernizirana različica iz novele in filma zadeva boj proti absolutističnemu angleškemu vladarju.

vir: Guardian
Guardian - Maske s podobo Guya Fawkesa, ki jih Anonymousovi privrženci uporabljajo za IRL akcije, se že nekaj let odlično prodajajo ( 100.000 enot letno) in so na samem vrhu najbolj prodajanih mask na ameriškem, nemškem in britanskem Amazonu. Izdeluje jih podjetje Rubies Costume Company, vendar po licenci medijskega konglomerata Time Warner, ki je tudi financiral film V for Vendetta (2006). V ceni vsake od mask je tako vračunana tudi licenčnina za uporabo podobe iz filma.

Time Warner sicer (še?) ni na spisku uradnih tarč haktivistične skupine, je pa vseeno vsaj pomenljivo, če ne že kar odkrito ironično (ali sarkastično, pač odvisno od tega, koga se vpraša), da podporniki skupine z nakupi mask financirajo eno največjih svetovnih medijskih hiš. Time Warner...

16 komentarjev

Microsoft in AOL z roko v roki

News.com - Microsoft in AOL Time Warner sta sklenila dogovor, po katerem bo prvi drugemu plačal 750 milijonov USD v zameno za umik tožbe, ki jo je januarja 2002 proti Microsoftu vložil Netscape Communications, podjetje v popolni lasti družbe AOL. Dogovor pa se ne omejuje zgolj na omenjeno tožbo, saj med drugim podjetju AOL omogoča sedem let veljavno licenco za uporabo Internet Explorerja in dolgoročno uporabo Windows Media Playerja. Glede na to, da ima AOL po svetu okoli 32 milijonov naročnikov, si je Microsoft ponovno zagotovil velik kos pogače na trgu brskalnikov in multimedije.

Očitno je vojna brskalnikov za nami. Toda, saj veste, prvi svetovni vojni je sledila druga. Mozilla, Netscape, Opera, Safari, Konqueror, Galeon in drugi počasi, toda vztrajno sklepajo zavezniško koalicijo proti Internet Explorerju.

11 komentarjev

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji

AOL Messenger & Trillian

ZDNet - Dragi uporabniki Arthurjevega (inu a-jevega, seveda) dekleta, če ste IM programček uporabljali tudi za komunikacijo s prijatelji na AOL-ovem omrežju, imam za vas slabo novico: AOL Time Warner (ki ga zadnje dni precej po zobeh vlačim) se je iz 'varnostnih' razlogovo odločil, da blokira dostop preko vse-v-enem programčka Trillian. V zadnjih dneh je šlo med programerji obeh strani za pravo malo vojno, saj so samo programerji odjemalca kar dvakrat v dnevu ali dveh izdali novo verzijo, ki je zaobšla - trenutno - blokado. Klik!

2 komentarja

AOL kupuje RedHat?

Slashdot - Tole je pa že mal too much. Sicer ni še njikjer drugje potrjeno, ampak AOL-TimeWarner naj bi se zanimal za nakup RedHata. Stvar je z AOLove strani še kar logična, saj če hočejo res globalno medijsko dominacijo, bodo moral prej ko slej obvladat tudi operacijski sistem. Znano je, da so si z MSjem že nekaj let precej v laseh (instant messaging, Mozilla vs. IE, AOL vs. MSN...). So pa še druga vprašanja, saj je mogoče interes AOLa celo uničiti Linux na desktopih, saj je preveč svoboden, da bi sprejel uveljavljanje 'content protectiona', ki si ga TimeWarner tudi nedvomno želi...
Če bo deal resnično sklenjen, potem je vprašanje, če bo koristil komurkoli razen AOLu.

9 komentarjev

AT&T Comcast

ZDNet - Še pomnite združitev podjetij America Online ter Time Warnerja? Včasih je bila ta korporacija največji ponudnik kabelske televizije ter interneta.

Včasih? Ja, združujeta se podjetji AT&T Broadband, največje ameriško 'kabelsko' podjetje, ter Comcast. Vrednost novonastalega podjetja AT&T Comcast pa je približno dvakrat večja od konkurenta, AOL Time Warnerja. Več podrobnosti o združevanju - Klik!
Komaj čakam, da se v Sloveniji združita Telekom in SiOL...

0 komentarjev

AOL-Time Warner spet lačen

The Register - Če gre verjeti The Registerju, se nam obeta še en prevzem s strani medijskega velikana AOL-Time Warner. AOL-Time Warner tokrat kaže apetite po angleškemu založniku revij IPC. IPC je znan po svojih revijah ko so Loaded in NME (ne poznam), zadnje čase pa izdajajo tudi internetno revijo Web User. Z nakupom naj bi si medijski velikan razširil tržišče tudi na evropsko področje. Seveda pa nakup ne bo lahka stvar, saj se govori o znesku, ki kar krepko presega milijardo funtov. Ob dejstvu, da združitev AOL-Time Warner ni bila ravno z rožicam postlana (izguba), bo to kar problem. Ali pa tudi ne ...

1 komentar

Kupite RAM!

The inquirer - Po nekaterih podatkih se nam obeta še cenejši ram, kot smo ga bili vajeni doslej. Na tej strani lahko za smešno ceno 65 $ kupite 512 MB PC 133 SDRAM-a v OEM obliki (brez škatlice, samo v vrečki). Sicer lahko tudi čakate in upate na prihodnja znižanja. Čeprav je RAM že tako ali tako poceni, da bolj ne bi mogel biti, tudi ponovna znižanja niso nemogoča.

4 komentarji