»

Microsoft kupil LinkedIn

Slo-Tech - Čisto sveža in presenetljiva novica prihaja iz Redmonda, kjer so danes sporočili, da bo Microsoft kupil LinkedIn. Programski gigant bo za družabno omrežje, ki se uporablja v poslovne namene, odštel 26,2 milijarde dolarjev. To pomeni, da bodo za delnico odšteli 196 dolarjev, kar predstavlja 50-odstotno premijo glede na ceno v petek, ko se o prevzemu še ni vedelo nič. Microsoft bo podjetje kupil z denarjem, torej ne bo šlo za nobeno zamenjavo delnic ali kaj podobnega. LinkedIn bo obdržal svojo blagovno znamko in bo tudi znotraj Microsofta živel kot precej samostojna enota znotraj oddelka Productivity and Business Processes. Jeff Weiner, ki je trenutno izvršni direktor LinkedIna, bo ostal vodja. Dogovor sta potrdila oba...

58 komentarjev

LinkedIn izgubil 6,5 milijona gesel

TheNextWeb - Enkrat ta ponedeljek naj bi še neimenovana ruska hekerska skupina objavila paket 6.5 milijona gesel za poslovni portal LinkedIn (5 odstotkov od skupaj 150 milijonov uporabnikov). Napadalci so zaprosili za pomoč pri lomljenju gesel (cca. 300.000 naj bi jih že imeli).

Gesla so sicer kriptografsko zgoščena s SHA-1 algoritmom, vendar brez uporabe salta, tako da je zoper njih možen neposredni napad s preizkušanjem najbolj pogostih kombinacij. Varnostni raziskovalci so uporabnike že pozvali, naj takoj zamenjajo svoja gesla, isto pa seveda velja še za morebitne druge uporabniške račune z istim geslom (e-pošta, Facebook, idr.).

LinkedIn za zdaj pravi le, da zadevo raziskujejo. Njihovi PR-ovci...

38 komentarjev

Še teden dni do javne ponudbe delnic LinkedIna

Guardian - Ozračje je primerno razgreto za velike prevzeme in ponudbe delnic, zato bo prihodnji teden v ZDA uvod v megalomanske javne ponudbe delnic podjetij (IPO), ki se ukvarjajo z drugo generacijo spleta. Prvi bo na vrsti LinkedIn, ki bo tako uresničil želje in prehitel Facebook in bo prvo veliko ameriško podjetje nove generacije z IPO-jem.

LinkedIn bo ponudil 7,8 milijona delnic v cenovnem razponu 32-35 dolarjev in spričo velikega zanimanja investitorjev bo najbrž obveljala zgornja cena. Na ta način bodo zbrali 273 milijonov svežega kapitala. Če se bo ponovila zgodba z Renrenom, ki je prvi dan kotacije pridobil 40 odstotkov, analitiki ocenjujejo, da bo tržna kapitalizacija LinkedIna okrog 3,3 milijarde dolarjev.

LinkedIn ima 100 milijonov uporabnikov...

10 komentarjev

LinkedIn Today je tu

TechCrunch - Medtem ko se pripravljajo na javno ponudbo delnic, v podjetju LinkedIn ne spijo, ampak so pripravili novo storitev LinkedIn Today. Ta uporabnikom dnevno servira najpomembnejše novice s področja, ki je glede na njihovo izobrazbo in delo relevantno. Stran avtomatično zbira in prikazuje zgodbe, ki so jih ljudje v vašem omrežju največkrat delili z drugimi, bodisi prek LinkedIna bodisi prek Twitterja. Pri tem velja, da večkrat kot so vaši kontakti neko vest prebrali, više na seznamu se bo nahajala. Članki oziroma novice so razporejeni po kategorijah, ki jih lahko zlahka nastavljamo za prikaz ali ne. Na naslovni strani je prikaznih pet najbolj vročih zgodb iz kategorij in virov, ki jih spremljate. Po želji jih lahko delite z drugimi...

0 komentarjev

Kitajska blokirala LinkedIn

Guardian - V strahu pred širjenjem arabskih nemirov na Kitajsko, so kitajske oblasti poostrile svoj primež nad vsebinami, do katerih na internetu dovolijo dostop iz Kitajske. Zadnja žrtev je portal LinkedIn, ki ima na Kitajskem milijon uporabnikov in ni bil v tej državi še nikoli blokiran. Poročajo tudi o cenzuri kitajske verzije Twitterja.

Tiskovni predstavnik LinkedIna Hani Durzy je potrdil, da na Kitajskem vsaj deloma blokirajo dostop do njihove strani. Razlog naj bi bil nek uporabnik, ki je na LinkedInu zapisal, da bi se morala jasminova revolucija razširiti tudi na Kitajsko, piše Bloomberg. Vsekakor si težko razlagamo cenzuro LinkedIna, saj gre za enega najbolj strogo orientiranih portalov, ki je...

1 komentar

LinkedIn začenja postopek za IPO, razkril poslovne rezultate

Reid Hoffman je ustanovitelj LinkedIna.

Reuters - Na začetku leta smo pisali, da si želi LinkedIn čim prej izvesti javno ponudbo delnic in jih dati v kotacijo na borzi. Pri tem želijo prehiteti Facebook, saj si bodo tako zagotovili večjo publiciteto in več denarja. Pokazali so, da mislijo resno, saj so vložili obrazec S-1 pri ameriški agenciji za trg vrednosti papirjev (SEC, Securities and Exchange Commission). To pomeni, da so začeli postopke za izvedbo javne ponudbe delnic (IPO, initial public offering).

Hkrati so v vlogi navedli tudi cel kup finančnih podatkov, ki bodo še podrobneje predstavljeni v prospektu za vlagatelje. LinkedIn je imel v prvih devetih mesecih preteklega leta 161 milijonov dolarjev prihodkov, kar je dvakrat več kot...

0 komentarjev

LinkedIn želi s kotacijo prehiteti Facebook

Reid Hoffman je ustanovitelj LinkedIna.

Reuters - Spletna stran oziroma socialno omrežje LinkdIn, ki je naokoli že od leta 2003 in je torej starejša od Facebooka in Twitterja, namerava kmalu izvesti javno ponudbo delnic (IPO) in poslati svoje delnice v kotacijo na borzo. LinkedIn cilja na drugačno množico ljudi kakor Facebook, saj je v ospredju navezovanje poslovnih stikov (dober, čeravno nekoliko star članek o LinkedIn najdete na ReadWriteWebu). To je tudi razlog, da veliko njegovih uporabnikov uporablja enega izmed plačljivih profilov uporabe, saj si s tem služijo kruh.

Pred dobrim letom je ustanovitelj LinkedIna napovedoval možnost IPO-ja, a je v isti sapi pripomnil, da je to tega trenutka še daleč. Če gre verjeti Reutersovim virom,...

6 komentarjev

LinkedIn s 70 milijoni uporabnikov

TechCrunch - LinkedIn je stran za povezovanje, ki jo je sredi leta 2003 ustanovil Reid Hoffman. Stran deluje nekoliko drugače kot Facebook, saj je namenjena predvsem poslovnim stikom. Registrirani uporabniki določijo svoje stike oziroma povezave, ki predstavljajo ljudi, ki jim zaupajo v poslovnem svetu. Zdajšnji izvršni direktor Jeff Weiner pravi, da stran napreduje z veliko hitrostjo. Februarja so presegli mejo 60 milijonov uporabnikov, sedaj pa jih imajo že 70 milijonov, izmed katerih je polovica izven ZDA, in milijon registriranih podjetij.

Največjo rast so zabeležili na Nizozemskem, kjer LinkedIn uporablja skoraj tretjina prebivalstva, in v Indiji, kjer so tudi odprli lokalno predstavništvo. V zadnjem času so se do neke mere integrirali s Twitterjem, pripravili vtičnik za Microsoft Outlook in izboljšali možnosti deljenja. Weinerja seveda vsi sprašujejo, kdaj bo LinkedIn svoje delnice ponudil javnosti (IPO), a ta ni želel povedati nič konkretnega.

5 komentarjev