» »

LinkedIn začenja postopek za IPO, razkril poslovne rezultate

LinkedIn začenja postopek za IPO, razkril poslovne rezultate

Reid Hoffman je ustanovitelj LinkedIna.

Reuters - Na začetku leta smo pisali, da si želi LinkedIn čim prej izvesti javno ponudbo delnic in jih dati v kotacijo na borzi. Pri tem želijo prehiteti Facebook, saj si bodo tako zagotovili večjo publiciteto in več denarja. Pokazali so, da mislijo resno, saj so vložili obrazec S-1 pri ameriški agenciji za trg vrednosti papirjev (SEC, Securities and Exchange Commission). To pomeni, da so začeli postopke za izvedbo javne ponudbe delnic (IPO, initial public offering).

Hkrati so v vlogi navedli tudi cel kup finančnih podatkov, ki bodo še podrobneje predstavljeni v prospektu za vlagatelje. LinkedIn je imel v prvih devetih mesecih preteklega leta 161 milijonov dolarjev prihodkov, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju leta 2009, in 1,85 milijona dolarjev dobička. Marža poslovanja s 7,7 odstotka ni ravno vzpodbudna, a LinkedIn žrtvuje dobiček danes, da bi hitreje rasel in v prihodnosti zaslužil več. Trenutno ga uporablja približno 90 milijonov ljudi.

Kdo bo urejal IPO, še ni znano, se pa omenjajo imena investicijskih bank Morgan Stanley, Bank of America in JPMorgan. Točnega datuma še ni.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LinkedIn želi s kotacijo prehiteti Facebook

Oddelek: Novice / Ostale najave
65379 (4267) Matevžk
»

Facebook lani z 800 milijonov dolarjev prihodkov

Oddelek: Novice / Rezultati
408899 (7149) Poldi112
»

LinkedIn s 70 milijoni uporabnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
54237 (3878) Looooooka

Več podobnih tem