»

Preprodajanje virtualnih dobrin v spletnih igrah pomemben vir prihodkov za manj razvite

vir: BBC
BBC - Spletne igre, kjer igralci zbirajo različne vredne predmete in virtualne valute (recimo zlato), ki njihovim likom dajejo različne prednosti in sposobnosti, so postale velika poslovna priložnost za revnejše države. Svetovna banka v študiji ocenjuje, da je sivi trg, koder se trguje z vrednimi virtualnimi predmeti iz spletnih iger, vreden okoli tri milijarde dolarjev.

Zahodni igralci iger, kot sta World of Warcraft in Lineage, nimajo časa za večurno igranje in zbiranje raznih vrednih predmetov, zato jih pogosto kupujejo od drugih igralcev. Približno četrtina jih je to že storila, pri čemer so vsote najbolj vnetih dosegle tudi več tisoč evrov. Čeprav se ponudniki iger proti temu početju borijo, ga ne uspejo izkoreniniti.

Samo na...

5 komentarjev

Hekerji pokradli za milijon evrov Microsoft Points

Slashdot - Microsoft Points so točke, ki jih Microsoft uporablja kot virtualno valuto v spletnih trgovinah za Xbox Live, Games for Windows Live, Windows Live Gallery in Zune. Osemsto točk stane okrog 10 dolarjev (odvisno od države in menjalnega tečaja). Kupiti jih je mogoče z nakupom predplačilnih kartic, tako da uporabniki za njihovo uporabo ne potrebujejo kreditne kartice. Na spletu sicer najdemo na tone strani, ki obljubljajo domnevno brezplačne točke, a v preteklih dneh je bilo resnično mogoče priti do brezplačnih točk. Hekerji so namreč zlomili algoritem za tvorjenje promocijskih številk na eni spletni strani.

Tako je bilo mogoče generirati nove in nove veljavne kode ter z njimi dostopati do spletne strani, ki je ob vsaki osvežiti uporabnikovemu računu prištela...

4 komentarji

Windows Markeptlace je 'čist' odprte kode

Jan Wildeboer - S pomočjo Nokiinega foruma je Jan Wildeboer, po lastnih besedah evangelist odprte kode, sicer pa zaposlen pri Red Hatu, odkril izredno zanimivo točko v Microsoftovem sporazumu o uporabi Windows Marketplacea (ter razvoja za iger za Xbox), ki ga sprejmejo vsi razvijalci aplikacij za Windows Phone 7. Točka E govori, da niti del aplikacije, dokumentacije oz. drugih delov (npr. knjižnice) ne smejo biti del t.i. Excluded Licence oz. ločene licence. V točki višje v sporazumu je ta ločena licenca razjasnjena, gre pa za vso programsko opremo, ki se distributira le v obliki izvorne kode, je s temi licencami licencirana prav z...

24 komentarjev

Na internetu spet ilegalna dražba dostopa do napadenih spletnih strani

ComputerWorld - Podjetje Imperva, ki se ukvarja z računalniško varnostjo, je na internetu našlo dražbo, kjer hekerji na črno prodajajo dostop do napadenih spletnih strani. Hekerji, ki vodijo dražbo, trdijo, da imajo nadzor nad velikim številom spletnih strani, med drugim vojaških, vladnih in univerzitetnih. Cene se gibljejo med 33 in 500 dolarji, odvisno od popularnosti, velikost in zaželenosti strani. Poleg tega so naprodaj tudi iz spletnih strani izvlečeni osebni podatki po ceni 20 dolarjev za tisoč.

Noa Bar-Yosef iz Imperve pojasnjuje, da so...

12 komentarjev

Kitajska omejuje mlade igralce iger

Slashdot - Kitajske oblasti želijo mladoletne igralce računalniški iger zaščititi pred kvarnimi vplivi, zato so jim prepovedali cel kup stvari. Najprej so vsem, ne le mladoletnim, prepovedali uporabo virtualnih valut za nakup realnih dobrin. Kot virtualno valuto Kitajci definirajo tudi predplačilne kartice za igranje spletnih iger (na primer World of Warcraft). Odslej bo uporaba virtualnih valut, ki jih je moč menjati za realno valuto, omejena le na nakup virtualnih dobrin.

Mladoletne igralce iger pa so še dodatno omejili. Da jih splet ne bi pokvaril, jim bodo od 1. avgusta prepovedali sploh vsakršno ukvarjanje z virtualnimi valutami. Nova zakonodaja bo izrecno prepovedovala vsakršne kvarne vsebine, pri čemer natančna opredelitev ni podana. Se pa med njo prištevajo pornografija, kulti, praznoverje, igre na srečo in nasilje v spletnih igrah. Vse to bo mogoče, ker je v veljavi nova zakonodaja, ki zahteva registracijo s pravim imenom.

4 komentarji