»

2x 512 MB PC3500 XMS rama

ipKonfig - Corsairjev XMS (eXtreme Memory Speed) pomnilniški modul je znan po tem, da je zelo hiter in se odlično navija. Na ipKonfig so si ogledali, kako hitro delujeta dva 512 MB PC3500 Corsairjeva modula, ki nominalno delujeta s frekvenco 433 Mhz ter imata dostopni čas 5 ns, nanj pa so tudi nameščene aluminijaste ploščice, ki hladijo spominske čipe. Avtor testa je bil zelo zadoveljen nad temi paličicami in upa, da bo AMD čimprej izdal procesor z zunanjo frekvenco 433 MHz [:D]. No, šalo na stran -- če ste zelo navdušeni nad temi rami, počakajte še malo in poglejte ceno -- 400 ameriških zelencev na modul.

Pomnilnik so testirali na sistemu z Asus A7N8X, Bartonom 2800+, 2x 512 MB PC3500 rama, malo navitim Radeonom 9700 PR ter, 100...

11 komentarjev

Doba prenosnikov

ZDNet - Če pomislite na preteklo desetletje, se verjetno ne boste spomnili na nikogar, ki bi imel svoj prenosni računalnik. Če pogledate stanje sedaj, se z njim ponaša že velik del študentov, da o tistih, ki jim je bil namenjen, niti ne govorim.

Da je temu tako, kaže tudi analiza, ki jo je za ZDnet naredil Gartner, ki pravi, da je na vsak četrti namizni računalnik prodan en prenosnik. Kot napovedujejo, se bo to razmerje do leta 2006 popravilo na en prenosnik na tri prodane računalnike.

Kako so prenosniki v zadnjih letih tržni delež povečali za 50% in kaj se nam obeta v mobilnih platformah v prihodnosti pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

ATi All-In-Wonder R8500 128 MB

HardOCP - Če vas pa ne bo ta kartica prisilila k slinjenju, vas pa ne bo nobena. ATijev All-In-Wonder Radeon 8500 128 MB je odgovor na prošnje trga, naj že vendar izda eno presunljivo hitro ter z vsemi video-možnostmi naphano grafično kartico. Za razliko od prve AIW 8500 kartice ima le-te hitrost GPUja ter pomnilnika identično izvirnemu Radeonu 8500, torej 275/275 MHz. Poleg vseh bonbončkov, ki smo jih bili vajeni že iz časa čipa Rage 128 Pro, pa na tej kartici najdemo še FireWire vmesnik, ki omogoča priklop digitalne videokamere. Klik! Če stran slučajno trenutno ni dostopna, ne skrbite - kmalu bo nazaj.

1 komentar

Cene pomilnika se še vedno višajo

The inquirer - Sodeč po novici na The Inquirerju, naj bi se cene DDR in SDRAM pomilnika še vedno višale tako na daljnem vzhodu, kot v Evropi. Bolj natančno, cena 256 MB DDR pomilnika naj bi se sedaj gibala med $55 in $60 dolarji, medtem pa naj bi bile cene 128 MB PC133 SDRAMa $18 dolarjev, 256 MB PC133 pa med $34 in $36 dolarji.
Čeprav so se cene postopoma višale skozi cel teden, pa naj bi bila prodaja pomilnikov ne tako velika. Zgleda, da kupci čakajo, da bodo videli, če se bodo cene RAMa spet znižale.

6 komentarjev

AOL-Time Warner spet lačen

The Register - Če gre verjeti The Registerju, se nam obeta še en prevzem s strani medijskega velikana AOL-Time Warner. AOL-Time Warner tokrat kaže apetite po angleškemu založniku revij IPC. IPC je znan po svojih revijah ko so Loaded in NME (ne poznam), zadnje čase pa izdajajo tudi internetno revijo Web User. Z nakupom naj bi si medijski velikan razširil tržišče tudi na evropsko področje. Seveda pa nakup ne bo lahka stvar, saj se govori o znesku, ki kar krepko presega milijardo funtov. Ob dejstvu, da združitev AOL-Time Warner ni bila ravno z rožicam postlana (izguba), bo to kar problem. Ali pa tudi ne ...

1 komentar

Kupite RAM!

The inquirer - Po nekaterih podatkih se nam obeta še cenejši ram, kot smo ga bili vajeni doslej. Na tej strani lahko za smešno ceno 65 $ kupite 512 MB PC 133 SDRAM-a v OEM obliki (brez škatlice, samo v vrečki). Sicer lahko tudi čakate in upate na prihodnja znižanja. Čeprav je RAM že tako ali tako poceni, da bolj ne bi mogel biti, tudi ponovna znižanja niso nemogoča.

4 komentarji

ALijev odgovor na KT133A

X-Bit Labs - Medtem, ko se doba DDRja vse bolj približuje, je dobri stari PC133 SDRAM še vedno daleč najbolj popularen. To dokazuje tudi odlična prodaja novih SocketA čipovij, ki podpirajo 200/266MHz FSB procesorje ter PC133 SDRAM. Med njimi seveda prednjači VIAin KT133A, kmalu pa se mu obeta konkurenca. ALi je namreč najavil M1649 čipovje, ki bo konkuriralo ultrauspešnemu VIAinem čipovju. V bistvu ne gre za nič drugega, kot ALi MAGiK1 z drugačnim pomnilniškim krmilnikom. Vse druge funkcije so enake: AGP 4x, ATA100, AC97 zvok... Proizvajalci matičnih plošč, ki so že sodelovali z ALijem so zelo navdušeni nad novim čipovjem in tako se zna zgoditi, da bomo kakšno ploščo ugledali tudi pri nas.

0 komentarjev