»

Internetna pokerska stran Full Tilt v resnici Ponzijeva shema

Chris Ferguson naj bi nezakonito prejel 25 milijonov dolarjev.

The New York Times - Zvezno tožilstvo v ZDA je vložilo dopolnilo k civilni tožbi (kazenski postopek poteka že od aprila) zoper upravljavce strani za internetno igranje pokra Full Tilt Poker, ker naj bi igralce ogoljufali za več milijonov dolarjev. Ti so strani zaupali več kot sto milijonov dolarjev denarja, ki so ga uporabljali za igranje pokra drug proti drugem. Denar bi moral biti varno shranjen in v celoti...

79 komentarjev

'Najdražja' vojna se dogaja na spletu

vir: PC World
PC World - Katera je najdražja vojna v zgodovini človeštva - vojna v Koreji, Vietnamska, ameriško posredovanje na Bližnjem Vzhodu ali katera izmed Svetovnih Vojn? Če bi bilo za vojaško opremo, strelivo ter ostalo municijo potrebno plačevati v igri Call of Duty:Black Ops, bi bila med najdražjimi prav ta vojna. Številke so namreč impresivne oz. strašljive, saj je od izida v začetku novembra umrlo že za celo populacijo zemlje igralcev, 6,9 milijarde. Igra je jasno prodajni uspeh, saj je v prvih petih dneh na policah trgovin založnikom prinesla 650 milijonov ameriških dolarjev.

A toliko bolj zanimivi so še ostali podatki, ki govorijo o uporabi opreme. Izstreljenih je bilo kar 138 milijard nabojev. Le 561...

31 komentarjev

Odškodnina za nezakonit strežnik za WoW 90 milijonov dolarjev

Ars Technica - Računalniške igre, še zlasti masovno igrane MMORPG, so že dolgo resen posel. Samo franšiza World of Warcraft, katere mesečno igranje stane 15 evrov, Blizzardu letno prinese več kot milijardo dolarjev. Tudi igralci so vzeli igro smrtno resno, saj se najbolje razdelani uporabniški računi prodajajo za več tisoč dolarjev. Denar je tudi razlog, da Blizzard nič kaj ljubeznivo ne gleda črne konkurence. Ta teden so dobili tožbo proti Alyson Reeves, lastnici igralskega strežnika na črno.

Na zasebnem strežniku je bilo prijavljenih 427.393 igralcev, ki so igrali v svojem svetu. Blizzardova EULA eksplicitno prepoveduje tovrstne konkurenčne strežnike, zato mu je sodišče prisodilo skoraj 90 milijonov dolarjev pavšalne odškodnine. Na prvi pogled se zdi višina astronomska, a je izračunana zelo...

79 komentarjev

Real ID-ja na forumih ne bo

Real ID v akciji

MMO Champion - Le 3 dni nazaj smo poročali o Blizzardovi nameri, da na svojih forumih uvede uporabo pravih imen svojih uporabnikov. Začeli bi s forumi, namenjenimi Starcraft II in nadaljevali s forumi za World of Warcraft: Cataclysm. S tem so želeli dvigniti nivo debat na forumu in zmanjšati število manj resnih prispevkov gorečih podpornikov ene strani v argumentu - trollanja in flame warov. Rezultat napovedi je bilo seveda precejšne zgražanje.

A ne le to, da bi bi igralce pomirili, je svoje ime razkril eden izmed zaposlenih pri Blizzardu, Micah Whipple (16. prispevek v temi). Ne dolgo zatem so uporabniki na spletu kot demonstracija, kakšne varnostne težave ta Blizzardova poteza predstavlja, našli Micahov Facebook profil, naslov prebivališča,...

18 komentarjev

Modern Warfare 2 prek milijarde

vir: CNet
CNet - Že pred časom smo poročali, da je celotna franšiza Call of Duty presegla vrednost treh milijard dolarjev, čemur je takrat pomagal predvsem Modern Warfare 2, do takrat vreden 550 milijonov dolarjev. Ta številka je danes že znatno večja, še več, presegla je milijardo dolarjev. Milijardni zaslužek je v tem poslu nekaj izjemnega, poleg najnovejše izdaje Call of Duty je podobno recimo uspelo filmskim uspešnicam Jamesa Camerona Avatar in Titanic ter Batman: The Dark Knight.

Call of Duty: Modern Warfare 2 je milijardo dolarjev zaslužil v le dveh mesecih na policah trgovin, kar je prav tako osupljiv dosežek. Največji dobiček imajo od tega, jasno, pri Activision Blizzard, a je to skorajda le kaplja v morje, saj naj bi njihov World of Warcraft od naročnin prav tako zaslužil milijardo...

28 komentarjev

World of Warcraft ruši rekorde

ComputerBase - Blizzard Entertainment je naznanil, da je število igralcev večigralske spletne igre World of Warcraft preseglo 11,5 milijona. Od oktobra se je njihovo število povečalo za pol milijona, kar pripisujejo splavitvi novega dodatka Wrath of the Lich King, ki se je zgodila 13. novembra. Razvijalci trdijo, da so v prvih 24 urah po začetku prodaje dodatka pokupili 2,8 milijona kopij, v celem mesecu pa štiri milijone. S tem se je vpisal tudi med rekorde po številu prodanih kopij v prvem mesecu, kjer je kakopak nasledil svojega predhodnika, prvi dodatek za World of Warcraft po imenu The Burning Crusade. Spričo velike popularnosti franšize ima Blizzard ogromno dela, tako da zaposluje s polno paro.

21 komentarjev

Activision in Blizzard se združujeta

BBC - Giganta industrije računalniških iger - Activision in Blizzard sta najavila dobrih 18 milijard dolarjev vredno združitev. Krmilo podjetja bo prevzel obstoječi direktor Activisiona, Bobby Kotick. Največji delež v novo nastalem podjetju, Activision Blizzard, pa bo imel trenutni Blizzardov lastnik - družba Vivendi.

Blizzard je sicer trenutno najbolj znan po World of Warcraft s katerim zaslužijo več kot 100 milijonov dolarjev mesečno. Activision pa po svoji serijah za konzole kot sta Guitar Hero in Tony Hawk Pro Skater. Kljub vseemu pa sta skupaj še vedno občutno manjša kot največji na trgu - Electronic Arts.

Glavna obljuba združitve je, da se vsakodnevne operacije v Blizzardu ne bodo spremenile. Toda ali ne bi bilo vredno žrtvovati nekaj Starcraft 2 programerjev za še boljši Guitar Hero 4?

25 komentarjev

World of Warcraft: 9 milijonov aktivnih igralcev

Slashdot - Pri Blizzardu so se včeraj pohvalili, da v njihovi spletni igri World of Warcraft svoja alternativna življenja preživlja več kot 9 milijonov uporabnikov (podatki bi naj veljali za pretekli mesec). Na videogamesblogger.com so pobrskali po World Factbook ameriške osrednje obveščevalne agencije in kot zanimivost navrgli, da bi v primeru, če bi WoW svet in igralci predstavljali resnični narod, bila WoW država med 236 popisanimi državami na 90. mestu po številu prebivalcev. Mimogrede, Slovenija se nahaja na 148. mestu ;).

24 komentarjev