»

Kako je nastajalo novo ozadje za Windows 10

Wired News - Pred tremi leti se je poslovil stari logotip Windows s stiliziranim valovitim oknom s štirimi razdelki različnih barv, ki ga je zamenjal vizualno preprostejši logotip. Windows 10 bo imel privzeto ozadje s tem motivom, s čimer sledi logiki Windows 7. Ostale moderne verzije (XP, Vista, 8) so imele ozadje z motivom iz narave. Microsoft je sedaj razkril, kako je potekalo ustvarjanje privzetega ozadja za Windows 10.

Časi enostavnih fotografij so minili in temu je sledila tudi oblikovalska ekipa pod taktirko Bradleyja Munkowitza, ki je za oblikovanje skrbel tudi v filmu Tron: Zapuščina. Ekipa se je lotila na videz preproste naloge, ki pa to sploh ni bila. Poustvariti logotipa s fizičnim objektom ni preprosto zaradi perspektive (srednja črta mora biti ravna), prav...

55 komentarjev

Googlov eksperiment z ozadjem predčasno končan

TechCrunch - Google je včeraj poizkusil izvesti eksperiment, ko je želel za en dan uporabnikom brskalnika namesto belega ozadja prikazati različne slike za ozadje. Uporabnikom je želel tako pokazati, da si lahko nastavijo poljubno fotografijo kot ozadje, a ti spremembe niso sprejeli najbolje (hudovanje na našem forumu). Na forumih so se razplamtele debate, polne začudenja in ogorčenja. Google ga je dodatno polomil, ker zaradi hrošča v kodi večina uporabnikov ni videla pojasnila, zakaj je iskalna spletna stran dobila novo ozadje. Nasprotovanje uporabnikov je bilo tako vehementno, da je Google predčasno zaključil eksperiment.

64 komentarjev

Amazon in Apple kažeta mišice v e-knjižni vojni

Slashdot - Pisali smo že o e-črkarski pravdi med Applom in Amazonom, ki se je razplamtela letos z izsiljevanjem založnika Macmillan. Ta je za svoje knjige zahteval 15 dolarjev, kar je v nasprotju z Amazonovo filozofijo, da smejo e-knjige stati največ 10 dolarjev in da ceno postavljajo oni. Macmillanu je na pomoč priskočil Apple, ki si želi Amazonu odgrizniti čim večji kos pogače in pušča založnikom proste roke pri oblikovanju cen. Amazon je tedaj popustil in Macmillanu dovolil zvišanje cen knjig. Nato je na bojišču zavladalo zatišje, a vojne še zdaleč ni konec.

Amazon še vedno pošteno privija (zlasti male) založnike, ki bi želeli sami določiti cene svojih knjig. Vsem tem je Amazon zagrozil, da bodo nehali prodajati elektronske in papirnate izdaje njihovih knjig, če bodo založniki želeli tako imenovani model agencije (agency model). Založniki so sedaj v precepu: tvegati Amazonov srd in se pogajati z Applom ali se zadovoljiti z vrabcem v roki.

Tudi Apple pa ni idealna rešitev, saj zahteva...

3 komentarji

Google se muči s Squared

vir: CNet
CNet - Kot pozdrav poletju je Google letos pokazal novo iskalno storitev Google Squared, ki je nastala kot odgovor konkurenci iz matematičnega tabora. Če je Wolfram Alpha na začetku svoje poti beležil veliko zanimanje uporabnikov, ki je nato počasi plahnelo, Googlu ni uspelo niti to. Ideja je bila sicer dobra, a šepala je izvedba. In vse tiho je bilo.

Da bi uporabnike vendarle prepričali v uporabnost svojega Squared, ga je Google te dni nekoliko nališpal. Po novem lahko kvadratni iskalnik prikaže 120 zadetkov ali dejstev, medtem ko jih je lahko novorojena različica le 30. Tudi pod pokrovom se skrivajo dodelave, saj naj bi bil Google izpopolnil filter, ki je ob premiernem zagonu poskrbel za določene komične vložke. Kljub temu Google Squared še vedno ostaja v razvojnem stadiju, pravijo razvijalci, ki nanj gledajo kot na eksperiment, ki pomaga razumeti strukturiranost podatkov na spletu...

5 komentarjev

Uradno Slo-Tech ozadje za namizje

Slo-Tech - V našem forumu se je razplamtela debata o tem, kateri ozadje ima sleherni Slo-Techer nastavljeno kot privzeto. Naš xbite, dizajner alternativnih barvnih shem, ki jih s pridom uporabljate, je pred časom naredil ozadje ter ga v tej temi tudi objavil. Požel je same hvale, tako da brez nadaljnjega odlašanja: Predstavljam vam uradni Slo-Techov wallpaper! Vunpotegnete si lahko naslednje ločljivosti: Naj vam bo v veselje [:D]

35 komentarjev

Odprta ali zaprta?

Overclockers.com.au - Stranica ohišja - namreč. Na avstralskih navijalcih se je razplamtela dokaj zanimiva debata, ali je bolje uporabljati računalo z odprto ali zaprto stranico. Je važnejši brezprašni okoliš računala - ali bi raje imeli tistih nekaj stopinj hladnejši procesor? Ali zaprto ohišje dejansko pripomore k mešanju zraka? Klik! Še opozorilo - za gledanje foruma OC.AU morate biti prijavljeni, kar je neumno - a vam vseeno ne bo vzelo več kot 2 minuti vašega časa.

3 komentarji