»

Trojna 3D Mark krona

Hardware Asylum - In ne le to, Kinc, s švedske strani Hardware Asylum, je poleg vseh treh rekordov podrl tudi dva druga mejnika. V 3D Mark 2001 je dosegel neverjetnih 50.614 točk, kar pomeni, da je prvi prek 50.000 točk, v 3D Mark 2003 pa je dobil približno 10.000 točk manj (40.061) in s tem podrl mejo 40.000 točk. V 3D Mark 2005 mu žal ni uspelo doseči prek 20.000 točk, dosegel jih je le 17.560, kar pa je zadostovalo za trojno krono, dosežek, ki si ga že lep čas ni nihče lastil.

Za ta podvig sta bili uporabljeni dve Gigabyte 7800 GTX kartici v SLI načinu, AMDjev FX-57 procesor, navit na osupljivih 3,95 GHz (že nekaj časa nazaj je sicer padlo 4 GHz, a je bil procesor dovolj stabilen le za sliko namizja), DDR pomnilnik Corsair (s tem dosežkom je razbit mit, da se Corsair moduli na DFI Lanparty ploščah navijajo slabo), vse skupaj pa je počivalo na matični plošči DFI Lanparty SLI-D. Iz slike dogajanja je razvidno, da se je za hlajenje vsega skupaj uporabljal tekoči dušik.

Več na Hardware Asylum.

15 komentarjev

Trik za hlajenje GPUja

Overclockers.com - Kot verjetno že veste, imajo današnji grafični procesorji konkavno površino, kar je za zagrizene navijalce, ki želijo čimbolje hladiti svojo zverino majhen problem, zato jih večina vrh GPUja pobrusi. Če nimate živcev ali dovolj finega smirkovega papirja, da bi pobrusili vrh čipa pravkar kupljene kartice, ki vas je stala celo premoženje, pa si le oglejte ta trik.

0 komentarjev

Še eno sanjsko računalo

BBC - CeBit je in proizvajalci iz vsega sveta hitijo predstavljati svoje najnovejše dosežke. Med njimi se je našlo tudi dansko podjetje Asetek, ki je zdizajniralo računalnik s Vapochillovim hladilnim sistemom in trenutno najbolj vročim procesorjem, Pentiumom4 pri 2.2 GHz. Proizvajalec zagotavlja, da je računalnik skrbno narejen in da proizvede kar se da malo hrupa. Zaradi kvalitetnega Vapochillovega hladilnega sistema pa lahko procesor ohladi do 18 stopinj Celzija pod ničlo in ga pripravi do delovanja pri 3 GHz. Kar impresivno, kajne. No, ko pridemo do cene, ki znaša 6000 € privlačnost sistema kar krepko pade. Več o njem si preberite na BBC.

0 komentarjev

Patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2

Slo-Tech - Pred meseci je MadOnion obljubil patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2 grafične kartice, tako da bi jih vsi lastniki končno lahko primerjali z ostalimi grafičnimi karticami. Glede na to da tega patch-a ni in ni, so se na strani Petition Online odločili napisat peticijo. Peticija je startala danes (6.1.2002). Vsi zainteresirani ki bi radi končno vidli rezultat v primerjavi z ostalimi grafičnimi, dodajte svoj podpis. Vzelo vam bo le minuto časa!!

Za novico se zahvaljujem Kristjanu.

16 komentarjev

2 GHz Pentium 4 in i845 plošče naprodaj

The inquirer - Da ne boste kar na vrat na nos oddivjali v trgovino, naj vam povem, da v naslovu omenjeni primerki še niso naprodaj v računalniških trgovinah, jih pa lahko naročite preko interneta. Sicer dvomim, da bo kdo naročal tako občutljive dele, ki jih cariniki tako radi zlomijo ali poškodujejo, preko interneta, vendar je vseeno dobro vedeti, da tudi masovna prodaja ni daleč. Cen je preveč, da bi jih prepisoval, zato si jih oglejte tukaj. Povem vam samo, da 2 GHz Pentium4 stane $562, kar ni ravno poceni.

0 komentarjev

3 monster mašine

Overclockers Australia - Če sem se pri novici, ki govori o Vapochillovem sistemu malce zamislil, potem sem pri tej novici skoraj padel iz stola. Na Icronticu imajo tri zelo močne (predvsem igričarske) sisteme, katerih se nebi branil noben računalničar. Vendar o teh sistemih lahko le sanjamo, saj stanejo celo premoženje (groba ocenitev: kakšen milijon SIT). Cena je upravičeno tako visoka, saj se v sistemih nahajajo same vrhunske komponente. Vrhunske komponente pa so tudi vzrok za nenormalno visoke rezultate v 3D Mark 2001. Najmočnejši sistem, v katerem tiktaka 2 Ghz Pentium 4, je dosegel skoraj 7100 točk v 3D Mark 2001. Ob takem rezultatu celo Vapochillov sistem izpade nekoliko bedno. Skratka, oglejte si sisteme in padite iz stola. Drugega ne morem reči.

5 komentarjev

Overclockani Thunderbirdi (Palomino core)

več strani - Pred kratkim sem pisal, da ima Intel trenutno prednost, ker se tiče frekvence procesorja. Danes lahko potrdim, da ta trditev ne velja 100 %. Obstaja rešitev, ki pa je precej draga - ekstremno overclockanje vendar. Enega izmed zelo močnih sistemov si lastijo pri Vapochill-u, ki je poznano po svojemu ekstremnemu hlajenju. Vapochillov sistem vsebuje:
  • AMD Thunderbird 1,4GHz navit na 1,82 Ghz

  • ASUS A7V133 matično ploščo

  • ASUS V8200/GeForce3 z Detonatorji 12.60

  • 128MB pomnilnika

  • IBM Deskstar 30GB ATA 100 disk

  • Windows 2000 SP2

  • DirectX v. 8.0a

Sistem, ki si ga lastijo pri Vapochillu je res izjemen, saj v 3D Mark 2001 doseže okrog 5600 točk. To pa je že kar nekaj. Naj povem še, da je povprečna temperatura procesorja -9 stopinj Celzija. Cene nisem zasledil, kar pomeni, da se sistem gotovo ne prodaja. Tudi če bi se prodajal, bi bila cena verjetno nekje v oblakih.

Za še en overclockan sistem so poskrbeli pri Kumagayi, kjer so 1,2 Ghz Palomina navili na 1494 Mhz. Kumagayin overclock je sicer...

5 komentarjev

High-end sistemi

AnandTech - Na Anandtechu so obdelali visokozmogljive sisteme, z različnih področij (profesionalni, igričarski, ...). Že ob pogledu na specifikacije bodo nekateri gotovo začeli izločati hektolitre sline, saj gre za same vrhunske komponente. V temu članku Celeroni, Voodooji in podobna socialna šara odpadejo. Če imate ogromno denarja in ga uporabljate namesto "sekret papirja", potem brž preberite ta članek in hop v trgovino po nov računalnik. Ostali boste (bomo) članek prebrali bolj zaradi tega, ker se bližajo počitnice in boste (bomo) imeli veliko časa za sanjarjenje o nedosegljivih stvareh. Ah ja ...

0 komentarjev

Odstranjujte zaščito!

vir: HardOCP
HardOCP - V Forumu sem že kar nekajkrat zasledil povpraševanja o nenormalno visokih temperaturah procesorjev, nakar se je izkazalo, da dotični osebek ni odstranil zaščitne folije čez termalno pasto. Na srečo pri nas še nismo imeli slučaja uničenega procesorja zaradi tega, toda to sliko prilagam kot opozorilo. Vedno pred namestitvijo bilokakšnega hladilnika preverite, ali je čez termalno pasto nameščena kaka zaščitna snov. Če ne, se lahko stvari končajo tragično...

2 komentarja

Izdelava igričarskega stola

CPU Tweak - Ti popraznični dnevi pa so res polni takšnih in drugačnih projektov. Eden bolj zanimivih je vsekakor izdelava igričarskega stola, ki so ga objavili na CPU Tweak. V bistvu gre za pritrditev dveh zadnjih zvočnikov in enega subwooferja na navaden pisarniški stol, ki tako postane zelo primeren za nabijanje kakšnih agresivnih igric. Moram priznati, da zadeva izgleda kar zanimivo in izdelava je vsekakor cenejša, kot nakup posebne igričarske enote (ja, tudi to obstaja ).

3 komentarji