»

Slabo geslo - in zanikrn ponudnik - lahko drago staneta

bleepingcomputer.com - Dvojica čeških hekerjev je pred časom vdrla v mobilne račune nekaj Vodafonovih uporabnikov, ter si v njihovem imenu naročila nove SIM kartice, ki sta jih uporabila za igre na srečo, za kar sta zapravila krepkih 23.000 evrov. Pomenljivo pri vsej zadevi je, da sta vdrla v račune, ki so imeli nastavljeno precej znano geslo "1234".

Češko sodišče je oba češka hekerja (pun intended) že obsodilo na tri leta zapora, a ključni proces se je začel odvijati na povsem drugi točki. Vodafone namreč trdi, da je podjetje popolnoma nedolžno, za krajo pa so odgovorni sami uporabniki s šibkimi gesli, zaradi česar so tudi dolžni podjetju povrniti zlorabljena sredstva. Nekateri od dolžnikov tudi že poročajo, da je Vodafone v ta namen najel poklicne izterjevalce.

Zato so se žrtve...

55 komentarjev

Slovenska policija aretirala domnevnega pisca Maripose

Slo-Tech - Redko se zgodi, da je Slovenija v člankih na prvih straneh vseh računalniških medijev na svetu. Te dni si je nehoteno pozornost prislužila z akcijo slovenske Policije, ameriškega FBI-ja (Federal Bureau of Investigation) in španske CNP (Cuerpo Nacional de Policía), ki so skupaj razvozlavale ozadje za velikim botnetom Mariposa. Sledi so vodile do Maribora, kjer so aretirali domnevnega avtorja programske opreme za upravljanje zombijevskega omrežja.

Triindvajsetletni Mariborčan, ki ga za zdaj poznamo le pod vzdevkom Iserdo, naj bi namreč napisal programje za Mariposo, ki je od splavitve decembra 2008 okužila več kot 12 milijonov računalnikov po svetu. Klobčič se je začel odmotavati marca...

221 komentarjev

Tri tisoč HTC-jevih mobilnih telefonov z okuženimi karticami

HTC Magic

ComputerWorld - Pisali smo, da je sodelavec Panda Research na spominski kartici, ki je bila priložena mobilnemu telefonu Vodafone HTC Magic, našel zlobno kodo. Šlo je za odjemalec za bot Mariposa in orodji za krajo gesel Conficker in Lineage. Takrat se je zdelo, da gre za zelo izoliran primer, nekateri pa so celo špekulirali, da je morebiti šlo za telefon, ki ga je stranka vrnila v trgovino in pred tem nehote okužila s črvi.

ComputerWorld poroča, da ne gre za osamljen primer. Prvi dvomi so se je pojavili še isti teden,...

1 komentar

Na HTC-jevem telefonu zlobna koda

Metulj kliče domov

Slashdot - Na Panda Research poročajo o telefonu Vodafone HTC Magic, ki ga je kupil njihov sodelavec in je imel nameščeno zlobno kodo. Po priključitvi telefona na računalnik prek USB-ja, se je oglasil Pandin protivirusnik in zaznal okuženi datoteki autoexec.inf in autoexec.exe.

Podrobnejši pogled je razkril, da se v njiju skriva odjemalec za bot Mariposa, za katerim stoji neznani heker z imenom tnls in ne prejšnji teden aretirana skupina Špancev. Če uporabnik ali pa operacijski sistem požene okužene datoteke, se nesnaga preseli na računalnik, poizkusi poklicati domov in se začne širiti. Na telefonu so poleg Maripose našli še Confikerja in Lineage, ki sta namenjena kraji gesel. Kako se je okužena programska...

8 komentarjev

LG-jev telefon z Windows Phone 7 Series

vir: engadget
engadget - V zadnji The Engadget Show, ki se je dogajal ta vikend, je na obisk prišel Aaron Woodman, direktor Microsoftovega oddelka za mobilne komunikacije, in s seboj prinesel prvi mobilni telefon z Windows Phone 7 Series, na katerem se je ponašal logotip izdelovalca. Šlo je za LG-jevo napravo, o kateri so podrobnosti sicer še skope. Zanimivo je, da ne gre za napravo, ki bi za vso interakcijo uporabljala na dotik občutljiv zaslon, temveč gre za napravo s fizično tipkovnico QWERTY in bi bila lahko ena izmed treh šasij, o katerih smo že poročali. Sam mobilni telefon je opremljen s 3,5 mm priključkom za slušalke, fotoaparatom s 5 milijoni točk, namenskim gumbom za proženje le-tega ter gumboma za uravnavanje glasnosti, odvisno od...

1 komentar

SenseUI na Nexus One

engadget - Ni skrivnost, da je HTC-jev prihajajoči mobilni telefon z imenom Desire praktično enak Googlovemu Nexus One z nekaj malimi razlikami. Namesto kroglice ima Desire optični sledilnik, dodatni štirje navigacijski gumbi pa so fizične izvedbe namesto kapacitivne v sklopu zaslona, kot na Nexus One. Tem kozmetičnim razlikam je treba dodati še eno, saj bo na HTC Desire Android 2.1 preoblečen v za HTC običajen SenseUI.

Logično je sklepanje, da je s skoraj enakim specifikacijami telefona prenos SenseUI tudi na Nexus One dokaj trivialno opravilo, kar se je izkazalo za resnično. Potrebna je bila zgolj namestitev pobeglega ROMa s HTC Desire in tudi Nexus One je zasijal preoblečen v SenseUI. Skupaj z beta različico pride tudi podpora Flash 10.1, ki...

15 komentarjev