» »

Windows Phone 7 Series

Windows Phone 7 Series

Windows Phone 7 Series na prototipnem aparatu

vir: engadget

vodoravno pomikanje znotraj aplikacije, tukaj Zune

vir: engadget

Xbox Live

vir: engadget
engadget - Windows Mobile je očitno odšel na smetišče tehnološke zgodovine, saj so s prihodom naslednika Windows Mobile 6 pri Microsoftu svoj operacijski sistem za mobilne telefone preimenovali v Windows Phone 7 Series. Sprememba imena je, če upoštevamo vse ostale novotarije, precej dobrodošla. Pri Microsoftu so z razvojem Windows Phone 7 Series začeli popolnoma iz ničle, na nepopisanem listu. Posledično je sprememb ogromno, kjer prvi šok doživimo že na domačem zaslonu. Menija Start ni več, saj je domač zaslon le skupek kvadratnih ikonic, ki so lahko bližnjice za aplikacije oz. kontakte ali male aplikacije same po sebi (npr. widget za neprebrana sporočila, neodgovorjene klice in npr. Facebook), ki se s posodobitvami zatresejo. Pri zasnovi grafičnega vmesnika so se pri Microsoftu tudi močno zgledovali po Zune HD, katerega funkcije so pravzaprav popolnoma integrirane v Windows Phone 7, skupaj s podporo FM sprejemnikom. Zune skrbi za glasbeno-predvajalni del mobilnika, medtem ko za igre, pregled profila in prijateljev ter podobne kratkočasne aktivnosti poskrbi integracija Xbox Live. Znotraj samih aplikacij je med posameznimi predeli aplikacije mogoče prehajati tudi vodoravno, celoten seznam kontaktov pa je močno povezan s socialnimi omrežji, ki kontakte sproti povezuje z njihovimi profili in z njih prenaša novosti, kot so posodobitve statusa, slik, itd. S popolno prenovo bodo pri Microsoftu postali tudi mnogo bolj strogi o uporabljeni strojni opremi, na kateri bo tekel Windows Phone 7 Series, ne dovoljujejo pa tudi sprememb grafičnega vmesnika, kot sta HTC-jev SenseUI (in pred tem TouchFLO 3D) oz. Samsungov TouchWiz, uporabljen na manj-pametnih mobilnikih, Androidu, Symbianu, Windows Mobile 6.x ter seveda Badi. Nadvse stroge so tudi omejitve za strojno opremo, saj ima Microsoft ozke tolerance o modelu in hitrosti centralnega procesorja, razmerje stranic zaslona in njegova ločljivost, količina pomnilnika, število gumbov, itd. Z vsemi temi omejitvami je jasno, da bodo kljub različnim proizvajalcem prve naprave med seboj nadvse podobne. Svojo strojno udeležbo so že potrdili Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba in Qualcomm ter operaterji AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless in Vodafone. Prve naprave lahko pričakujemo še pred letošnjim prazničnim obdobjem, torej proti koncu leta. Če vas slike novega vmesnika nekoliko zmedejo, priporočamo ogled videoposnetkov uporabe vmesnika, ki se nahajajo na Engadgetu. Ko se bo nekoliko polegla evforija, vmesnik, sicer s pomočjo miške, lahko preizkusite tudi sami.

70 komentarjev

«
1
2

d0rK ::

Bah, vec prebiram, bolj sem razocaran. Vsaj ce bo vse res.


Ni, oziroma omejen multitasking, brez dostopa do filesystema. Fuck. Off.

Bor H ::

Kot sem napisal v drugi temi: s to spremembo znajo izgubiti poslovneže, sploh če bodo nastavitve preveč zakopal, lepo bi bilo da bi imeli media in bussiness verzijo sistema

imate pa tukaj 22 minutni video: http://channel9.msdn.com/posts/LauraFoy...

Dr_M ::

another one bites the dust.

same slabe stvari so skopirali. ocitno so slabe stvari popularne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

darkolord ::

s to spremembo znajo izgubiti poslovneže
tiste "old school" poslovneže, ja

Bor H ::

sem prepričan da bodo napredne nastavitve skrite, da ne prestrašijo "starih mam", rešitev vidim tudi v uradnem programu, ki bi ga lahko naložil in bi ti omogočil več stvari štimat

PrimozR ::

Men je bil GUI na prvi pogled čisti WTF. zdej s filmčki in interaktivnim demom pa se mi zdi, da morda vseeno ni tako zelo slab. Je nov, je drugačen. Morda to ni kul, morda pa je, we'll see :)

wooted ::

dejmo se vsi bat novih stvari.. bios rox! :))

Bistri007 ::

Windows Phone 7 official, lacks Flash and multitasking
WFT? En Ja.buk je zadost!!!

Me will go with MeeGo :D

Me goes here - http://meego.com/ - for MeeGo.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

Relanium ::

no sam da ma Xbox live ta stvar, to je važno!!
(mater kak ga sovražim)

Lonsarg ::

UI je itak 1% OSa za mene. Ker si pač inštaliraš program kot nadomestni UI če je treba:)

Zame je še zmeraj najbolši OS WM 6.5.3. Noben mu niti blizu ne pride. UI-jev imam na izbiro vsaj ene 5 kvalitetnih. Da bi zaradi UIja kupval OS haha.

Tak da če jaz uporablam en custom UI čez to reč, je potem čisto vseeno, če je spodaj WM 6.5, ali pa WM 7. Bistvene razlike ni. Bom kar lepo TP2 kupil, ko mi je že Xperia crknila:)

Bor H ::

Ne vem kako bo z "aftermarket" rešitvami ampak kot sem razumel proizvajalci ne bodo smeli spreminjati UIja.

Sparrow ::

A sem jest edini, ki se mi zdi da vse dela mal počas? Cel kup enih nepotrebnih animacij da prideš iz enga menija v druzga. Pa umes odpre eno aplikacijo in kar traja nekej cajta da se naloži.

Lonsarg ::

Ne vem kaj si ti gledal, ampak jest vidim čisto tekočo stvar. Glede customizacij pa bo dovoljeno jih imeti v 2011 telefonih, teh izdanih 2010 pa ne bodo pustili customizacij.

Lion29 ::

sem pogledal malo posnetke uporabe... meni je bedarija.. ceprav drugi fajn hvalijo... android mi je velik lepsi in zgleda bolj uporaben

pa tko by the by... ce ste to novico objavli iz engadgeta, ne vem zakaj niste tiste od 1.2GHz arm procu dual core?

http://www.engadget.com/2010/02/15/st-e...

veliko bolj interesantna novica
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

krneki0001 ::

Lonsarg je izjavil:

UI je itak 1% OSa za mene. Ker si pač inštaliraš program kot nadomestni UI če je treba:)

Zame je še zmeraj najbolši OS WM 6.5.3. Noben mu niti blizu ne pride. UI-jev imam na izbiro vsaj ene 5 kvalitetnih. Da bi zaradi UIja kupval OS haha.

Tak da če jaz uporablam en custom UI čez to reč, je potem čisto vseeno, če je spodaj WM 6.5, ali pa WM 7. Bistvene razlike ni. Bom kar lepo TP2 kupil, ko mi je že Xperia crknila:)


Android bo, ko ga sfiniširamo in sfriziramo, boljši od wm 6.5.3 (uporabljam 6.5.3 build 23888 (doma "skuhan") na ipaqu 614c, da ne bo kdo rekel da komentiram nekaj kar ne poznam). Zaenkrat imam probleme samo s kamero/fotoaparatom, ki je ne morem usposobit, da bi delala pod androidom, ostalo pa deluje in to zelo hitro.

Je pa wm 6.5.3 tudi zelo dober, pa najbrž ne bom sedmice ravno zaradi tega nikoli sprobal - vseeno rad sam nastavim vse zadeve na sistemu in 6.5.3 se da kompletno popedenat, ker se lahko v vsako nastavitev spustiš in si dodelaš rom čisto po tvojih zahtevah in željah, pa potem to spraviš skupaj, stestiraš na emulaciji in ko vse deluje preneseš na napravo. ŽE nekaj časa si sam "kuham" svoje rome in moram rečt, da se res da vse nastavit, od a do ž.

filip007 ::

Ja no tole izgleda kot moj Sharp TV daljinec...in raje kupim kombajn kot pa tole.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

sonac ::

Microsoft skuša posodobit svoj UI, ker mu vsi pravijo, da so njegovi operacijski sistemi preveč komplicirani, ampak to pa se mi ne zdi posrečeno. Ne vem no...

zos ::

Od kje vam ideja, da je/bo ta sistem razvit povsem od zacetka? Je to MS kje potrdil? Vse kar sem jaz o tem uspel zaslediti je, da avtorji originalne novice, glede na drugacen UI, sklepajo da je cel sistem razvit na novo.

G-man ::

Meni je UI posrečen, nekaj novega, minimalističnega napram vsem drugim UI, ki so radi kaj hitro kičasti. Ampak omejen multitasking? Brez dostopa do filesystema?:|

roli ::

Če pogledamo UI je microsoft tokrat naredil velik korak naprej. Kak bo sistem bomo pa še videli. Vsekakor pa so v primerjavi z WM6 naredili ogromen preskok. Ker ni ga hujšega na mobilni napravi kot počasen in grd UI. Bomo videli kako bo seveda z aplikacijami. V primeru da bodo vse skupaj izboljšali je Microsoft prišel nazaj med resno konkurenco.
http://www.r00li.com

FitnessBoy ::

Sam živim z WM sedaj že dobri dve leti. Trenutno mi noben telefon ne omogoča takšne produktivnosti, kot mi jo WM (govorim o poslovni produktivnosti). Zares se že veselim Windows Phone, saj bo po mojem precej dober korak naprej. Sicer pa kolikor mi je znano je drobovje SW spodaj uporabljeno iz Zuna (tisti, ki je uspel probati Zune HD bo videl kako lep in gladko zadeve delujejo).

Še link, če želite malo vpogleda: http://www.windowsphone7series.com/

Udelženci na MIXu bodo že dobili razvojna orodja: http://live.visitmix.com/News/Exclusive...

ss1234 ::

darkolord je izjavil:

s to spremembo znajo izgubiti poslovneže
tiste "old school" poslovneže, ja


tudi "new school" poslovneže nima noben nič za delat z xbox live in podobno nesnago

Mavrik ::

Zakaj že? A poslovneži zdaj nenadoma ne smejo igrat špilov?
The truth is rarely pure and never simple.

LordPero ::

Sparrow je izjavil:

Cel kup enih nepotrebnih animacij da prideš iz enga menija v druzga. ...

Ja, to tudi jst gledu, OMG kolk ms gre med posameznimi kliki. Imho ne sme niti pod razno bit časa, da bi prst umaknu počivat nekam -sej animacije so mi ql, samo jaz bi jim za ene 75% zmanjšal čas.
Ampak tu smo spet pri ustrezanju povprečni ovčki, lepoti animacij in, kot lepo omenjeno, NOBENIH naprednih nastavitev, da se boga ovca ne zmede. Oz. kjer jih bi osebno rad/potreboval najmanj 30, bo vse zajela ena postavka (in ja, pa gre potencial še enega OSa papa -da ne omenjam očitnega manjka multiopvailnosti in verjetno MSovega skrega s flashovci). Glede na nekam stroge izjave MSa glede personalizacije, dvomim, da bodo kaki uporabni & podprti tweak programčki.

Sicer pa, ima lepe integracije posazemnih ljudekov in socialnih omrežij, verjetno bo tudi tukaj ostalo, nič več in nič manj. Roko na kak organ, je to verjetno tudi kar večina ljudi hoče, potrebuje in je pripravljena dati $ za. Torej, uspešnost bi telefonski sedmici morala biti easy (aja, glede na izjave MSa, zgleda, da bo portanje na starejše WinMo naprave malce težje kulinarično opravilo).

Heh, bomo videli, kaj se bo izcimilo iz tega. Kot pa je že en lepo rekel, MeeGo je lepo presenečenje MWCja in imho (upam) vesela novica glede vseh, hm, nedesktop OSov. Vsaj nekaj.
LordPero

Looooooka ::

ciljajo na navadne uporabnike...ne pa poslovneze.
kar se tice multitaskinga...hmm mam ze kr dolg cajta WM telefon pa se se nisem ulovil da bi delal vec stvari naenkrat(razn med pogovorom se kj napisal al pa cifro preveril...n dvomim, da bojo sli tok dalec da bo VSE to onemogoceno samo zaradi klica).
To da se aplikacije zaprejo ko jih ne rabm je bil pa zame najboljsa nastavitev k si jo lahko vklopu v registryju(komu hudica se pa da vsak dan filat telefona zato ker so "zaprti" programi laufal v backgroundu in zrl resource).
Ce bom hotu neki zajebanga v backgroundu delat...bom to delu na pcju.
In HVALA BOGU je activesync in mobile center tud mrtev.Upam sam da ne bojo spet zahteval ne vem kaksne licence za third party sinhronizacijo(ceprav so to verjetn ze sanje).

Lonsarg ::

Loooooka, kaj pa meti MSN program pržgan? Taka background funkcionalnost je zame pogoj za kupt mobitel. Jest na mobitelu zelo velikokrat uporablam tut 3 aplikacije in več naenkrat, če se mi bo to vmes zapiralo, ja ljubi bog. namreč jest se tudi pogovarjam po MSNju pa hkrati brskam po netu in hkrati pišem v word recimo kaj, ko z neta berem, pa mogoče grem odprt še kontakt aplikacijo, da telefonsko copy pastam, ali v word, ali browser. Pa če je kak klic vmes med tem, al pa na SMS odgovorim, medtem ko vse te stvari počnem.

Tak da lahko da eni takih stvari ne počnete, ne moreš pa biti tok blond, da izjavaiš, da jemultitask brezveze lol.

Pa mislim kako eni verjamete, da je to vse kar je Microsoft ven dal. Saj je vendar očitno, da bodo izdali Buisiness verzijo, tudi če tega ne bi govorilo. Če to nekomi ni samoumevno, da bojo naredili, potem pač ne pozna scene. Zaenkrat so pač UI predstavili in osnovna verizija OSa bo načeloma sam ta UI, brez bonbončkov, ki jih bodo nasledne verzije prinesle.

LordPero ::

(Porivajoči) ActiveSync je seveda še vedno tukaj in cel telefon temelji na njemu (pošta, koledar, FB in ostali socialni onegaji -zaradi tega pa je možno, da imaš po eno hub aplikacijo za vse & ne posameznih za posamezen service). Meni osebno ta pristop ni všeč, a lahko jasno vidim, kako bo to večini najboljša stvar po jutranjih kosmičih in hamburgerjih (ja, USA sub 30 let je imho očitna tarča teh konceptov).

Glede business variante pa, hm, ne vem kaj točno bi tam ponudili zares drugega, razn pač druge teme (osebno bi imel samo druge/ZELO krajše animacije). Aja, ... recimo dostop do nastavitev?!? Nikjer na netu še nisem dobil nič o tem, upam, da tega samo ne kažejo, ker niso še ... menija skončali al karkoli.

Glede multiopravilnosti pa, imho nek napredni uporabnik brez tega ne more poklicat prve pomoči, je pa res, da je še nedolgo tega to (odprte applikacije v ozadju) 'navadnim folkom' delalo probleme -sej pol so hitro usi smart OSi privzeli nastavitev, da se ti app ugasne, ko greš vn. Ah, še en napredek izgubljen zaradi po njemu teptajoče črede. Bizoni nesposobni :D.

Se bomo morali geeki bolj dati skupaj in začeti donirati/kupovati/podpirati/maziliti razvijalce, ki gredo v smer kot npr. Maemo (torej čim bolj približati razne handheld devices in PCje).

Edit: Aja, BTW glede copy/pastanja telefonskih iz neta; IE naj bi sam prepoznaval razne zadeve na netu, ki jih lahko dodajaš v imenik (torej samo gor klik). Jih pa ne bo znal dodajat u Word -kar me spomni, pisarniških zadev niso predstavili sploh ...
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

Oxford ::

Sparrow je izjavil:

A sem jest edini, ki se mi zdi da vse dela mal počas? Cel kup enih nepotrebnih animacij da prideš iz enga menija v druzga. Pa umes odpre eno aplikacijo in kar traja nekej cajta da se naloži.


Tudi meni je najprej padla v oči počasnost oz. nepotrebne animacije.

blackbfm ::

namreč jest se tudi pogovarjam po MSNju pa hkrati brskam po netu in hkrati pišem v word recimo kaj, ko z neta berem, pa mogoče grem odprt še kontakt aplikacijo, da telefonsko copy pastam, ali v word, ali browser. Pa če je kak klic vmes med tem, al pa na SMS odgovorim, medtem ko vse te stvari počnem.


Sej multitasking je v redu, sam ne pa pretiravat no. Pa še dvomim da telefon zdrži vse to naenkrat.

Drugače pa res nevem kam gre ravoj, vse je neko skrapucalo nefunkcionalno.

haiku ::

Hvala bogu za konkurenco, kakršnakoli je že. Hvala bogu, da nikumur ni treba kupiti niti IPhona, niti Windows Phone 7 Series, niti ostalih skrpucal, ki so na trgu.

Hvala bogu, da je izbira skrpucal že tolikšna, da lahko vsakdo kupi skrpucalo po svojem skrpucalastem okusu, in popljuva ostala skrpucala, češ, kako podredna so njegovemu skrpucalu. Parava pravcata vojna znerfanih skrpucal... >:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

filip007 ::

Nokia ima še vedno najbolj bistre glavce...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

hamax ::

Sej multitasking je v redu, sam ne pa pretiravat no. Pa še dvomim da telefon zdrži vse to naenkrat.

Hja, moja nokia za 100EUR zdrži predvajanje glasbe, brskanje po neto, irc in msn hkrati. Brez problema. Nekako ne razumem kako telefoni za 500EUR z 1GHz procesorji ne bi.
Če pa večina to potrebuje je pa drugo vprašanje. Pri MS in pri Applu so se odločili, da ne. IMO je to napačna odločitev in jaz osebno nikoli ne bi kupil novega telefona, ki ne podpira multitaskinga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

Matako ::

zos je izjavil:

Od kje vam ideja, da je/bo ta sistem razvit povsem od zacetka? Je to MS kje potrdil? Vse kar sem jaz o tem uspel zaslediti je, da avtorji originalne novice, glede na drugacen UI, sklepajo da je cel sistem razvit na novo.


Tako so rekli predstavniki Microsofta na MWC2010, ostali so samo povzeli.

http://www.osnews.com/story/22877/Micro...

WP7 tudi ne bo kompatibilen z WIndows Mobile, gre za čisto drug izdelek.
/\/\.K.

Shiine ::

Tole sigurno ni to, kar sem pričakoval. mislim da bom kar ostal na odličnem WM 6.5.
Prvi vtis: kar nekaj.

blackbfm ::

Hja, moja nokia za 100EUR zdrži predvajanje glasbe, brskanje po neto, irc in msn hkrati. Brez problema.


No ja še nisem videl telefona, ki se ne bi matru ob več odprtih aplikacijah tako da verjetno deluje bolj za silo. Sploh pa low-mid range nokie niso sposobne hendlat še svojga uporabniškega vmesnika, tako da prihrani pravljice. Mogoče imam pa jaz previsoka pričakovanja.

Byla ::

najvecji fail je, da rec ne bo dostopna se zelo dolgo. In ker je temu tako, na koncu niso mogli rect: available now (the apple style), tko da je lahko rec s strani uporabnika le wish-full thinking zaenkrat.
www.thirdframestudios.com

Keyser Soze ::

blackbfm je izjavil:

Hja, moja nokia za 100EUR zdrži predvajanje glasbe, brskanje po neto, irc in msn hkrati. Brez problema.


No ja še nisem videl telefona, ki se ne bi matru ob več odprtih aplikacijah tako da verjetno deluje bolj za silo. Sploh pa low-mid range nokie niso sposobne hendlat še svojga uporabniškega vmesnika, tako da prihrani pravljice. Mogoče imam pa jaz previsoka pričakovanja.

Bi rekel, da ti še vedno uporabljaš Mobiregljo.

A si že držal v rokah kakšnega od novejših mobilnikov? Recimo HTCjevega HD2? Pomoje ti uide od veselja, ko bi videl kaj vse lahko laufa gor naenkrat. Brez zatikanja, z vsemi bonbončki.

P.S.: Moja Nokia Navigator (a je to high end mobilnik?) je laufala v ozadju istočasno navigacijo, pa sio vseeno lahko pogledal filmček (s prilagojenim BRjem), s tem da si vmes še vedno lahko prejemal klice, brskal po imeniku oz. šel skozi 30dnevni dnevnik klicev oz. komunikacij. Mal bluziš tlele, tko iz svoje glave, pa probavaš srečo.
OM, F, G!

krneki0001 ::

blackbfm je izjavil:

namreč jest se tudi pogovarjam po MSNju pa hkrati brskam po netu in hkrati pišem v word recimo kaj, ko z neta berem, pa mogoče grem odprt še kontakt aplikacijo, da telefonsko copy pastam, ali v word, ali browser. Pa če je kak klic vmes med tem, al pa na SMS odgovorim, medtem ko vse te stvari počnem.


Sej multitasking je v redu, sam ne pa pretiravat no. Pa še dvomim da telefon zdrži vse to naenkrat.

Drugače pa res nevem kam gre ravoj, vse je neko skrapucalo nefunkcionalno.


Poslušanje MP3 in navigacija obenem na telefonu ipaq 614c, v ozadju pa skype in mailbox pa na 3G vedno priklopljen, pa sploh ni noben problem (to imam vsakič ko se vozim na fax vklopljeno, ker je po celi avtocesti od lj do mb pokrito z 3G signalom). navigacija pa zaradi hitrosti in radarjev, da piska kjer so radarji (ne zato, ker bi nevemkok prehitro vozil, ampak zato, da še takrat ko grem 110km/h nebi slučajno plačal, če je omejitev slučajno 100). Vse na telefonu pa se predvaja tekoče brez zatikanja. Tudi divx-e predvaja tekoče (direktne kopije, ne tisto sranje, ko ti za na nokio oskubi filme).

kopernik ::

Nebivedu, imrpesivno, a naj ti verjamem ? Imel sem po rokah že dosti teh high-end telefonov in moram reči, da je marsikateri imel probleme že odpreti seznam kontaktov (v nekem pametnem času), kaj šele kakšne bolj zahtevne aplikacije. Slišalo se bo zguljeno, ampak šele iPhone je dobil nek hiter in odziven UI (in v zadnjem času android telefoni).

Looooooka ::

LordPero kokr sm jst prebral activesynca NI VEC.
Sinhronizacijo naj bi prevzel nov program (neki podobnega kokr ma Zune).
Kar se tice MSNja in background aplikacij...background aplikacij takoh kokr jih ma windows zdej jih pac naj ne bi blo vec.
Pomojem s tem mislijo, da ko bos dobu msg al karkol ze mors dobit se ti bo updejtu edn izmed tistih screenov...med tem ko bo aplikacija v neki "pavzi".Tko, da kar se mene tice to glih ni multitasking.

pivmik ::

Sparrow je izjavil:

A sem jest edini, ki se mi zdi da vse dela mal počas? Cel kup enih nepotrebnih animacij da prideš iz enga menija v druzga. Pa umes odpre eno aplikacijo in kar traja nekej cajta da se naloži.
meni se tudi zdi delovanje počasno - nepotrebne animacije menijev
LP, Gregor GRE^

krneki0001 ::

kopernik je izjavil:

Nebivedu, imrpesivno, a naj ti verjamem ? Imel sem po rokah že dosti teh high-end telefonov in moram reči, da je marsikateri imel probleme že odpreti seznam kontaktov (v nekem pametnem času), kaj šele kakšne bolj zahtevne aplikacije. Slišalo se bo zguljeno, ampak šele iPhone je dobil nek hiter in odziven UI (in v zadnjem času android telefoni).


Procesor je navit na 728MHZ, rome za telefon si delam sam in vso nesnago zmečem ven že v štartu, programe naložim že v romu in vse kar potrebujem je naloženo v romu, tako da dodatno ni potrebno nič več inštalirat na telefon. Kartica je pa SDHC 80x hitrost, tako da resnično hitro zadeve bere.

Edina slabost je GPS vgrajen v ta telefon, ker rabi 5 do 10 minut, da se sinhrinizira s sateliti. Vse ostalo deluje odlično.

Če ne verjameš, ni treba, tvoja stvar, vendar imam skype vedno štartan, pa mail tudi, vse ostalo pa po potrebi. In ja navigacija in poslušanje muzike ob skype-u in gmailu deluje.

Pa še malo slikc windows 7 tem

wm7


wm7


wm7

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Bistri007 ::

krneki0001 je izjavil:

Edina slabost je GPS vgrajen v ta telefon, ker rabi 5 do 10 minut, da se sinhrinizira s sateliti. Vse ostalo deluje odlično.

Imaš A-GPS?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

kopernik ::

Nebivedu, super, potem verjetno ne boš imel potrebe po novih telefonih (android, win phone series 7, etc.), ker ti že sedaj vse dela odlično in hitro. Čudno, da ostalim 90% ljudi (in microsoftu samemu) winmo6 ne ustreza in se zatekajo k alternativam oz. (Microsoft) zavržejo star sistem.

c00L3r ::

Microsoft se je očitno odločil zapustit trg pametnih telefonov in po vzoru iPhone delat dumb-phone. Zakaj pa ne? Množica to hoče :)

Za zahtevne uporabnike je na voljo Android in... ena izmed 3 Nokiinih platform.

krneki0001 ::

kopernik je izjavil:

Nebivedu, super, potem verjetno ne boš imel potrebe po novih telefonih (android, win phone series 7, etc.), ker ti že sedaj vse dela odlično in hitro. Čudno, da ostalim 90% ljudi (in microsoftu samemu) winmo6 ne ustreza in se zatekajo k alternativam oz. (Microsoft) zavržejo star sistem.


Ne potrebe po novem telefonu nimam, androida pa si bom uštimal za na sedanji telefon.

Bistri007 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Edina slabost je GPS vgrajen v ta telefon, ker rabi 5 do 10 minut, da se sinhrinizira s sateliti. Vse ostalo deluje odlično.

Imaš A-GPS?


Nope je kar navaden GPS.

Keyser Soze ::

kopernik je izjavil:

Nebivedu, imrpesivno, a naj ti verjamem ? Imel sem po rokah že dosti teh high-end telefonov in moram reči, da je marsikateri imel probleme že odpreti seznam kontaktov (v nekem pametnem času), kaj šele kakšne bolj zahtevne aplikacije. Slišalo se bo zguljeno, ampak šele iPhone je dobil nek hiter in odziven UI (in v zadnjem času android telefoni).

Nevednost ni lepa "čednost".

Če si pa zgubljen, ti pa nihče ne more pomagat. Iphone vmesnika je IMO pase. Ne potrebujem togega vmesnika s še bolj togim OSom, ki tekoče teče samo zato, ker ima mali miljon omejitev. O tekočem vmesniku se bomo pogovarjali, ko bo iPhone dovolil prilagoditev vmesnika mojim potrebam. Ko bo omogočal namestitev željenih aplikacij. Ko bo omogočal vmesnik, ki ima najmanj še enkrat večjo resolucijo. Ko bo zadeva out of the box delovala kot se zašika.

P.S.: Si prepričan, da niso bili tisti high-end telefoni dummyji. Pol pa folk gleda telefone pri Mobitelu, tapka po zaslonu, in kolne, ker se telefon ne odziva. iPhone rules!!11!!oneoneone!!!1111
OM, F, G!

kopernik ::

Saj ravno to je resnica, da ima out-of-the box izpiljeno delovanje. Ostala jajca moraš precej "nategniti", da pridejo na nek vsaj približno dostojen nivo. Glede nevednosti pa ne soditi prehitro, ker je vprašanje, če si imel priliko v rokah držati (in tudi vsaj na hitro potestirati) toliko aparatov kot jaz. Zadnje čase sem sicer malo out (razen N900 in nexusa nisem imel prilike najti kakšnih poskusnih zajčkov), pred tem pa se je dogajalo, da sem imel celo vrečo telefonov na mizi in na vsakem posebej testiral določene aplikacije.

Keyser Soze ::

kopernik je izjavil:

Saj ravno to je resnica, da ima out-of-the box izpiljeno delovanje.

Ha, ha, ha. Hahahahahaha. :D Ha!

Prosim lepo no. A si me slišal? Dokler ne bo ponujal vsega tega, kar sem že naštel lahko odpelješ ljubi iPhone OS iz te teme. Če bo potrjeno da bo WP7 tak funkcionalni invalid kot iPhone OS se pa vrni nazaj. Do takrat, hvala lepa za sodelovanje.

P.S.: Pa si res prepričan, da nisi sprobaval kakšnih dummyjev al pa generikov iz Kitajske?
OM, F, G!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft želi patentirati vmesnik Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
269029 (7750) Icematxyz
»

Podrobnosti o Windows Phone 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5815224 (13910) Lonsarg
»

HTC HD2 ostaja na Windows Mobile 6.5

Oddelek: Novice / Windows Mobile
3815288 (14115) damirj79
»

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Oddelek: Novice / Windows Mobile
54018 (3768) PrimozR
»

Windows Phone 7 Series (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7024005 (21570) urosh

Več podobnih tem