»

Lov na ruske čarovnice na Twitterju se nadaljuje

Primer objave na ruskem profilu

Slo-Tech - Medtem ko v ZDA potekajo uradne preiskave, ali in v kolikšni meri so Rusi vplivali na predlanske predsedniške volitve, tudi Twitter analizira, kaj se je dogajalo. Doslej so identificirali 3814 profilov, ki so povezani z Internet Research Agency (IRA). Gre za rusko podjetje, ki se ukvarja z ustvarjanjem javnega mnenja na internetu. Obvladujejo na tisoče profilov na več družbenih omrežjih, zanje pa dela več kot tisoč plačanih blogerjev in komentatorjev.

Twitter je začel obveščati ljudi, ki so v preteklosti interagirali s katerim izmed teh računov. Več...

13 komentarjev

Twitterjev hrošč poskrbel za tisoče oboževalcev

CNet - Včeraj so uporabniki Twitterja družno izkoristili hrošča, ki je tako neverjeten, da so ob prvih poročilih mnogi menili, da gre za novinarsko raco. Kdor je v svoj tweet zapisal accept @ in ime uporabnika na Twitterju, je omenjenega uporabnika avtomatično prisilil v spremljanje njegovega računa na Twitterju. Tako sta zvezdi Twitterja Ashton Kutcher in Mark Zuckerberg nenadoma spremljala tisoče profilov neznanih ljudi in celo praznih testnih profilov. Napako so prvi odkrili na nekem turškem blogu, prvi v angleščini pa jo je povzel Webrazzi. Twitter je hrošča hitro onemogočil in začasno nastavil število oboževalcev vseh tweetov na nič, dokler ne ugotovijo, kako razveljaviti lažne spremembe.

5 komentarjev

Z lažno prireditvijo prek Twitterja do 150 tisoč dolarjev

boston.com - Nove tehnologije so za prevarante kakor nov poligon, kjer lahko stare ukane nadgradijo in po možnosti z njimi pretentajo še večje množice ljudi. Povabila na razne dogodke in obvezni répondez s'il vous plaît so na Facebooku in tudi Twitterju stalnica, ki nas prijazno opomni na družabne prireditve, a previdnost velja pri povabilih neznancev, ki za povrhu zahtevajo še kakšno plačilo.

Lanskega septembra so neznanci v Bostonu ustvarili profil na...

6 komentarjev

Indija brez PayPala še nekaj mesecev

CNet - Pred kratkim smo poročali, da je PayPal storniral vsa v zadnjem času izvršena plačila v Indijo in onemogočil izvajanje novih. Po nekaj dneh molka je PayPalov predstavnik za stike z javnostmi Anuj Nayar končno pojasnil, kje tiči problem. Razlog je spremenjena zakonodaja v Indiji in obravnava osebnih plačil (personal payments) v Indijo. Srž problema je odločitev, ali so ta nakazila t.i. remittances, torej pošiljanje denarja zdomcev svojim družinam ali ne. Pošiljanje in sprejemanje denarja prek PayPala v Indiji bo zato onemogočeno še nekaj mesecev, medtem ko naj bi dvige stanja na bančne račune in kreditne kartice v kratkem spet omogočili.

In če se kaj takega lahko zgodi v državi z drugim največjim številom prebivalcev na svetu, ni kaj podobnega izključeno niti pri nas. Vnovič se pokaže, kako pomembno je, da nismo odvisni le od enega ponudnika transakcij.

0 komentarjev

Heker zahteval pet dolarjev od lastnikov iPhonov

TG Daily - Jailbreaking je postopek, ki odklene Applov iPhone, tako da je na njem moč poganjati tudi nepodpisane aplikacije, ki jih Apple ni potrdil. S tem si uporabniki krepko razširijo nabor aplikacij, ki jih lahko prenesejo in uporabijo, sedaj ne več le z uradnega App Stora, marveč tudi s konkurenčnih strani Cydia in Icy.

Neki nizozemski heker se je domislil, kako za talce vzeti kar te odklenjene iPhone in od lastnikov izsiliti pet dolarjev. Ni veliko, a se z množico uporabnikov nabere. S skeniranjem portov je odkril, kateri iPhoni v omrežju T-mobile Netherlands so odklenjeni in imajo omogočen SSH. Slednji protokol se uporablja za dostop prek terminala in poganjanje standardnih UNIX-ovih ukazov. Ker Apple uporabi kar privzeto geslo za root dostop, je heker to uporabil in na te telefone poslal SMS-opozorilo, da je njihov telefon napaden, ker je nezavarovan, ter jih napotil na stran, kjer ga lahko zaščitijo. Tam jih je pričakalo obvestilo, naj nakažejo pet dolarjev prek PayPala, nato pa...

25 komentarjev

Twitter vreden milijardo dolarjev

The Wall Street Journal - Twitter je končal s pomembnim krogom pridobivanja investitorjev, je dejal njegov izvršni direktor Evan Williams. Od podjetij, kot so T. Rowe Price, Institutional Venture Partners, Spark Capital, Benchmark Capital in Morgan Stanley so prejeli 100 milijonov dolarjev, za kar so jim pripisali desetodstotni lastniški delež v Twitterju. Z malo matematike vidimo, da celotno podjetje cenijo na milijardo dolarjev. Twitter je imel še pred enim letom štiri milijone obiskovalcev mesečno, letos pa jih ima 55. Spomnimo, da je letos Twitter že zbiral kapital in zbral 20 milijonov dolarjev pri vrednotenju podjetja na četrt milijarde dolarjev. Od kod torej Twitterju tolikšna rast? Bojda so uporabili enako metodo kot pri Facebooku, ki naj bi bil s 300 milijoni uporabnikov vreden 6,5 milijard dolarjev. Kako nameravajo investitorji iz Twitterja izvleči to milijardo, je drugo vprašanje. Bo spet pokalo?

7 komentarjev

Govorice: Google se ogreva za nakup Twitterja

bit-tech.net - Twitter, 'Facebook brez slik', je s svojim konceptom mikro-bloganja povzročil pravi bum in ustvaril nov tip socialnih omrežij. Zaradi velikega uspeha 'na kratko opiši vse, kar počneš v eni vrstici' stila bloganja (število znakov v enem tweetu je omejeno na 140) se je servis močno razširil, dvignila pa se mu je seveda tudi vrednost. Pri Twitterju jo sami ocenjujejo na okrog 250 milijonov dolarjev, vseeno pa naj bi bila Googlova ponudba znatno višja od te vrednosti, izplačana pa naj bi bila deloma v denarju, deloma pa v delnicah, če bo do prevzema sploh prišlo, saj so zaenkrat še v zgodnjihh fazah pogajanj.

Googlova poteza je deloma presenetljiva, deloma pa logična. Ravno pred kratkim so namreč zaprli lastno, močno podobno storitev, Jaiku, njegovo kodo pa odprli. Poraja se vprašanje, zakaj se tako hitro vračajo na ta trg. Odgovor je preprost, število ogledov. Twitter si mesečno ogleda vedno več in več ljudi, kar seveda pomeni več oči oz. več ogledov Googlovih oglasov.

Twitterjev...

27 komentarjev

Kako do zastonj Apple MacBook Pro-ja?

Gizmodo - Vprašanje iz naslova si je najbrž zastavil marsikateri najstnik širom po svetu, dober odgovor nanj pa je našla programerska začetnica Leah Culver. Hrbtno stran zaslona bo namreč razprodala po 150 ameriških dolarjev na kvadratni palec površine in si z nabranim denarjem kupila laptop. Oddani oglasi morajo biti v formatih Adobe Illustratorja, Corel Drawa ali EPS. Pohitite, sedem palcev je že zakupljenih, plačuje pa se preko PayPala.


Očitno ni bila čisto prepričana v lastno idejo in je k ponudbi dodala še svojo fotografijo in pijačo v dvoje vsakomur, ki ji pošlje vsaj 30 dolarjev, da tolažilne nagrade v obliki ZIP enote največjemu vlagatelju v zgornje površine prenosnika niti ne omenjamo.

14 komentarjev

PC Geiger

hardCOREware - Če se še spomnite, je alien-w pred časom za Slo-Tech testiral Asus iPanel Deluxe, srčkano napravico, katero smo vgradili v 5.25" režo ter preko nje spremljali delovanje našega računalnika. No, naprava vseeno ni bila popolna, nekakšno izboljšano sorodnico pa predstavlja PC Geiger, katerega opis si preberite na tej HardCoreWarevi strani. Zadeva je malček neprijazna do končnega uporabnika, saj jo je potrebno sestaviti, kar zna pobrati kakšno urico časa ter tono živcev, a nas prijazno preseneti, ko jo priključimo v delovanje. Poleg tega, da zna izpisati kode med zagonom (HEX POST Code, lastnikom EPoXovih plošč že znana zadeva), nam zna povedati tudi, kako obremenjeni so PCI, FireWire ter USB. Pa še kovinske barve je [:D]! Klik!

1 komentar

Urg?

3D Chipset - Hm, kot vidite so končno začeli delati opisi posameznih Forumov, toda stvar ni izpeljana ravno najbolje. Ko sem pisal opise nisem imel pojma, da bodo izpadli tako dolgi [:'(]. Bom popravil...

0 komentarjev