»

Microsoft razpisuje delovna mesta za avtiste

Slo-Tech - Kdor je že kdajkoli iskal zaposlitev, kjer bomo namenoma zanemarili najžlahtnejši del promila največjih strokovnjakov, ki bi zaposlitev dobili tudi v ponošeni predvčerajšnji majici, pozna nekatere šablonske kvalitete, ki jih mora imeti ali pa vsaj hliniti. Na razgovorih so vsi timski igralci, sposobni odlično delati pod stresom, samoiniciativni, vedoželjni in z izvrstnimi mehkimi veščinami. V resnici smo pestra paleta osebnosti, ki so v populaciji razporejene približno po Gaussovi krivulji, kjer ima vsak svoje kvalitete Tega se zaveda tudi Microsoft, ki začenja pilotno akcija načrtnega zaposlovanja ljudi z avtizmom.

Avtizem je kompleksna pervazivna razvojna motnja z nevrološko-biološko osnovo, ki se kaže predvsem kot kakovostno spremenjeno vedenje na...

25 komentarjev

Amazon dobil patent za odpošiljanje izdelkov pred nakupom

The Wall Street Journal - Amazon se v borbi za kupce trudi, da bi pakete naročniki prejeli čim prej. Decembra so v dobro naštudirani reklamni akciji predstavili prihodnost, ki jo bodo morda tvorili lahki samoleteči troti za hitro dostavo paketov, a nas do tega loči še vsaj nekaj let. Takoj pa je začel učinkovati dogovor z ameriško pošto, da bodo v New Yorku in Los Angelesu dostavljali pakete tudi ob nedeljah. Kupci jih bodo prejeli prej, obubožana pošta pa se tudi ne bo branila dodatnih prihodkov. Sedaj pa je tu naslednja novost - pošiljanje pred nakupom.

Amazon je že avgusta 2012 vložil patent, ki mu je bil podeljen dan pred božičem lani. V njem opisujejo tako imenovano pošiljanje glede na pričakovano prodajo (anticipatory shipping). Logika je...

30 komentarjev

Amazon bi kindle prodajal tudi v neodvisnih knjigarnah

Slo-Tech - Amazon je trn v peti fizičnim knjigarnam, ki ga obtožujejo, da jim krade stranke in s svojim monopolom povzroča umiranje klasičnih knjigarn. Mnenje si ni nič spremenilo ob najnovejšem predlogu iz Amazona, po katerem bi knjigarnarji za manjšo provizijo prodajali tudi kindle.

Zamisel v programu Amazon Source je preprosta. Knjigarne bi prodajale tudi kindle in od vsakega prodanega bi dobile manjšo provizijo. Možnosti sta dve. Kindli bodo v knjigarnah naprodaj po isti ceni kakor sicer, bodo pa po prvi varianti knjigarne obdržale šest odstotkov cene Kindla in 35 odstotkov cene dodatne opreme. Hkrati bodo upravičene do provizije v višini 10 odstotkov od vseh nakupov e-knjig, ki jih bo dotični kupec Kindla v naslednjih dveh letih opravil neposredno na...

45 komentarjev

Intel in Nvidia z novim dogovorom o navzkrižnem licenciranju zakopala bojno sekiro

vir: Intel
Intel - Intel in Nvidia sta objavila, da sta zaključila vse medsebojne pravne spore, saj sta se uspela sporazumeti o novem licenčnem dogovoru. Včeraj sta podpisala novo šestletno pogodbo, ki Intelu dovoljuje komercialno rabo vseh Nvidiinih patentov, Nvidii pa večino Intelovih patentov. V zameno bo Intel plačal poldrugo milijardo dolarjev licenčnin v petih letnih obrokih, začenši z 18. januarjem letos. Iz dogovora so izvzeti nekateri Intelovi lastni procesorji (x86), bliskovni pomnilnik in nekaj veznih naborov, do katerih Nvidia ne bo pridobila pravice uporabe. Trenutna pogodba o navzkrižnem licenciranju se izteče 31. marca letos (dober članek o Intelovih in Nvidiinih peripetijah je lani...

3 komentarji

Slate in Courier sta odpovedana

Microsoft Courier

vir: TechCrunch
TechCrunch - Raznolikost na trgu tabličnih računalnikov je v enem dnevu doživela precej hud udarec, saj sta tako HP kot Microsoft povedala, da ukinjata svoje projekte, Slate v primeru HP-ja ter Courier v primeru Microsofta. No, v primeru HP-ja gre zgolj za govorice, ki jih je javnosti razkril dobro obveščeni vir. Ta je povedal, da pri HP-ju niso zadovoljni z Windows 7 kot operacijskim sistemom za napravo takšnega tipa. Govori se še, da naj bi bil Intelov Atom, uporabljen v tabličnem računalniku, preveč požrešen, zaradi česar naj bi pri HP-ju raziskovali alternativne rešitve, najverjetneje nekaj, kar uporablja ARM-ovo arhitekturo. S tem seveda odpade tudi Windows 7, a v luč stopi webOS, ki seveda...

105 komentarjev

Microsoftov bralnik e-knjig Courier

engadget - Prve informacije o prihajajočem Microsoftovem bralniku e-knjig so začele krožiti lanskega septembra in odtlej je širno internetno občestvo zanimalo, kaj se skriva za imenom Courier. Steve Ballmer ni želel razkriti nič o novi napravi, a so pri Engadgetu dobili vrsto koristnih podatkov in slik od neimenovanega zanesljivega vira. Ob zelo prikladnem času, da nekoliko utišajo Applov iPad.

Courier naj bi bil ekstremno prenosljiv. To pomeni, da tehta vsega pol kilograma, debel bo slabe tri centimetre in je po dimenzijah v zaprtem stanju primerljiv s fotografijami formata 13x18 cm. Poganjal ne bo Windows 7, marveč bo srce iz Tegre 2 tiktakalo v ritmih Windows CE 6.

Upravljanje bo s pomočjo...

20 komentarjev

Amazon in Microsoft sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju

Slashdot - Microsoft in Amazon sta včeraj objavila vest, da sta sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju nekaterih tehnologij. Dogovor zajema tako Kindle kot tudi Amazonove implementacije Linuxovih strežnikov. Podrobnosti, kot katere tehnologije bo od Microsofta dobil Amazon, niso znane, prav tako ni podatkov o vsoti, ki jo bo od Amazona prejel Microsoft. V Redmondu niso želeli razkriti, kaj nameravajo z na novo pridobljenimi licencami storiti in čemu jih potrebujejo, pravijo le, da bodo ustvarjalnejši in da bodo bolje sodelovali. Tako se krepijo špekulacije, da se Microsoft podaja na trg elektronskih bralnikov knjig (spomnimo le na Courier), kjer bi mu Amazon lahko obilno pomagal.

0 komentarjev

Microsoft in HP bosta sodelovala pri oblačnem računalništvu

Ars Technica - Microsoft in Hewlett-Packard sta v teh dneh sklenila dogovor o sodelovanju, s katerim sta se zavezala k partnerstvu pri razvoju in poenostavitvi IT-rešitev na področju oblačnega računalništva. Sodelovanje med HP-jem in Microsoftom sega že četrt stoletja nazaj. Nov paket je težak 250 milijonov dolarjev in obsega mnogo izdelkov, med njimi optimizacijo HP Converged Infrastructure za Microsoft Exchange 2010, HP Insight Software and Business Technology Optimization z Microsoft System Center itn. Prav tako se je Microsoft obvezal, da bo za svojo platformo Windows Azure uporabljal HP-jevo strojno opremo, za nameček pa bosta podjetji podeseterili investicijo v distribucijske kanale in partnerje po svetu. Več o tem.

1 komentar

Bing in WolframAlpha bosta sodelovala

Število obiskovalcev WolframAlpha

TechCrunch - WolframAlpha in Microsoftov iskalnik Bing bosta sodelovala, saj naj bi sklenila dogovor o licenciranju, poroča TechCrunch, medtem ko obe podjetja še molčita o dogovoru. WolframAlpha je ogromen bum doživel takoj po predstavitvi, nato pa je število njegovih obiskovalcev uplahnilo. To je razumljivo, saj WolframAlpha ne ponuja ravno iskanja strani po spletu, temveč zbira in sortira informacije kot odgovore na zelo natančna vprašanja. Ali kot je dejal Paul Carr: Gre za tehnološki ekvivalent dolgočasnega strica; metoda je impresivnejša od rezultatov.

Bing na drugi strani vztrajno pridobiva število obiskovalcev, pa tudi predstavitev in sortiranje zadetkov mu gresta kar dobro od rok. Kaj točno sta se podjetji dogovorili, še ni znano. Viri blizu Microsofta pravijo, da bo odslej Bing lahko predstavljal specializirane znanstvene in...

20 komentarjev

Globalfoundries s prvo stranko

CNet - Podjetje Globalfoundries, ki je nastalo z razdelitvijo AMD-ja na dizajnerski in proizvodni del, je dobilo prvega kupca, ki ni mama AMD. Po poročanju tujih strani so sklenili dogovor s francosko-italijanskim koncernom STMicroelectronics, za katerega bodo proizvajali čipe z nizko porabo v 40 nm-tehnologiji (Globalfoundries sicer zmore tudi 34 nm-tehnologijo). Za kaj točno bodo čipi namenjeni, podjetji nista želeli razkriti. Znano je, da STMicroelectronics, ki je peti največji proizvajalec polprevodnikov na svetu, trži pomnilnik, mikrokrmilnike in MEMS. Tako denimo dobavljajo akcelerometer za iPhone 3GS. Proizvodnja bo stekla prihodnje leto.

2 komentarja

Združitev Yahoo! in Windows Live Messenger

Ars Technica - Microsoft in Yahoo! sta sklenila dogovor, v skladu s katerim bosta povezala svoji omrežji za takojšnje sporočanje, s čimer bosta po lastnih navedbah ustvarila največje tovrstno omrežje na svetu (350 milijonov uporabnikov), v praksi pa bo to najbrž pomenilo, da bo nastala direktna konkurenca AOL-u, ki trenutno na globalnem nivoju dominira. Uradna najava je bila izrečena včeraj, kmalu pa lahko pričakujemo posodobitvi programskih klientov za dostop do obeh omrežij. Kaj nam bo združitev prinesla, se sprašujejo tudi na Arstechnici.

11 komentarjev

Microsoft in AOL z roko v roki

News.com - Microsoft in AOL Time Warner sta sklenila dogovor, po katerem bo prvi drugemu plačal 750 milijonov USD v zameno za umik tožbe, ki jo je januarja 2002 proti Microsoftu vložil Netscape Communications, podjetje v popolni lasti družbe AOL. Dogovor pa se ne omejuje zgolj na omenjeno tožbo, saj med drugim podjetju AOL omogoča sedem let veljavno licenco za uporabo Internet Explorerja in dolgoročno uporabo Windows Media Playerja. Glede na to, da ima AOL po svetu okoli 32 milijonov naročnikov, si je Microsoft ponovno zagotovil velik kos pogače na trgu brskalnikov in multimedije.

Očitno je vojna brskalnikov za nami. Toda, saj veste, prvi svetovni vojni je sledila druga. Mozilla, Netscape, Opera, Safari, Konqueror, Galeon in drugi počasi, toda vztrajno sklepajo zavezniško koalicijo proti Internet Explorerju.

11 komentarjev

1/10

CNet - Ne, ne gre (le) za 'eno desetinko', ampak tudi vrednost, koliko rabljenih računalnikov so na dan preko Amazona prodali Overstock.com. Enega v desetih dneh, torej. (cena? - $300)

Vsled tega so pri Overstock.com, ki Amazonu dobavlja rabljene računalnike ter komponente, enostransko končali dogovor. Iz prodaje bodo umaknili 40 računalnikov ter približno 700 drugih elektronskih produktov.

Pri Amazonu trdijo, da o končanju dogovora niso dobili nikakršnega obvestila, so pa "quite happy" z rezultati prodaje omenjenih izdelkov. Klik!

0 komentarjev