»

Beg možganov pri Googlu?

Lars Rasmussen

vir: TechCrunch
TechCrunch - Google je izgubil že vsaj dva relativno pomembna člana ekipe Chrome OS, kar vodjo projekta, Matthewa Papakiposa, in enega izmed inženirjev, Davida Garcio, ki sta oba prebegnila k Facebooku. Podobno se zna zgoditi še z enim izmed njihovih talentov, Larsom Rasmussenom, ki je bil vodja Googlovih projektov Maps ter Wave. Čeprav je naznanil le, da zaključuje svojo zaposlitev pri Googlu, baje le-to nadaljuje prav pri Facebooku. Na svojem Facebook profilu je naznanil le, da se seli na drugo stran oceana, saj je trenutno z ekipo Wave nastanjen v Avstraliji. O odhodu...

8 komentarjev

Prebežniki in brezposelni

Lee Williams

vir: CNet
CNet - V zadnjih dveh v svetu IT-ja odmevajo vsaj tri zamenjave službe, David Garcia je zapustil Google in dobil zaposlitev pri Facebooku, svoji mesti pa zapuščata Ray Ozzie, vodja razvoja programske opreme pri Microsoftu, in Lee Williams, vodja fundacije Symbian. V primeru prvega udarec sicer ni tako hud, kot odhod Matthewa Papakiposa, idejnega moža za Chrome OS, ki je prav tako novo službo dobil pri Facebooku. A odhod še enega inženirja iz skupine, ki razvija Chrome OS, tik pred izidom tega za cenejše prenosnike namenjenega operacijskega sistema za Google ne more biti dobra novica.

Veliko hujše je stanje pri Microsoftu, saj je Ozzie že tretji ki je z dokaj visokega vodilnega mesta zapustil...

7 komentarjev

Čigav je Facebook?

ComputerWorld - V javnosti je doslej veljalo prepričanje, da je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg tudi njegov največji lastnik. Spletni oblikovalec Paul D. Ceglia iz Wellsville v New Yorku pa je konec preteklega meseca vložil tožbo na newyorško sodišče, v kateri trdi, da je sam 84-odstotni lastnik priljubljene spletne strani. Ceglia trdi, da je podpisal pogodbo z Zuckebergom o dizajnu in pisanju strani, za kar mu je bilo obljubljeno 1000 dolarjev in 50-odstotni delež, ki se je za vsak dan do dokončanja strani po 1. januarju 2004 povečal za odstotek. To sedaj znaša, je izračunal Ceglia, 84 odstotkov.

Facebookov tiskovni predstavnik Andrew Noyes odgovarja, da je tožba smešna. Toda to bodo morali dokazati na sodišču, saj je to ob vložitvi sodbe Zuckerbergu začasno prepovedalo razpolaganje s sredstvi Facebooka, primer pa posredovalo zveznemu sodišču.

27 komentarjev

HTC ne bo kupil Palma

Jon Rubenstein - dvig Palma od mrtvih očitno ni bilo dovolj

vir: engadget
engadget - Da je Palm potapljajoča se ladja, ta trenutek ni več vprašanje, saj sta odšla že dva pomembna člana ekipe, Michael Abbott, podpredsednik oddelka za razvoj programske opreme in oče webOS-a, ter Caitlin Spaan, vodja oddelka za trženje pri mobilnih operaterjih. Ostali člani uprave in vodje oddelkov naj bi dobili velike bonuse tako v denarju kot v drugih valutah, govorilo pa se je celo, da ladjo zapušča njen kapitan, Jon Rubenstein. Zaenkrat za slednje sicer kaže, da se še ne bo uresničilo, saj je na razvojnem kampu povedal, da je še vedno na krovu.

Palm je trenutno naprodaj, najverjetnejša kupca pa sta bila HTC oz. Lenovo. Pri HTC-ju so jasno povedali, da Palma ne želijo kupiti, kar pravzaprav niti ni presenetljivo, saj...

0 komentarjev

Jon Rubenstein geek leta 2009

Jon Rubenstein na predstavitvi Palm Pre

vir: engadget
engadget - Po mnenju revije Fast Company je geek leta 2009 Jon Rubenstein, CEO prerojenega izdelovalca mobilnih telefonov Palm. Svojih 9 konkurentov, med katerimi sta brata Rasmussen, odgovorna za Googlov revolucionarni Wave, Evan Williams in Biz Stone, ustanovitelja Twitterja, Mark Zuckerberg, ki je svetu predstavil Facebook, Kudo Tsunoda, vodja razvoja projekta Natal, ustanovitelji družbe Layar, vodja razvoja igre Batman: Arkham Asylum (Sefton Hill), kar dva režiserja (Neill Blomkamp, režiser filma District 9 ter...

0 komentarjev

Symbian in Windows Mobile nazadujeta

Deleži mobilnih operacijskih sistemov

vir: CNet
CNet - AdMob morda res nima najbolj natančne slike tržnih deležev operacijskih sistemov za pametne mobilne telefone, a so po drugi strani morda le-ti nekoliko bolj reprezentativni. Pametni mobilniki so multimedijske naprave in so mišljeni tudi za ogled spletnih strani. AdMob svoje statistike sestavlja glede na oglase, ki so prikazani mobilnim telefonom. Mnogo je verjetno uporabnikov, ki imajo pameten mobilnik, a nikoli ne zaženejo spletnega brskalnika. Nekoliko logično je torej sklepati, da bi isti uporabniki lahko preživeli tudi z neumnim, oz. feature telefonom, saj je vprašanje, če sploh izkoriščajo prednosti, ki jih pametni mobilniki prinašajo.

Kakorkoli že, avgust je, sploh v primerjavi z letošnjim februarjem, postregel z...

62 komentarjev

Palm še vedno v rdečem

Gibanje delnice Palma

CNet - Palm je v prvem četrtletju fiskalnega leta 2010 že osmič zapored zabeležil izgubo, kljub temu da se je prodaja pametnih telefonov vsled Palm Preja krepko izboljšala. V treh mesecih so prodali 823.000 pametnih telefonov, od katerih je bila večina Palm Pre. To ni bilo dovolj za pozitiven izid, saj so prihodki od prodaje znašali 360 milijonov dolarjev, skupna izguba pa 164 milijonov dolarjev, kar je dvainpolkrat manj od pričakovanj analitikov.

Izvršni direktor Jon Rubinstein je na konferenci poudaril, da se namerava podjetje osredotočiti predvsem na operacijski sistem WebOS, ki poganja Palm Pre in Palm Pixi. Še vedno bodo sicer nadaljevali s prodajo Palm Treo, ki jih poganja Windows, ves razvoj pa bo usmerjen v lasten operacijski sistem. Dodal je še, da bo Palm...

4 komentarji

Palm globoko v rdečih številkah

Heise - Palm, ki ga poznamo predvsem po pametnih telefonih, je po hudem upadu prometa spet zašel v rdeče številke. V zadnjem četrtletju fiskalnega leta, ki se je za Palm končalo konec maja, so zabeležili 105 milijonov dolarjev izgube, medtem ko so v enakem obdobju lani pridelali le 43 milijonov dolarjev izgube. Promet je zgrmel za 70 milijonov dolarjev na 87 milijonov dolarjev. V celotnem letu 2008/2009 so tako vknjižili 753 milijonov dolarjev izgube, kar je sedemkrat več kot leto prej.

Vse svoje upe sedaj Palm polaga v nedavno predstavljen Palm Pre, ki bi naj podjetje popeljal na pota stare slave. Jon Rubinstein iz Palma pravi, da je bil Pre pomembna prelomnica za podjetje, ki jih je ponovno pognal v tek. Točnih številk o prodaji ni želel razkriti, medtem ko analitiki ocenjujejo, da naj bi prodali že okrog 150.000 kosov. Če jim ne bo uspelo, nove priložnosti v teh težkih časih najverjetneje ne bo.

4 komentarji

Palm Pre naprodaj

Čakajoči na Palm Pre

vir: engadget
engadget - Kot so napovedali, so v začetku junija Palmovci začeli deliti prve primerke Palm Pre. Prvi srečneži so si ga lahko priskrbeli včeraj zvečer, ko so jih v nekaj trgovinah po ZDA lahko kupili samo izbranci z vabili. Po neuradnih podatkih naj bi bilo v teh trgovinah po približno 80 primerkov naprav, ki so stale 199 dolarjev. Palm je imel odprtih deset trgovin, po vsej državi pa so poslali vsega tisoč vabil. Navadni smrtniki bojda sledijo kmalu.



Pomembnejše vprašaje je, kaj Palmove napravice ponujajo. Kot ugotavljajo na PC World, kar nekaj, a ima pred seboj še dolgo pot. Palmov App Catalog je konkurenca Applovemu App Storu, ki sicer nima tako veliko aplikacij kot Applov, a se konstantno...

32 komentarjev

Palm Pre prihaja junija

Ars Technica - Poročali smo že, da se je Palm odločil v večna lovišča poslati svoj PalmOS, na njegovo mesto pa je posadil webOS, ki bo gnal nove telefon iz serije Pre. Prvega so napovedali za 6. junij, vsaj kar se ZDA tiče. Cena bo primerljiva s konkurenčnima iPhonom in Blackberry Stormom, in sicer bo znašala 199 dolarjev z dvoletno vezavo pri operaterju z ekskluzivo, ki je to pot Sprint. Nekoliko nenavadnejši bo 100-dolarski popust, ki si ga bodo s kuponi lahko zagotovili kupci.

Na letošnjem CES-u napovedani webOS je dvignil kar precej prahu; pričakovanja so velika. Mnogo zamisli naj bi si sposodil pri uporabniškem vmesniku iPhona, jedro je grajeno na Linuxu, za razvijalce pa bo na voljo Mojo SDK na osnovi JavaScripta. Ker je Palm izgubil dobršen del uporabnikov na račun konkurenčnih iPhona in Blackberryja, je to na nek način ena izmed zadnjih priložnosti, ki jih bodo dobili za vrnitev na sceno, še zlasti po upokojitvi PalmOS in propadu Folea.

10 komentarjev

Palmov iPhone killer?

Palm Pre

vir: engadget
engadget - Palm je na letošnjem CESu predstavil svoj nov pametni telefon z zabavim imeno Pre. Telefon bo imel vgrajen 3,1" multitouch zaslon z resolucijo 320x480 pik, merilec pospeška, GPS, fotoaparat s tremi megapiksli ter LED bliskavico, wifi, 3G podporo, 8GB flash pomnilnika. Poleg tega pa ima telefon tudi polno QWERTY tipkovnico za tiste, ki ne marajo vnašanja besedila preko na dotik občutljivega zaslona. Prav tako ne manjka odstranljiva baterija za vse okoljevarstvenike. Še bolj zanimiv pa je prvi brezžični polnilnik baterije - prvič na voljo v mobilnem telefonu. Najbolj pomemben pa je zagotovo Palmov novi WebOS operacijski sistem. Telefon bo na ameriškem tržišču izšel že v prvi polovici letošnjega leta, šušlja pa se tudi o sočasnem evropskem izidu. Za...

57 komentarjev

Primerjava Detonatorjev v Win2K

Tweaker's Asylum - Na Tweaker's Asylum so se spravili primerjati razne verzije Detonator 3 gonilnikov, od 6.18 do 7.17. Rezultati so kar zanimivi, saj se izkaže, da najnovejši Detonatorji pač niso najboljši. Testirali so rezultat v 3D Marku 2000, Quake III Areni, Unreal Tournamentu ter MDK. Ogled priporočljiv za vse, ki ne veste katere Detonatorje namestiti. Saj res, stvar se nahaja na tej strani. [:8)]

1 komentar