» »

Palm globoko v rdečih številkah

Palm globoko v rdečih številkah

Heise - Palm, ki ga poznamo predvsem po pametnih telefonih, je po hudem upadu prometa spet zašel v rdeče številke. V zadnjem četrtletju fiskalnega leta, ki se je za Palm končalo konec maja, so zabeležili 105 milijonov dolarjev izgube, medtem ko so v enakem obdobju lani pridelali le 43 milijonov dolarjev izgube. Promet je zgrmel za 70 milijonov dolarjev na 87 milijonov dolarjev. V celotnem letu 2008/2009 so tako vknjižili 753 milijonov dolarjev izgube, kar je sedemkrat več kot leto prej.

Vse svoje upe sedaj Palm polaga v nedavno predstavljen Palm Pre, ki bi naj podjetje popeljal na pota stare slave. Jon Rubinstein iz Palma pravi, da je bil Pre pomembna prelomnica za podjetje, ki jih je ponovno pognal v tek. Točnih številk o prodaji ni želel razkriti, medtem ko analitiki ocenjujejo, da naj bi prodali že okrog 150.000 kosov. Če jim ne bo uspelo, nove priložnosti v teh težkih časih najverjetneje ne bo.

4 komentarji

we_are_borg ::

Verjetno zaradi tega ker je naredil full iPhone killerja..
death is irrelevant

McNato ::

Letos so delnice Palma na borzi pridobile kakih 700% (januarja je bila približno 2$, zdaj pa je 16). Samo včeraj po predstavitvi poslovnih rezultatov, so se delnice podražile za 16%.

Jux ::

In vsa ta rast še brez prodajnih številk od palm pre. Mi je žal da nisem kupil delnic v januarju, zna bit da še vedno ni prepozno - če bo palm pre velik hit, se zna še kaj pozitvnega zgodit.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Gandalfar ::

Pre bo seveda polom. SDK ni na voljo, enot prakticno ni mogoce kupiti, itd. Android in iPhone ga bosta pustil dalec za seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD še vedno z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
92446 (1543) Jst
»

Nokia krči R&R

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
283591 (2770) ALT
»

Nokia po desetih letih z izgubo

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
112523 (1856) jest10
»

Lenovo z rekordno izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
182957 (2181) Dr_M
»

RedHat pozitivno

Oddelek: Novice / Ostale najave
61803 (1803) kopernik

Več podobnih tem