»

Webcamp Spring 2014 Ljubljana ponovno med vami!

WebCamp.si - Ponovno se bodo odprla vrata za vse ljubitelje računalništva, spletnega dizajna ter mobilnih aplikacij - Webcamp spring 2014 Ljubljana, In sicer v soboto 26.aprila 2014 v sodelovanju z OCWC Global 2014 na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) na Tržaški cesti 25 v Ljubljani s pričetkom registracije ob 8:30 ter uvodnim nagovorom ob 9:15. Predavanja sledijo od 9:30 naprej. Ne skrbite, vmes boste deležni prigrizkov, kosila ter tudi hidracije. Konec dogodka se načrtuje okoli 16:00 z druženjem ob pijači.

Če ste že pozabili, kaj točno predstavlja Webcamp, vam osvežim spomin: WebCampLjubljana je konferenca, na kateri se udeležence tudi spodbuja, da se predstavijo s kakšno zanimivo temo ali pa povedo svoje mnenje, vprašajo itd. Več za osvežitev spomina in ogled video posnetkov prejšnih dogodkov Webcampa - http://video.webcamp.si/

Letošnja tema so spletne tehnologije v...

6 komentarjev

Xi3 Piston prihaja konec novembra

Mali računalnik z velikim naborom priključkov

vir: The Verge
The Verge - Zgodovina majhne škatlice Xi3 Piston je dolga, saj so na Engadgetu prvič o njej poročali že leta 2010, veliko bolj popularna pa je postala na začetku letošnjega leta, ko se je glasno govorilo, da bo to prvi Valveov SteamBox, torej igralna konzola s Steamom, namenjena v dnevne sobe. Od takrat so govorice o SteamBoxih nekoliko potihnile, seveda do nedavnega, ko je Valve najavil SteamOS, beta program konzol in svežo idejo igralnega ploščka, ki bo omogočal igranje osebnim računalnikom namenjenih iger brez miške in tipkovnice. Pri Valve so v začetku leta sicer sodelovali s podjetjem Xi3, a so se kmalu odločili, da tesnejšega sodelovanja ne bo ter povedali, da Piston ne predstavlja njihove vizije za SteamBox.

Pri Xi3 se ne dajo, saj bodo Piston končno začeli prodajati. To se bo zgodilo na črni petek, 29....

14 komentarjev

TEDx Triglav uspel

Slo-Tech - Včeraj je v organizaciji slovenskega TEDxLjubljana potekal eden najviše ležečih dogodkov TEDx na svetu (tale x pomeni, da so dogodki neodvisno organizirani od krovnega TED-a, a se podrejajo istemu formatu). Štiri govorce in njihova predavanja smo namreč poslušali v Triglavskem domu na Kredarici na nadmorski višini 2515 metrov. Ideja za dogodek je bil TEDxEverest, kjer so posneli najboljše petminutne govore in jih predvajali ozkemu krogu alpinistov v ABC (Advanced Base Camp) na višini 6500 metrov. Medtem pa je bil TEDxTriglav pravi TEDx, kjer smo poslušali predavanja v živo, pa tudi množica poslušalcev je bila številčnejša. Če se dogodka niste udeležili, je za posredovanje tehle vtisov tam v prvi vrsti sedel tudi Slo-Tech, govori pa bodo tako ali tako dostopni na spletnih straneh TEDxLjubljana.

Točno po urniku se je program začel...

11 komentarjev

Pogovor s Tomažem Štolfo v Hekovniku

Pogovor z Matevžem Klanjškom

vir: Hekovnik
Hekovnik - V Hekovniku smo pretekli mesec v okviru natečaja M:AppFest pričeli s serijo pogovorov s podjetniki iz mobilnega sveta. Ob četrtkih smo že gostili Andraža Logarja iz 3fs in Matevža Klanjška iz Celtre. Tokratni tretji gost pa bo Tomaž Štolfa iz podjetja Vox.io . V pogovoru z njim bomo izvedeli, kako in zakaj se je odločil za podjetništvo, kako se je rodil projekt Vox.io in kakšna je usmeritev podjetja na mobilnem trgu. Seveda boste svoja vprašanja lahko zastavili tudi vsi obiskovalci. Pogovor se bo pričel jutri v četrtek, 23.2. ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Vabljeni tudi k ogledu preteklih predavanj:
Andraž Logar: Trženje aplikacije Toshl
Matevž Kalnjšek: Celtra: o nastanku, inspiracijah in podjetništvu

1 komentar

Petkova predavanja v Hekovniku (Tehnološki park)

Hekovnik - Z manjšo luknjo nadaljujemo s petkovimi predavanji v Hekovniku. Tudi ta petek bo rdeča nit umetna inteligenca in sicer s primeri na realnih podatkih, predaval pa bo Gorazd Žibret. Na predstavitvi bodo najprej v 15 minutah na kratko razloženi osnovni principi delovanja in uporabe nevronskih mrež, nato pa bo sledila približno eno-urna predstavitev nekaterih primerov s pomočjo uporabe programa MemBrain: razvrščanje (classification), modeliranje stanj oziroma interpolacije (functional approximation), modeliranje časovnih serij (time series prediction), klasifikacija (classification), na kratko pa tudi nekaj besed o prepoznavanju slik (image recognition) na podlagi realnih podatkov.

Vabljeni ob 19h na predavanje, kekse in čaj ter druženje z zanimivimi ljudmi v kletne prostore Tehnološkega parka (Teslova 30, Ljubljana).

47 komentarjev

RealTime WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po jesenskem WebCampu, posnetke iz katerega smo objavili tudi na Slo-Techu, je sedaj čas za naslednjega. Tokratni WebCamp ima temo Real-Time in je vsem, ki so mnenja, da so obstoječe spletne tehnologije preprosto prepočasne. V bolj razvijalsko obarvanih temah bomo med drugim debatirali o XMPP (tehnologija, ki poganja Google Talk), Comet (Facebook Chat) ter seveda Twitter API-ju. V primeru, da se prepoznate v zgornjih buzzwordih, prijavite svojo temo in se nam pridružite v soboto, 20. februarja v Hekovniku.

1 komentar

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev

Berlinski filharmoniki gredo na splet

The New York Times - Berlinski filharmonični orkester je naznanil, da bodo zakorakali v digitalne vode. Tako bodo odslej vsem nesrečnikom, ki se njihovih nastopov ne bodo mogli udeležiti, pa bi se jih bili radi, omogočili visokoločljivostni (high-definition) video in avdio prenos koncertov na svoji spletni strani. Prvi tovrsten bo na sporedu 6. januarja, ko bodo pod taktirko sira Simona Rattla igrali dela Dvořáka in Brahmsa. Poleg tega bodo na splet naložili nekatere druge že odigrane koncerte (tri so že), ki jih bo prav tako mogoče plačati in si jih ogledati iz naslonjača. Cena za ogled enega bo znašala 9,90 evra, na voljo pa bodo tudi kuponi za neomejen dostop.

2 komentarja

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev

Nova anketa: Barcamp

Slo-Tech - Po tem, ko smo vas nazadnje spraševali o vaši zainteresiranosti za zaposlitvene oglase in se je vaše pozitivno mnenje že vzelo na znanje, vas tokrat sprašujemo, če bi se udeležili ali celo sodelovali pri dogodku, kot je Barcamp.

Na Slo-Techu bi želel videti zaposlitvene oglase?
da58%
(551)
ne22%
(208)
morda20%
(195)
Skupaj glasov: 954


Barcamp je NE-konferenca, katerega namen je, da namesto stroge korporativne narave mednarodnih konferenc spodbuja sodelovanje vseh udeležencev. Takšna narava konference ima zelo zanimive posledice.

Če vam lahko običajni organizatorji zagotovijo vsaj nekaj visoko kvalitetnih predavateljev (in temu primerno visoke cene, ki se lahko gibljejo v rangu tri do pet tisoč evrov), vam pri Barcampu nihče ne zagotavlja, da boste poslušali svetovno priznane predavatelje. Tako boste sicer na običajnem Barcamp dogodku spoznali ljudi iz svoje skupnosti, a kaj verjetno je, da boste na bolje obiskanih Barcamp dogodkih v Londonu, San Franciscu ali New Yorku srečali zelo...

0 komentarjev

NEST.2008

Polna dvorana

Slo-Tech - Na voljo so osnovni podatki o letošnjem NESTu. Dogodek se ponovno odvija na slovenski obali. Seznam predavanj bomo objavili takoj, ko večina predavateljev dostavi kratke opise lastnih predavanj. Seznam namenskih strežnikov, ki jih bomo zagotovili na dogodku je trenutno odprt za predloge. Sporočite nam jih. Prav tako zbiramo predloge o igrah, v katerih bi želeli tekmovati. Celoten seznam, skupaj s prijavami, bo na voljo najkasneje do 15.6.2008.

20 komentarjev

CeBIT 2004 se končuje

več strani - Danes se v Hannovru končuje letošnji največji računalniški dogodek, sejem CeBIT 2004, ki je potekal od 18. do 24. marca. Za vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti, so poskrbele vse večje računalniške strani na spletu, ki so že objavile svoje povzetke in vrhunce hannoverskega dogajanja. Naslednje leto se bo CeBIT odvijal med 10. in 16. marcem. Svoje vtise, napovedi, mnenja in vprašanja pa seveda lahko izrazite v našem forumu v temi Obisk CeBITa 2004.

4 komentarji

Predavanje od Voodoo do GeForceFX, drugič

Kiberpipa - Veliko vas je bilo, ki se vam ni dalo premaknit svojih lenih riti, da bi Sergia, master bwano poslušali v živo, ko je predaval o zgodovini sodobnenga 3D grafičnega pospeševanja. No kljub temu je bilo predavanje uspešno in upam, da se bomo še kdaj lotili takšnih tem.

Za tiste, ki ste več kot 15 km oddaljeni od Ljubljane in vam je neprihod na predavanje odpuščen, pa smo pripravili DivX posnetek predavanja, ki ga lahko dobite tu (312 MB).

Drugače pa za extra pleasure lahko poskušate celo predavanje gledat brez zvoka in uživat le ob sergiovi sexy gestikulaciji. [:)]

26 komentarjev

Nasveti sibirijskega Psihota

Slo-Tech - Tako naj bi se prvotno glasil članek, a sem bil popolnoma izobčen, ko sem predstavil idejo. Pa še slike Dedka Mraza nisem uspel dobiti za v desni meni . Torej, kot smo obljubili, vas bomo tik pred božičnimi nakupi vodili čez komponente, ki jih je vredno kupiti. Kris Kringle je to leto poln novih ter dobrih nasvetov, katerih se je vredno držati. Nujno branje za vse, ki bi radi od svojih staršev dobili tisto pravo. Ter za starše, čigar otrok hoče dosti več, kot bi tisto pravo ponudilo .

15 komentarjev