»

Nadgradnja Adobe Flash Playerja z dodatkom

Palo Alto Networks - Malware, zapakiran v nadgradnjo Adobovega Flasha ni nekaj še nevidenega, v najnovejšem primeru je novo to, da vam klik na zlobno povezavo poleg namestitve kriptominerja XMRig, dejansko nadgradi tudi Flash in s tem še nekoliko prikrije svoje namene.

Novo vrsto napada so razkrili pri Palo Alto Networks. Namestitveni program je v resnici videti kot uradna nadgradnja, najnovejšo različico Flasha med nameščanjem celo prenese z uradne Adobove strani. A ob tem namesti tudi kriptominer, ki se poveže v mining pool na xmr-eu1.nanopool.org in z rudarjenjem monera zasede praktično vso procesorsko moč prizadetega računalnika.

Medtem ko so raziskovalci iskali lažne nadgradnje flasha, so odkrili kar 113 različic datotek s predpono AdobeFlashPlayer, ki niso izhajale iz Adobovih strežnikov. Še več, nekatere med njimi so prihajale iz Amazonovega AWS. Eno od povezav so...

6 komentarjev

Flash strojno pospešen tudi na Macih

Strojno podprto dekodiranje je sploh uporabno za visoke, HD ločljivosti

vir: VR - Zone
VR - Zone - V dobro dokumentiranem sporu med Applom in Adobeom je Steve Jobs med drugim izjavil, da je Adobeov Flash kriv za večino sesutij njihovega operacijskega sistema, ter jim očital, da so za Windows strojno pospeševanje dekodiranja video posnetkov na grafičnem čipu podpirali mnogo prej. Adobe je vrnil očitke ter Applu povedal, da za podporo potrebujejo dostop do API-jev, ki jih Apple ni odprl. Očitno so govorili resnico, saj so jih v Cupertinu odprli, rezultat pa je strojno podprto dekodiranje v Flashu za OS X.

Beta različica je bila sicer na voljo že lep čas (skorajda vse od odprtja omenjenega API-ja), a so pri Adobe-u zdaj posodobili še stabilno izdajo Flash 10.1. V prvi vrsti je sicer šlo za varnostne popravke, ki jih neradi mešajo z razširjanjem...

26 komentarjev

ION 2 potrjen, Intel meni, da je predrag

vir: engadget
engadget - Ne dolgo nazaj smo poročali o govoricah, da je Acer že naročil sestavne dele 2. generacije nVidiine platforme ION. Takrat je bilo delovanje s procesorji Pineview nekoliko vprašljivo, ker nVidia ni imela in še vedno nima licence za vodilo DMI, prek katerega se novi procesorji Atom pogovarjajo z veznim čipovjem, a jih to očitno ne bo ustavilo, saj so tudi uradno napovedali ION 2. Žal še vedno ni znano, kako bo vezno čipovje GeForce povezano s procesorjem, a se je nedavno špekuliralo, da bi za to lahko uporabili v vezno čipovje Intel NM10 vgrajeno PCI-Express povezavo.

Odzvali so se tudi na Intelove obtožbe, da je platforma ION za svoj namen preveč zmogljiva in predraga (le kdo je kriv za to??). Pri Intelu so povedali, da za predvajanje medijskih vsebin uporabniki ne...

5 komentarjev

Boxee predstavil beta različico, Boxee Box

Boxee Box od spredaj...

vir: engadget
engadget - Pred približno mesecem smo govorili, da bo beta različica multimedijskega vmesnika, namenjena HTPC-jem, predstavljena 7. decembra, skupaj z njo pa tudi prvi, trdi Boxee Box. Predstavitev je normalno potekala v ponedeljek in servirala z vsemi napovedanimi novostmi.

Boxee Box, ki je nadvse zanimive oblike in popolnoma drugačen od prve digitalne ilustracije, bo za Boxee izdeloval D-Link. Z detajli so vsi vpleteni še skopi, a prvi sliki pokažeta, da bo naprava imela HDMI, Ethernet ter analogno in optično zvočno povezljivost. Na zadnji strani sta poleg prej naštetih priključkov tudi dva USB 2.0 priključka, v sprednjo stran pa je mogoče vtakniti pomnilniške kartice SD. Po uradnih podatkih naj bi...

10 komentarjev

ION 2 že naročen?

Težavna povezava s standardom DMI

vir: DigiTimes
DigiTimes - Povezovanje nVidiinega veznega čipovja in procesorja Atom iz družine Diamondville ni bil problem, saj je bil procesor le procesor, brez pomnilniškega krmilnika in grafičnega čipa. Oboje bo dodano v novi generaciji Atomov, poimenovanih Pineview, zaradi česar se je predvidevalo, da naslednika platforme ION ne bomo ugledali, vsaj ne v kombinaciji s procesorji Atom. nVidia je že pred časom povedala, da si želijo izdelati platformo, na kateri bi bilo mogoče uporabiti tako procesorje Atom, kot VIA-ine procesorje iz serije Nano, ki so prav tako energijsko varčni. Po govoricah v industriji naj bi Acer že naročil pošiljko novih veznih čipovij, ki naj bi jih sparili s Pineview Atomi. Pomnilniški...

12 komentarjev

Flash z grafičnim pospeševanjem

Pred in po strojnem pospeševanju

vir: engadget
engadget - Najnovejša beta različica Adobovega Flasha, ki je označena s številko 10.1 ter je na voljo za Linux, OS X in Windows, že prihaja s podporo grafičnemu pospeševanju. Zaenkrat sicer to velja le za različico, namenjeno operacijskim sistemom Windows, ki pospešuje le video vsebine, enkodirane v format h.264. Za izkoriščanje grafičnega čipa boste seveda potrebovali primerno strojno opremo, saj ni mogoče izkoristiti kar kateregakoli grafičnega čipa. Najbolj so na udaru uporabniki netbookov zaradi zastarelega čipa GMA 950, ki, jasno, ni podprt.

Podprte so na drugi strani vse grafične kartice iz ATIjevih serij 4000 in 5000 ter v primeru matičnih plošč še serije 3000. Pri konkurentih, nVidii, ki je pravzaprav pionir izkoriščanja grafičnih jeder za preračunavanje takšnih in drugačnih podatkov, so načeloma podprte vse grafične kartice od serije 8000 naprej, vključno z...

53 komentarjev

EA in Adobe odpuščata

bit-tech.net - Vodilni možje enih najpomembnejših razvijalskih studiev na svojem področju, Adobe in Electronic Arts, so očitno preslišali novice, da se recesija končuje. Napovedali so namreč, da bodo še vedno odpuščali. Adobe bo število zaposlenih zmanjšal za 9%, kar pomeni, da bo brez dela ostalo približno 650 zaposlenih. Že v lanskem decembru so napovedali, da bodo zaradi nekoliko manjše popularnosti Creative Suite 4 od pričakovane primorani odpustiti okrog 600 delavcev, a je napovedan val odpuščanja že drugi letos. V tem valu so na varnem vsaj zaposleni v spletni analitični družbi Omniture, ki jo je Adobe kupil v septembru za 1,8 milijarde dolarjev. V času prevzema je bilo v njej zaposlenih 1200 ljudi, ki so že doživeli 9% zmanjšanje delovne sile. Zaslužek Adobea je v tretjem fiskalnem četrtletju zaradi slabše prodaje upadel za 29%.

Electronic Arts, eden največjih razvijalcev iger za računalnike in konzole, bo odpustil skoraj trikrat več ljudi, kot Adobe (približno 1500), obenem pa so ukinili...

8 komentarjev

Adobe Acrobat 9

MacRumors.com - Adobe Acrobat 9 je od danes naprej uradno na voljo za nakup iz Adobove spletne strani. Izbiramo lahko med različicami Acrobat 9 Pro Extended (699 dolarjev), Acrobat 9 Pro (449 dolarjev) in Acrobat 9 Standard (299 dolarjev) za operacijski sistem Windows ter Acrobat 9 Pro za Mac OS X. Nakup je možen tudi v okviru nove različice zbirke Creative Suite 3.3.

Glavne novosti novega Acrobat, ki skrbi za ustvarjanje, upravljanje in pregledovanje dokumentov v standardiziranem zapisu Portable Document Format (PDF) so: shranjevanje spletnih strani v zapis PDF, vstavljanje videa v zapisu FLV in H.264 v PDF, predloge dokumentov in 256-bitno šifriranje.

Adobe Reader 9 bo na voljo v začetku julija, tako da zaenkrat ostaja pri različici 8.1.2.

18 komentarjev

Adobe odpira FLV in SWF formata

Sodolujoča podjetja

vir: Slashdot
Slashdot - Adobe je danes objavil svojo namero za začetek projekta Open Screen, katerega vizija je da bi odstranili ovire, ki pestijo razvijalce pri razvoju aplikacij za različne platforme - torej za običajne operacijske sisteme, mobilne naprave in multimedijske centre - pri čemer nameravajo seveda koristiti prednosti obeh tehnoloških paradnih konjev Adobe-a - Flash Player in v prihodnjosti tudi AIR-a.



Ker bi seveda tako pogumne besede zlahka označili kot preprost marketinški trik, saj že Flash zaenkrat ni najbolje podprt na nekoliko bolj eksotičnih operacijskih sistemih, so se pri Adobe-u odločili da bodo odstranili licenčne omejitve SWF in FLV/F4V formatom ter objavili specifikacije tako za SWF kot tudi za FLV, v prihodnjosti pa nameravajo izdati API-je za naprave, objaviti še specifikacije za Flash Cast in AMF ter odstraniti licenčnine za Flash...

17 komentarjev

Intel bo podprl CrossFire in SLI

DigiTimes - Intel za naslednje leto pripravlja novo vezno čipovje, s katerim bo ponudil podporo za SLI tehnologijo Nvidie in CrossFire tehnologijo podjetja ATI. Podprt bo PCIe x16 vmesnik, kar bo omogočalo izdelovalcem matičnih plošč uporabo dveh PCIe x8 rež za grafične kartice.
Vezno čipovje bo namenjeno zahtevnejšim uporabnikom, o čemer priča tudi cena, ki naj bi znašala 50$ za količine po 10.000 čipov. Izvirno novico si lahko ogledate tukaj.

3 komentarji

ATI Radeon Xpress

The Register - ATI je podjetje, znano predvsem po svojih grafičnih čipih, obenem pa izdeluje tudi vezna čipovja. Tako so napovedali svoje prvo vezno čipovje s podporo PCI Express za naslednji mesec in mu nadeli ime Radeon Xpress. Nov ATIjev izdelek bo najprej na voljo za AMD Athlon 64, in sicer v dveh različicah - 200G in 200P, znana tudi kot RS480 in RX480. Vezno čipovje z imenom 200G bo vsebovalo integrirano grafično jedro RV370, okoli katerega sta zgrajena tudi Radeon X600 ter X300, medtem ko bo 200P verzija brez vgrajenega grafičnega jedra.

Vezna čipovja za Intelove procesorje pa se imenujejo RC400 in RS400, od katerih bo imela RC400 verzija prav tako vgrajeno grafično jedro RV370. Izdelek naj bi bil na voljo novembra, medtem ko bodo vezna čipovja za AMD na voljo oktobra. Več o novostih si lahko preberete na tej hiperpovezavici.

12 komentarjev