»

Audi dobil izboljšane senzorje za lovljenje zelene luči

Slo-Tech - Začelo se je že leta 2017, ko je nekaj Audijevih vozil dobilo tehnologijo V2I (vehicle-to-infrastructure), ki jim je omogočila komunikacijo s centraliziranim sistemom za upravljanje semaforjev prek povezave 4G LTE v mestih, kjer so imeli ustrezno infrastrukturo. Audi je predstavil še drugo generacijo te tehnologije, ki ponuja tudi sistem GLOSA (Green Light Optimized Speed Advisory). Tehnologijo za zdaj podpirajo v 13 ameriških mestih, med drugim na primer v New Yorku, Los Angelesu, Las Vegasu, Washingtonu in San Franciscu.

Do končnega cilja, ki je pametno cestno omrežje, v katerem se pogovarjajo vsa infrastruktura in vsa vozila, je seveda še daleč, a tovrstne tehnologije predstavljajo prve korake v to smer. Avtomobil z V2I komunicira...

24 komentarjev

Kitajska blokira navidezna zasebna omrežja

Guardian - Kitajski veliki požarni zid, ki učinkovito skrbi za cenzuro interneta na Kitajskem, do letos ni blokiral navideznih zasebnih omrežij (VPN). To je bila tako ena izmed možnosti, da so tehnološko bolj vešči uporabniki lahko obšli požarni zid in dostopali do blokiranih strani. Marca je začela Kitajska postopno blokirati protokole za VPN, primež pa se je v zadnjih mesecih še utrdil. Raba VPN postaja nevarno početja, ki lahko podjetja in posameznike pripelje v težave.

Od 6. maja po izkušnjah ljudi največji kitajski internetni ponudnik China Telecom blokira VPN. Dostop do strani prek VPN v tujih državah je postal "nestabilen" in móten, kar priča o krepitvi cenzure. Prizadete so predvsem...

17 komentarjev

Windows Intune še ta mesec za 11 dolarjev na mesec

Microsoft - Microsoftova oblačna storitev Intune, ki je beto ugledala lani poleti, bo nared še pred koncem meseca. V Redmondu so namreč potrdili, da bo Intune moč naročiti ali brezplačno preizkušati 30 dni od 23. marca. Ponudba bo na voljo v 35 državah, med katerimi pa za zdaj Slovenije še ni, čeravno najdemo tudi Češko, Ciper in celo Romunijo ter Trinidad in Tobago. Beta verzija, ki je bila lani razgrabljena, bo potekla 18. aprila.

Znana je tudi cena, ki bo znašala 11 dolarjev za računalnik na mesec, pri čemer bo za naročila nad 250 licenc mogoče dobiti količinski popust. Intune je oblačna storitev za centralizirano upravljanje računalnikov, ki je namenjena zlasti majhnim in srednje velikim podjetjem, ki si razkošnega informacijskega oddelka ne...

0 komentarjev

Amazon izdal Virtual Private Cloud

PC World - Virtualne zasebne mreže, ki so bolj poznane pod imenom Virtual Private Network oziroma VPN, se pogosto uporabljajo v podjetjih saj omogočajo zaposlenim dostop do sicer ločene infrastrukture, kot da bi se zaposleni nahajali v prostorih podjetja in do infrastrukture dostopali lokalno.

S pomočjo VPN-a pa lahko sedaj podjetja povežejo tudi svojo infrastrukturo z Amazon-ovimi oblačnimi storitvami, brez da bi bilo potrebno spreminjati že obstoječe tehnologije. Tehnične podrobnosti same inicializacije za večino Slo-Techovih bralcev verjetno ne bodo zanimive, zato bomo podrobnejše informacije prepustili izvornemu viru.

2 komentarja

Amazon oddaljeno briše knjige

TechCrunch - Kot poročajo na TechCrunchu, je Amazon pred dnevi začel oddaljeno brisati knjige na bralnikih Kindle svojih kupcev.

Med drugim gre za Orwellove 1984 in Živalska farma, razlog pa naj bi bil, da se je založnik premislil in ne želi več distribuirati elektronskih različic svojih knjig.

Povsem legitimna odločitev, vendar pa se je Amazon odločil brisati tudi tiste digitalne različice knjig, ki so jih kupci že povsem zakonito kupili. Knjig tako niso izbrisali le iz svoje spletne trgovine, pač pa preko omrežja kar na vseh bralnikih, ki so jih kupili njihovi kupci. Vsekakor gre za lep primer, kam nas lahko privedeta DRM in prevelika odvisnost od ponudnikov storitev.

Imejmo svoje podatke v oblasti sami!

204 komentarji

Amazon Kindle

engadget - Danes je direktor Amazon.com - Jeff Bezos, uradno najavil njihov najnovejši podvig v svet e-papirja, poimenovan Amazon Kindle. Štiristo dolarjev vredna napravica ima šest inčni E-Ink zaslon, EV-DO (brezžični mobilni internet) in možnost nakupa e-knjig preko Amazona. Žal nima osvetlitve zaslona. Obljubljena življenjska doba baterije je 30 ur, pri čemer obljubljajo da se bo napolnila v dveh urah. Knjige nameravajo prodajati po 9,99 dolarjev, uporabniki pa se lahko...

54 komentarjev

Hladilniki za Prescotta pripravljeni

Intelov predlog z bifurkacijo

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pentium 4 s tehnologijo SSE 3, pomanjšan na 90 nm, javnosti bolje poznan pod imenom Prescott, katerega izid je načrtovan za prvo četrtino naslednjega leta, je močno pričakovan procesor. Vse je že pripravljeno na izid, čakamo le še na Intel.

Pripravljeni so že tudi hladilniki lepega števila proizvajalcev, kot sta naprimer Nexus ter CoolJag....

5 komentarjev

PowerColor Radeon 9800 Pro 128MB

PowerColor Radeon 9800 Pro

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na spletni strani VR-Zone so si pogledali grafično kartico Radeon 9800 Pro, ki jo je izdelalo podjetje CP Technology, bolj poznano pod imenom PowerColor. Kartica je osnovana na Ati-jevem Radeon 9800 Pro čipu ter vsebuje 128 MB pomnilnika, na njej pa najdemo VGA, DVI ter TV-Out priključke. Grafikuljo so temeljito stestirali ter opisali vso opremo, ki jo dobimo zraven kartice same, poleg tega pa so jo preiskusili tudi v navijanju. Pri testih se je obnesla odlično, priporočajo pa jo vsem, ki potrebujejo vrhunsko grafično podporo. Povezava do članka ter testov.




0 komentarjev

Sis povečal proizvodnjo

DigiTimes - Podjetje Silicon Integrated Systems, bolj poznano pod kratico Sis, proizvaja vezna čipovja za procesorje. Pred časom na tem področju ni bilo dobro poznano, saj njihova čipovja niso bila kaj prida. Časi pa se očitno spreminjajo, saj nameravajo proizvodnjo čipovij dvigniti kar za 40% in s tem zasesti 25% delež trga. Klik!

1 komentar