»

Microsoft Security Essentials označil Google Chrome kot virus

ComputerWorld - Microsoftov protivirusni program Security Essentials je v petek napačno identificiral Googlov brskalnik Chrome kot zlobno programsko opremo PWS:Win32/Zbot, zaradi česar je z mnogo računalnikov avtomatično odstranil del brskalnika (izvršilno datoteko chrome.exe). S tem je postal brskalnik Chrome nedelujoč.

Microsoft je napako že priznal in v nekaj urah pripravil posodobitev (verzije 1.113.672.0 in višje), ki jo je treba ročno namestiti na Security Essentials in ki Chroma ne označi več kot virus. Prav tako je Google objavil navodila, kako ročno ponovno namestiti Chrome...

32 komentarjev

Lažni protivirusni programi oponašajo prave

Slo-Tech - Lažni protivirusni programi (angl. scareware), ki uporabnika obvestijo o odkritju celega kupa domnevnih okužb na računalniku in proti plačilu ponudijo dezinfekcijo, niso nič novega. Nepoučeni uporabniki ne vedo, da v resnici njihovemu računalniku nič ne manjka in da jih program želi zgolj naplahtati v plačilo nekaj deset dolarjev, hkrati pa običajno ironično zraven namesti še trojanskega konja. Pisci teh programov so postali bolj pretkani, tako da se sedaj izdajajo za protivirusne programe, ki resnično obstajajo.

Tak primer je FakeXPA, ki je po novem videti kakor uveljavljen brezplačen protivirusni program AVG. Nov uporabniški vmesnik je namreč na las...

25 komentarjev

Izšel Microsoft Security Essentials 2.0

Ars Technica - Po dobrem letu je izšla druga različica Microsoftovega programa za odstranjevanje virusov, spywara, rootkitov, trojanskih konjev, črvov in druge zalege z računalnika, ki sliši na ime Security Essentials (MSE). In tu je treba še enkrat več poudariti, da gre za zelo spodoben paket, ob katerem se zdijo podcenjujoče opazke o Microsoftovi programski opremi neokusne.

Nova verzija ima sledeče novosti: izboljšana integracija z v Windows vgrajenim požarnim zidom, ki ga lahko upravljate kar iz MSE, nadzor nad omrežnim prometom, kar pride prav pri brskanju po spletu (žal ne deluje v Windows XP), in hevristični pogon za iskanje nesnage, ki še ni bila vključena v datoteke z definicijami. Prenos je že mogoč z domače strani in je za mala podjetja in domače uporabnike brezplačen. Kdor ima...

106 komentarjev

Microsoft Security Essentials na voljo za prenos

engadget - Težave z virusi, črvi in varnostnimi luknjami so uporabnikom operacijskih sistemov Windows predobro znane, z njimi pa se bojujejo na različne načine. Večina uporablja protivirusne programe, ki so v večini primerov plačljivi, medtem ko peščica uporabnikov zaupa lastni presoji in znanju, ki naj bi jih obvarovalo okužbe.

Microsoft je očitno pekla vest zaradi vseh težav, ki so jih povzročili uporabnikom, zaradi česar so že pred časom napovedali, da bodo razvili lastno zaščito proti virusom. Microsoft Security Essentials je včeraj izgubil oznako Beta in tako postal na voljo za prenos vsem uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP (zgolj 32-bitne različice), Vista in Windows 7 (za 32 in 64-bitne sisteme). Pri Microsoftu obljubljajo, da bo protivirusni program večinoma deloval neopazno in vas bo na svojo prisotnost opozoril le, ko bo zaznal varnostno grožnjo. Poleg samega programa bodo brezplačne seveda tudi posodobitve virusnih definicij in same programske opreme.

65 komentarjev

Danes izšel Zune HD

Zune HD

Ars Technica - Danes je dan D za Microsoft, saj na prodajne police v ZDA prihaja Zune HD, ki bo poskusil izvesti misijo nemogoče: izpodriniti iPod. Na ArsTechnici so se prikopali do enega primerka in ga natančno pogledali. Kot so obljubili, ima 3,3-palčni OLED-zaslon z ločljivostjo 480 x 272, na katerem grafiko izrisuje Nvidiina Tegra. Vgrajen akcelerometer skrbi za obračanje slike ob nagibanju naprave. Na spletnih straneh je na voljo tudi katalog aplikacij, ki jih lahko povsem brezplačno prenesete na Zune. Za zdaj so omejene na Microsoftove, odločitev o zunanjih še ni dozorela.

Zune je manjši, kot je bilo slutiti s promocijskih slik in tudi manjši od iPhona, a malenkost večji od iPoda. Podpira vse potrebne kodeke in brezžično povezljivost 802.11b/g, ne pa tudi najnovejšega...

37 komentarjev

Microsoftov brezplačni antivirus prihaja

Microsoft Security Essentials

vir: CNet
CNet - Kot so obljubili konec preteklega leta, bodo letos pri Microsoftu izdali brezplačni protivirusni program. Začenši s prihodnjim torkom bo na spletu mogoč prenos beta verzije Microsoft Security Essentials, ki bo zamenjal dosedanji Live OneCare. Kot kaže, bo sprva na voljo le v angleščini in portugalščini za uporabnike v ZDA, Izraelu in Braziliji, kasneje pričakujemo še kitajsko verzijo, ostali svet pa kani slediti za tem. Storitev se bo vedla kot običajen protivirusni program, ki sproti pregleduje datoteke, s katerimi se na računalniku kaj dogaja. Nove definicije virusov prejema prek Microsoft Update do trikrat dnevno, pri čemer v Redmondu svetujejo, da...

72 komentarjev

Microsoft z brezplačnim protivirusnikom

Microsoft - Da bi zajezili širjenje virusov, bo Microsoft v drugi polovici prihodnjega leta ponudil svoj program za boj proti virusom, ki se za zdaj imenuje Morro in bo popolnoma brezplačen, so zapisali v izjavi za javnost. Morro bo zgrajen na starem pogonu, ki ga uporablja že obstoječa Microsoftova aplikacija za lovljenje malwara Live OneCare in bo na voljo za samostojni prenos na računalnike z Windows XP, Visto in 7.

Pri CNet so si ogledali, ali bo takšna poteza v skladu s protimonopolno zakonodajo in kako bodo odgovorili konkurenti. Ker Morro za razliko od Windows Media Playerja ne bo vgrajen v operacijski sistem, kar je potrdil tudi Microsoft, večjih težav z regulatorji ni pričakovati. Konkurenca ostaja skopa s komentarji in pravi, počakajmo.

53 komentarjev

Pidgin 2.0

Ars Technica - Uporabniki različnih distribucij Linuxa najbrž dobro poznate Gaim, aplikacijo za takojšnje sporočanje, ki podpira obilico različnih protokolov. Pred kratkim so ga preimenovali v Pidgin, o čemer smo že poročali (glej povezane novice), včeraj pa so objavili novo stabilno različico pod zaporedno številko 2.0. Glavna novost je popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik z novimi ikonami, žal še vedno pogrešamo glasovno/video komunikacijo. Na ArsTechnici so pripravili obsežen članek, v katerem so predstavljene vse glavne novosti. Izvorni članek.

15 komentarjev

Hop-on bo nadlegoval proizvajalce mobitelov

Ars Technica - Podjetje Hop-on poroča, da jim je patentni urad potrdil nekaj patentov, ki med drugim vsebujejo nekatere funkcije, ki se pojavljajo na velikem številu sodobnih mobilnih telefonov. Tako namerava podjetje pošteno priviti kopico proizvajalcev, ki so na svoje izdelke vključili stranske zvočnike za predvajanje MP3 datotek, ali pa opremili telefone z dodatnimi stranskimi gumbi za sprožitev fotoaparata oz. videokamere. Najbrž ste v opisu prepoznali praktično vsak sodoben telefon, česar se veselijo tudi avtorji patenta, saj bi jim to prineslo dosti denarja, a kljub vsemu bi zadeva znala biti sporna, komentirajo pisci na ArsTechnici.

8 komentarjev

Windows Live OneCare

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal OneCare, ki vsebuje programe za večjo varnosti, pri tem pa je namenjen še vzdrževanju kondicije računalnika. Paket vsebuje antivirusni program, požarni zid, antispyware program in še nekaj ostalih. Celoten seznam je objavljen tule, pri tem pa za ceno 49.95 dolarjev dobite možnost namestitve na tri različne računalnike.

Trenutno je paket OneCare na voljo samo za Windows XP SP2 v Združenih državah. Ostali svet naj bi prišel na vrsto drugo leto, testiranje OneCare za prihajajočo Visto pa bi se naj začelo konec letošnjega leta.

33 komentarjev

Prihaja Microsoftov FlexGo

Beta News - Kaj ima Slovenija skupnega s Kitajsko, Indijo, Vietnamom, Mehiko, Rusijo in Madžarsko? To, da bodo omenjene države po Braziliji menda kmalu deležne dobrot Microsoftovega predplačniškega programa FlexGo, ki naj bi znižal začetne stroške investicije v nakup računalnika.

V zadnjem času so očitno moderni samaritanski programi računalniškega opismenjevanja manj razvitih predelov sveta, s poceni opremo. Pri MIT-u tako snujejo prenosnik za 100$, Kitajci si bodo kmalu lahko omislili gizma za 150 zelencev, tudi Intel je ponudil prenosnika Eduwise za 400 dolarjev.

Tako tudi pri Microsoftu očitno niso mogli sedeti križem rok in gledati, kako se v vsej tej ponudbi promovira pretežno konkurenčna programska oprema. Najprej so izdali diskontni Windows Starter Edition, sedaj pa so splovili še pobudo FlexGo, ki predvideva, da bi uporabnik, za nekoliko predelan PC, odštel približno tretjino do polovico tržne cene, sam računalnik pa bi prešel v last banke oziroma druge ustanove, ki bi...

13 komentarjev

Windows OneCare Live Beta

Slo-Tech - Danes je Microsoft predstavil storitev OneCare svetovni javnosti, do sedaj je bila namreč na voljo le prebivalcem ZDA. Gre za še nedokončano storitev v fazi Beta, prav tako je pomembno opozoriti, da trenutno deluje le na računalnikih, na katerih so regionalne nastavitve na English (United States). Slednja omejitev bo v kratkem odpravljena, tako da bo globalno testiranje lahko potekalo brez šarenja po sistemskih nastavitvah.

Storitev omogoča pregledovanja računalnika za virusi, izdelavo in uporabo varnostnih kopij, prav tako pa vsebuje orodje za napredno konfiguracijo in ohranjanje sistema v dobri kondiciji. Vmesnik je zanimiv, prijetno oblikovan in dokaj enostaven za uporabo. Več o sami...

65 komentarjev

Microsoft kupuje antivirusno podjetje

več strani - GeCAD Software - avtorji protivirusnega programa RAV Antivirus je objavil, da so z Microsoftom sklenili sporazum, ki bo omogočal vgradnjo protivirusne tehnologije v Microsoftove izdelke. Očitno se nam v okenskem okollju poleg orodja za defragmentacijo, arhiviranje, in vseh drugih orodjih v prihodnosti obeta še vgrajeni protivirusni program. Več o tem si lahko preberete tukaj.

20 komentarjev

Espresso Pocket PC

HardOCP - Gotovo ste že kdaj videli kakšen miniaturni računalnik, ki je bil bolj podoben majhni kovinski škatlici, kot pa pravemu računalniku. Če me spomin ne vara, sem takega miniaturca omenil že v eni izmed prejšnjih novic, vendar pa je bil takrat opis v portugalščini. Če bi radi opis v angleščini, potem se odpravite na HardOCP. Tukaj so testirali tako imenovan Espresso PC, katerega ohišje je veliko nekako toliko, kot malce obilnejši walkman. Kot pri vseh manjših izvedenkah, je največja odlika Espresso PC ravno prenosnost. Seveda pa moramo na račun prenosnosti žrtvovati zmogljiv hardver. Espresso PC sicer podpira Intelove procesorje do 1 GHz, vendar pa ima bolj ubogo grafiko (i810), ki je neprimerna za pospeševanje sodobnih iger ali zahtevnih grafičnih programov. Seveda pa Espresso tudi ni namenjen takim stvarem, saj so ga izdelali predvsem za tiste, ki potrebujejo dokaj zmogljiv, prenosen računalnik, poganjanje 3D programov (iger) pa jih ne zanima.
Kdo ve, morda bomo več takih...

0 komentarjev