»

Ogled celotne DVD zbirke iz naslonjača

Vse to lahko zamenja že en računalnik v omari in en majhen HTPC ob televizorju

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Lastniki obsežnejše zbirke filmov na DVD ploščkih, sploh tehnično bolje podkovani obiskovalci Slo-Techa, verjetno razmišljate, da mora obstajati lažji način ogleda filma, kot pa brskanje po policah, vstavljanje ploščka v predvajalnik, ogled filma in nato ponovitev postopka v obratni smeri. Do sedaj sta bila popularna dva...

66 komentarjev

ASRock z majhnimi novostmi

vir: engadget
engadget - ASRockov nettop sistem, v katerem počiva Ion in ga je bilo prvič moč opaziti na novinarski konferenci na kitajskem, so za test dobili fantje pri TweakTown. Malček se imenuje ASRock ION 330-BD (očitno ime le ni bilo kodno), iz česar je razvidno, da so dobili model, v katerem je vgrajen Blu-Ray pogon. S pomočjo grafičnega procesorja v veznem čipovju, ki podpira CUDA, je sposoben dekodirati tudi HD filme, ki po besedah TweakTowna delujejo popolnoma tekoče. Z 2,5 litra prostornine je le nekaj debelejši od Nintendove konzole Wii, poraba pa znaša pičlih 40 W pri polni obremenitvi. Za posladek so procesor brez težav navili na 2,1 GHz, kar zmogljivosti (a tudi porabo) seveda le še poveča. ASRock je predstavil tudi svoj...

7 komentarjev

Kvaliteta visoke ločjivosti s ploščka DVD

DVD v HD

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - ArcSoft je razvil aplikacijo, ki s pomočjo grafičnega čipa dvigne kvaliteto DVD filmov in standardnega televizijskega signala kvalitete, ki je zelo blizu signalu visoke ločljivosti. SimHD, sicer vtičnik, ki stane 20 dolarjev, deluje s prav tako ArcSoftovim TotalMedia Theatre, poleg teh dveh aplikacij pa je močno priporočljiva še (zaenkrat le) nVidiina grafična kartica s CUDA podporo. Geforce 8600 GT naj bi ločljivost dvignil do 720p standarda, medtem ko bo kartica iz 8800 ali 9600 (in višjih) serij zadostovala za 1080p ločljivost, obenem pa bo poraba centralnega procesorja lebdela v okolici petnajstih procentov.



Podpora za druge čipe, predvsem...

84 komentarjev

FullHD 24 palčni LCD

techPowerUp! - Standard za široke LCD monitorje je 16:10, medtem ko je standard televizije visoke ločljivosti 16:9. To pa pomeni, da je pri gledanju vsebin visoke ločljivosti na računalniškem monitorju pod in nad posnetkom črn pas oz. je posnetek v t.i. letterbox načinu. To pa bo odpravil Dell z enim od prvih 16:9 monitorjev. Na tržišče bo namreč dal 24 palčni monitor z ločljivosto 1920 x 1080 pikslov, kar popolnoma ustreza FullHD standardu, Pri povezovalnih opcijah pa imamo seveda klasična VGA in DVI priključka ter, po pričakovanjih, še HDMI.

Podatkov o uporabljeni matriki ni, po vidnih kotih (160 oz. 170 stopinj) in ceni pa je edina logična izbira TN. Odzivni čas naj bi bil 5 ms, monitor naj bi dosegel 1000:1 kontrast ter svetilnos 300 kandel na kvadratni meter. techPowerUp!

Nekaj za filmofile!

16 komentarjev

Toshiba namenoma ukinila HD-DVD?

Slashdot - Kot smo že poročali, je Toshiba pred nekaj dnevi uradno ukinila svoj standard za optične medije zadnje generacije, imenovan HD-DVD. Poteza se je sicer zdela smiselna, botrovali so ji predvsem prestopi nekaterih ključnih studiev na stran Blu-raya, vseeno pa je delovala preuranjeno.

Po novem so se začele pojavljati informacije, ki kažejo na to, da bi hiter zaključek vojne za novi HD medij morda znal biti skuhan v zakulisju. Toshiba bo namreč od Sonyja za 835 milijonov dolarjev kupila njihove japonske tovarne za proizvodnjo Cell procesorjev (slednji se, če slučajno ne veste, nahajajo v Playstationu 3).

Omenjena konzola se po slabem uvodnem letu zadnje čase po zaslugi pocenitev in izboljšane ponudbe iger bolje prodaja, nedvomno pa bo voda na mlin dejstvo, da je sedaj opremljena z zmagovalnim modrim žarkom. Poteza se tako s Toshibine strani zdi povsem smiselna.

Izvorna novica.

20 komentarjev

HD-DVD je mrtev - Tokrat uradno

engadget - Na današnji dan je Toshiba naznanila, da bo prenehala izdelovati pogone, samostojne predvajalnike in vse ostalo v povezavi s HD-DVD. Dokončna zaustavitev proizvodnje HD-DVD materiala naj bi se zgodila do marca letos. To seveda pomeni, da je Blu-Ray zmagovalec te vojne formatov. Pri Toshibi pa so še povedali, da zaenkrat še raziskujejo možnosti HD-DVD pogonov pri prenosnikih. Zdajnšnji lastniki HD-DVD zapisovalnikov in snemalnikov ba bodo lahko medije še vedno kupili preko spleta.

Toshiba zaenkrat ne planira prehoda na Blu-Ray format vendar obstaja tudi ta možnost. Več o tej tragični novici si preberite na engadget.com.

Počivaj v miru HD-DVD!

43 komentarjev

Za vse 21" LCD-ja željne

Testirali so Pentiu... em ...Samsungov LCD :)

vir: GamePC
GamePC - Danes so postali 17" LCD zasloni že skoraj standard, medtem pa počasi na naše mize in pred naše oči prihajajo še večji. GamePC je tokrat izvedel zanimiv preizkus 21-palčnega Samsungovega LCD prikazovalnika, ki sliši na ime SyncMaster 213T. Ponaša se z diagonalo enaindvajsetih palcev in dostopnim časom 25 ms. Izdelek že na pogled očara in bo verjetno pritegnil marsikaterega kupca z malo globljim žepom, da bo investiral vanj. Vsem, ki imate kak tolar preveč (ali morda 250.000 preveč -- alien-w) in bi ga radi (nes)pametno vložili, vam svetujem da si ogledate test.

16 komentarjev

Creative CardCam za knjigo rekordov

EverythingUSB - Creativov novi izdelek, CardCam, je prišel v knjigo rekordov kot najtanjši fotoaparat(-ić) na svetu. Debel je le 6 milimetrov in velikosti kreditne kartice. Ima 8 MB vgrajenega spomina, na katerega lahko spravite 101 fotografijo nižje ločljivosti in 26 fotografij višje ločljivosti. 1.3 megapiksla bo dovolj za fotografije ločljivosti 640x480, višje pa fotoaparat doseže z interpolacijo.

S fotoaparatom dobite tudi program ArcSoft PhotoImpression, za več podatkov pa pojdite sem ali pa sem. Za CardCam boste ošteli okroglih 100 dolarjev.

0 komentarjev

Prvi slovenski brezplačen DynDNS servis

Jaz - V Sloveniji smo dobili prvega resnejšega in brezplačnega ponudnika DynDNS servisa, ki je po 10 mesečnem razvoju razvil aplikacijo, ki se lahko kosa z DNS2GO ali DynDNS.Org. Imate dinamičen IP (naprimer ADSL uporabniki) in želite postaviti svoj strežnik, ki bo dosegljiv na naslovu *.streznik.org? Potem je to kot nalašč za vas. Več informacij in potrebno programsko opremo lahko dobite na tem naslovu. Kaj pa zanesljivost? To bo pokazal čas...

4 komentarji