»

Nov članek: Barvno upravljanje na spletu!

sRGB (notranji) ter ProPhoto RGB (zunanji) barvna prostora

Slo-Tech - Naš kolega Dušan Smolnikar je za vas pripravil nov članek, ki nosi naslov Barvno upravljanje na spletu. V njem je dobro poznano problematiko ujemanja barv na različnih medijih, ki jo dobro poznajo tiskarji, razdelal za področje spleta. Po kratkem uvodu zgodovinske predstavitve barv na zaslonih se avtor posveti aktualnim problemom, teoriji za njimi in rešitvam pri doseganju verne reprodukcije barv na različnih zaslonih, ki so ali pa tudi niso primerno kalibrirani.

15 komentarjev

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Slo-Tech - Proizvajalci računalniških komponent, v želji za čim večjimi prihodki iz prodaje, na trg redno pošiljajo nedokončane izdelke. Povedano velja tudi za proizvajalce matičnih plošč, na katerih uporabniki in proizvajalci šele za tem, ko se plošče že prodajajo, odkrijejo neljube žužke v strojno-programski opremi (BIOS). Bolj nemarnim proizvajalcem je vseeno za podporo uporabnikov (tako pokaže izračun), plošče priznanih znamk, običajno tudi višjega cenovnega razreda, pa so deležne večkratnih posodobitev BIOS-a.

Torej, na spletu je na voljo nova različica BIOS-a. Posodobiti ali ne? Dela že sedaj vse tako kot mora? Želim izkoristiti nove možnosti-nastavitve, ki jih obljubljajo? Preberite si nov članek, v katerem boste izvedeli vse o posodabljanju BIOS-a, avtorja Friderika Backa.

25 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Andrej Budja je za vse uporabnike in administratorje Windows sistemov spisal poučen članek o tem, kako jih čim boljše zaščititi pred zlobnimi stvarmi, ki prežijo na nas na raznih intra- ter inter- omrežjih. Tako je opisano upravljanje s popravki, požarnimi zidovi ter čiščenje razne navlake, ki vohuni za nami.

Vsekakor obvezno branje in sledenje navodilom za vse obiskovalce NEST-a in ostalih ožičenih zabav.

33 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Okej, leto je okoli ([:D]) in dodan je bil nov članek. Tokrat sta se MadManMato ter Gandalfar, eden redni uporabnik našega foruma ter drugi kar sam tajni policaj v naši mali državici, spravila napisati članek, ki se dotika samih osnov brskanja po Googlu, najbolj izpopolnjenemu brskalniku pod obličjem našega Sonca. Članek je nujno branje za vse, ki umetnosti osnov spletnega iskanja še niste privzeli. Klik!

Še nagradna igra: Tisti, ki prvi v spletu najde sliko plišastega Harley Davidsona, dobi zastonjsko Milko. Na račun Gandalfarja. Da ne boste rekli, da ne spodbujamo učenja na lastno pest [:D]. Časa imate en teden, začenši sedaj. Predloge pošljite na ta naslov.

9 komentarjev

Vse zmogljivejši prenosniki

Chip Online - Toshiba prehiteva. Njen najnovejši model, Satellite 2800, ima v sebi mobilno izvedenko Geforcea, imenovanega Geforce GO. 16 megabajtov pomnilnika za grafiko ter zelo zmogljiv 3D del za prenosnik sploh nista od muh. Poleg vsega ima ta prenosnih tudi vgrajeno funkcijo Twin View, kar na grobo pomeni vgrajena 2 RAMDAC vezja v prenosnik, kar mu omogoča izris dveh različnih slik na dva različna zaslona, kar je zelo primerno za vse vrste predstavitev, saj lahko upravitelj prezentacije vodi zadevo na zaslonu št.1 (LCD prenosnika), na zaslonu št.2 (v tem primeru projektor za predstavitev) pa nemoteno poteka predstavitev sama. Malo morje možnosti, torej. Da ne bomo govorili samo o grafiki: Ta prenosnik temelji na Intel Pentium III procesorju, tiktakajoč pri 850 MHz, ki uporablja 128 MB pomnilnika. Beštija v vsakem pomenu besede. Opis je nemški, a to naj nas ne bi motilo, mar ne?

4 komentarji