»

Navijanje računalnika z mobilnim telefonom

Možnost nastavljanja frekvenc in napetosti

vir: VR - Zone
VR - Zone - Skorajda eno leto je že minilo, odkar smo poročali, da bo Asus omogočil navijanje računalnika kar z uporabo mobilnega telefona, ki bi se z računalnikom povezal prek brezžičnega standarda Bluetooth. Ta ideja se je očitno končno uresničila, saj je z App Store mogoče namestiti aplikacijo ROG iDirect. Navijanje bo sicer mogoče le z iPada oz. iPhone-a (ter iPod Touch) in bo omejeno na nekatere matične plošče iz nabora Republic of Gamers, ki bodo prišle opremljene z Bluetooth povezljivostjo. Znotraj programa iDirect bo mogoče nastavljati vse frekvence in napetosti, ki jih je mogoče nastavljati iz BIOS-a, s čimer naj bi zadovoljili celo najzhatevnejše navijalce, pregledovati stanje...

20 komentarjev

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

GTA IV za PC bo zamudil

bit-tech.net - Na srečo bo zamuda dolga le dva tedna glede na prejšni uradni izid (če pustimo približno enoletno razliko med izidom za osebne računalnike in konzole ob strani), uradnega razloga za zamudo pa niso izdali. V trgovine naj bi igra tako prišla 2. decembra.



Poleg tega sporočila pa so dodali še uradne zahteve za igranje igre. Za igranje boste potrebovali vsaj dvojedrnika (s približno 1,8 GHz za Core 2 Duo čipe oz. 2,4 GHz za AMDjeve X2 procesorje), gigabajt in pol pomnilnika, grafično kartico z vsaj 256 MB pomnilnika iz nVidia 7900 oz. ATi X1900 serije ter resnično osupljivih 16 GB prostora na trdem disku. Potrebovali pa boste še prvi oz. 3 servisni paket za vaš priljubljeni operacijski sistem, seveda za Windows Visto oz. za XP.



...

77 komentarjev

GTA IV prestavljena na sredino leta 2008

Daily Tech - Predsednik založbe Take-Two je potrdil da je GTA IV na Xbox 360 in PS3 prestavljena iz novembra 2007 na v najboljšem primeru aprila 2008. Ker naj bi ta igra postavljala nove meje v igralskem svetu, poleg tega pa bo izšla na dveh različnih konzolah, ustvarjalci potrebujejo mnogo časa da igro pripravijo perfektno, kar je po njihovem mnennju vitalnega pomena.

Beri več

10 komentarjev

Intel bo lovil goljufe

News.com - Procesorski gigant je razkril, da dela na zanimivi tehnologiji, ki ni najbolj povezana z njihovo primarno dejavnostjo. Lotili so se namreč razvoja sistema za odkrivanje igralcev, ki goljufajo v večigralskih igrah. Medtem ko z vtipkanjem kakšne od kod, ki jo je predvidel proizvajalec, v single player načinu vplivate le na svojo igro, je na internetu goljufanje dosti delikatnejša reč. Popularne igre imajo razvite programske sisteme za odkrivanje nepridipravov, žal pa je njihov razvoj zahteven in igralci s programerskim znanjem jih pogosto dohitevajo ter se jim izogibajo.

Intel namerava izdati sistem, ki bo skrit globlje z določeno osnovo tudi v sami strojni opremi, kar ga bo naredilo...

56 komentarjev

GTA: IV

Slo-Tech - Rockstar North je oznanil, da bo nova igra iz franšize GTA izšla 16. oktobra prihodnje leto v ZDA in tri dni za tem še v Evropi. Igra bo na žalost na voljo le za PlayStation 3 in Xbox 360, PC verzija bo verjetno zunaj poleti 2008 - vsaj do zdaj je bilo tako.



Še uradna stran: GTA: IV

50 komentarjev

Aopen odprl Pandorino skrinjico

AOpen Pandora

golem.de - Že meseca junija je AOpen predstavil Pandoro, klon Apple MAC Mini-ja. Sledi dobra in slaba novica.
Začnimo tokrat z dobro, razveseljujočo: AOpen, bo dejansko začel proizvajati t.i. PC verzijo MAC minijev, kot poroča golem.de.

Zadevica je znanih jabolčnih mini dimenzij, s to bistveno razliko, da je drobovina že sedaj bazirana na Intelovih procesorjih. Na nek način to deluje nekoliko kontradiktorno, saj vemo, da je Apple naznanil prehod na Intelove procesorje.

Seveda Apple ne bi dovolil tako neposredne konkurence, zato bo ta mlinček poganjal drug OS: Linux ali MS Windows. Drobovina bazira na tehnologiji prenosnikov, DVD pekač je seveda požiralniškega tipa (slot-In).

Taivanci si ga lahko že omisijo, v ZDA bo Linux verzija stala 400...

24 komentarjev

Prihajajoče digitalne mojstrovine

GamersHell.com - Playboy The Mansion je naslov igre, ki se pripravlja že nekaj časa. V igri bomo imeli vlogo šefa znane revije za odrasle, prirejali bomo zabave v dvorcu, oblikovali popularni časopis in se družili z znanimi osebnostmi. Po besedah avtorjev Groove Games in Arush Entertainment bo igra za Xbox in PS2 izšla to poletje, če in kdaj pa jo bomo uzrli na PC-jih, pa še ni znano. Krajši opis igre si preberite tukaj.

Po nekaj letih povprečno uspešnih iger iz serije NFS je Need For Speed: Underground pompozno udarila na trg in se razširila hitro kot kak virus (prodanih naj bi bilo več kot 5 milijonov primerkov). Postala je izredno popularna,...

8 komentarjev

Večigralstvo za začetnike

Slo-Tech - Vsak malo bolj resen igralec se slej ko prej naveliča ubijanja neumnih računalniških nasprotnikov in začne iskati zabavo na medmrežju. Večigralski način igranja pa pogosto prinaša nemalo težav. Za začetek se je treba potruditi z namestitvijo, ki ni sestavljena samo iz preprostega zagona namestitvenega programa, ampak je treba z interneta prenesti tudi različne preobleke, mape, popravke in podobne datoteke, ki se uporabljajo. Ko je za to poskrbljeno, moramo najti še primeren strežnik za igranje in se malce spoznati z načinom igranja, da ne bomo proglašeni za največjega n00ba in da nas ne bodo brcali s strežnikov.

Pri vseh naštetih težavah vam bomo po novem poskušali pomagati s kratkimi...

7 komentarjev