»

Ponujamo zaposlitev: PHP razvijalci @ Agiledrop


Pridruži predani ekipi digitalnih navdušencev ter nam pomagaj ustvarjati prihodnost spleta! Delujemo na globalnem trgu, kjer za velike blagovne znamke in pomembne organizacije razvijamo napredna spletna mesta, aplikacije in trgovine.

Razvijalci, ki se nam pridružijo na novo, začnejo z delom na uvajalnem projektu, pomaga jim tudi mentor. Verjamemo v ekipni duh zadovoljstvo zaposlenih, transparentni smo glede možnosti napredovanja - poklicna pot in temu primerna plača sta jasno opredeljeni. Vsem zaposlenim nudimo ne stresno delovno okolje in ravnovesje med delom in prostim časom, saj se zavedamo, da so popoldnevi namenjeni družini, prijateljem in hobijem. Kaj še čakaš? Pridruži se nam!

Preberi več »

Ponujamo zaposlitev: PHP razvijalci @ Agiledrop

Pridruži predani ekipi digitalnih navdušencev ter nam pomagaj ustvarjati prihodnost spleta! Delujemo na globalnem trgu, kjer za velike blagovne znamke in pomembne organizacije razvijamo napredna spletna mesta, aplikacije in trgovine.

Razvijalci, ki se nam pridružijo na novo, začnejo z delom na uvajalnem projektu, pomaga jim tudi mentor. Verjamemo v ekipni duh zadovoljstvo zaposlenih, transparentni smo glede možnosti napredovanja - poklicna pot in temu primerna plača sta jasno opredeljeni. Vsem zaposlenim nudimo ne stresno delovno okolje in ravnovesje med delom in prostim časom, saj se zavedamo, da so popoldnevi namenjeni družini, prijateljem in hobijem. Kaj še čakaš? Pridruži se nam!

Preberi več »

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, SuperCollider delavnica, Nikoli za vedno

KDE 4.8, 31. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 28.2. ob 19h, bomo v Kiberpipino umetniško-razvijalno rezidenco gostili trenutno dva najbolj aktivna razvijalca SuperCollider programskega jezika za real-time zvočno sintezo ter algoritmično kompozicijo. SuperCollider je močno programsko okolje in jezik, katerega korenine segajo v Smalltalk in funkcionalne jezike. Tim in Jakob bosta na predavanju orisala spremembe v verzijah 3.5 (ki je pravkar izšla) in 3.6 (ki jo planiramo izdati v sodelovanju s...

0 komentarjev

V Kiberpipo

Cross/Hibrid

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kako razviti zelo kompleksen IS brez vrstice kode? Na torkovem Pipinem odprtem terminu bo Štefan Furlan predstavil paradigmo razvoja kompleksnih informacijskih sistemov s pomočjo t.i. sistemov za upravljanje poslovnih pravil (BRMS, Business Rule Management System). Gre za pristop oblikovanja nivoja poslovne logike informacijskega sistema na ta način, da se vsa poslovna logika zapiše v obliki poslovnih pravil, ki so shranjena v posebnem repozitoriju. Ta sistem zagotavlja poslovnim uporabnikom uporabniški vmesnik, preko katerega lahko vnašajo in urejajo poslovno logiko sistema in funkcionalnosti testiranja poslovne logike. Poleg tega BRMS zagotavlja učinkovito izvajalno okolje za...

7 komentarjev

Miška za pol tisočaka

The inquirer - Podjetje 3Dconnexion, ki je v lasti Logitecha, je predstavilo novo 3D-miško, ki nosi ime SpacePilot Pro. Gre za mnogo več kot navadno miško, saj ima vgrajen LCD-zaslonček (LCD Workflow Assistant, ki omogoča preprost dostop do pomembnih aplikacij in funkcij), tehnologijo QuickView Navigation, množico gumbov in pametnih tipk ter deluje v šestih ravninah, tako da je zadeva kot...

23 komentarjev

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Pleo (Image by Mrs. Gemstone via Flickr)

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V novem tednu v Kiberpipi bo na Pipinem terminu Tomaž Šolc razkril skrivnosti drobovja avtonomnega robota Pleo in zdravilne recepte ob bolezni ali poškodbi priljubljene domače živali. Na Spletnih uricah bo o tipografiji predaval Natan Nikolič, v četrtek pa bo spet večer za ljubitelje Jave in vsega z njo povezanega - na Cafe Babe bo tokrat govora o JRuby. Kot smo že pisali, do 10. aprila ne zamudite razstave računalniškega muzeja - vse o zgodovini trdega diska.



Pleo je avtonomni robot, mehansko-elektronska igrača, za katerega proizvajalec trdi, da gre za živo bitje, ki je sposobno učenja in čustvenega odzivanja na dražljaje iz okolja. Ima kožo, občutljivo na dotik, barvni vid, stereo...

5 komentarjev

Kakšen bo Microsoftov Kumo

Wired News - Microsoft je naznanil, da je začel z internim testiranjem novega iskalnega pogona, ki nosi kodno ime Kumo. Ko bo Kumo nared za uporabo, bodo z njim zamenjali Live Search, in poskusili konkurirati Googlu na področju iskanja po spletu. Celotni projekt naj bi Microsoft zastavil kar resno, tako da je v podjetju trenutno živahno vzdušenje testiranja, nad izdelkom pa naj bili zaposleni navdušeni.

Da bi jim uspelo ogroziti Google, razvijajo novo tehnologijo iskanja, ki so jo poimenovali...

8 komentarjev

Cafe Babe: Iskanje

Cafe Babe

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Vse ljubitelji Jave in vsega z njo povezanega ste vabljeni, da se nam pridružijo na CAFE BABE v četrtek, 19.6. ob 19. uri v Kiberpipi, in se naužijejo novega znanja s področja iskanja v Javi. Priložnost boste imeli prisluhniti dvema predavanjema: Uvod v iskanje v javi (Domen Grabec), kjer bo predstavljen odprtokodni java projekt Solr, ter Hibernate + Lucene = Hibernate Search (Marko Štrukelj + Aleš Justin), kjer bo demonstrirana knjižnica Hibernate Search, ki omogoča preprosto integracijo iskalnika Lucene v aplikacije, ki uporabljajo Hibernate za dostop do poslovnih podatkov. Nekaj več si lahko preberete na Kiberpipini...

0 komentarjev

Firefox 3 Release Party 2008 v Kiberpipi

Firefox 3 Release Party 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Izid nove različice najbolj popoularnega odprtkokodnega spletnega brskalnika Firefox 3 se naglo bliža in ob tej priložnosti Kiberpipa in Društvo študentov informatike pripravljata veliko zabavo!

Na programu pa ne bo "le" zabava, temveč se bo marsikaj dogajalo že pred tem. Dogodek bo potekal v torek, 24. junija 2008, v Kiberpipi. Ob 11. uri se prične z novinarsko konferenco, od 15. ure dalje poskrbljeno za niz zanimivih predavanj, tako z gosti z Mozille (zagotovo med drugim ne smete zamuditi keynote-a Tristana Nitota, predsednika Mozilla Europe) kot drugimi. Vrhunec dneva bo seveda zabava od 21. ure dalje, kjer bo čas za sprostitev in klepet ob ritmih DJa. Poskrbljeno bo za obilico pijače in jedače, seveda ne bo manjkalo priložnosti za druženje, mreženje in spoznavanje.

Vse novosti o dogajanju in...

36 komentarjev

Spletni teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Facebook je popularno spletno socialno omrežje z več milijoni uporabnikov, kjer z ne veliko vloženega dela dobite nov kanal za promocijo, spoznavanje ljudi in zapravljanje prostega časa. Na Pipinem odprtem terminu v torek bo govora o razvoju lastnih aplikacij zanj, kjer bo Igor Kolar predstavil praktični primer razvoja aplikacije za Facebook, in sicer koncepte, integracijski api za dostop do uporabnikovih podatkov, pošiljane sporočil in objavo novic, organiziranje dogodkov, skupin in podobnega.



Splet podatkov ("web of data") je danes izraz, ki ga danes slišimo večkrat na dan na vsaki spodobni Web 2.0 konferenci. Zadnji trend tehnologije na tem področju so ekstenzije za XHTML...

11 komentarjev

Okupirana Kiberpipa

Slo-Tech - Kiberpipa bo tudi naslednji teden okupirana s strani vseh tistih, ki gredo v korak s tehnologijami in svetom.

V torek, 24. aprila ob 19.00 vabimo na predavanje z naslovom Opensource .NET. Jan Kraljič bo predstavil kako lahko tudi pod Linuxom uporabljamo Microsoftove tehnologije s pomočjo projekta Mono. Predstavljeno bo tudi integrirano razvojno okolje MonoDevelop, za konec pa še ASP.NET pod Linuxom.



V sredo bodo na udaru blogerji. Predstavljen bo nov spletni servis Blogorama, zaenkrat še v beta različici. Ta podobno kot angleški...

1 komentar

POT: Poškodbe pri delu z računalnikom

Kiberpipa - So vas roke že kdaj bolele po dolgotrajnem tipkanju? Imate trd vrat in neprestano bolečine v hrbtu? Ali vas je samo strah, da boste nekoč zaradi česa naštetega trpeli? To ni reklama, je vabilo na predavanje o poškodbah pri delu z računalnikom. Tina Kogoj bo poleg poučnih vsebin tudi odgovarjala na vaša vprašanja ter vam svetovala glede vaših navad.

V torek, 16.11., ob 19. uri v Kiberpipi.

12 komentarjev

HAIP v Kiberpipi se preveša proti koncu

Kiberpipa - V kiberpipi se festival HAIP počasi preveša v drugo polovico. Do sedaj smo videli veliko, od postavljanja piratskih video postaj v medijsko hiperkontrolirani Italiji (CandidaTV), preko manipulacije video- in info-materiala kjerkoli, kadarkoli (španska Hackitektura, čigar mobilni VJ terminali nonstop tečejo s polno paro; sinergija virtualne in realne komponente plesa Daniela Fisherja), do predavanj in delavnic o odprtih orodjih in licencah (hrvaška Mama, francoski LaMenagerie). Če ste vse to zamudili, povzetek lahko doživite danes zvečer v K4, kjer se bodo vsi sodelujoči predstavili s svojimi deli, tako audio DJi kot VJi. Še vedno pa lahko jutri pridete na Gandalfarjevo predavanje o...

11 komentarjev