» »

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, SuperCollider delavnica, Nikoli za vedno

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, SuperCollider delavnica, Nikoli za vedno

KDE 4.8, 31. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 28.2. ob 19h, bomo v Kiberpipino umetniško-razvijalno rezidenco gostili trenutno dva najbolj aktivna razvijalca SuperCollider programskega jezika za real-time zvočno sintezo ter algoritmično kompozicijo. SuperCollider je močno programsko okolje in jezik, katerega korenine segajo v Smalltalk in funkcionalne jezike. Tim in Jakob bosta na predavanju orisala spremembe v verzijah 3.5 (ki je pravkar izšla) in 3.6 (ki jo planiramo izdati v sodelovanju s Kiberpipo v septembru) in kako se lotevata tega podviga. Predavanje je del Kiberpipinega umetniškega rezidenčnega programa. 
Več: supercollider.sf.net

V četrtek 1.3. ob 17h, bosta Jakob Leben in Tim Blechmann poleg torkove predstavitve in celotedenskega programiranja naredila tri-urno delavnico, v kateri se boste lahko spoznali z osnovami tega programskega jezika, prav tako pa tudi z naprednejšimi funkcijami. Zelo so vabljeni tako začetniki kot že programerski stari mački. Prijavite se preko elektronske pošte na program@kiberpipa.org - napišite tudi, kakšne so vaše izkušnje s programiranjem na splošno in s SuperCollider okoljem.

V četrtek 1.3. ob 20h, vabljeni v našo kinodvorano, kjer si bomo z Filmšteko ogledali film Nikoli za vedno, prvi celovečerec mlade režiserke Maje Prettner. Eva in David, sta skupaj odraščala, njuna medsebojna simpatija pa se ni nikoli razvila v nič resneješega. Tako živita vsak zase med Ljubljano in domačim krajem, študentskimi žuri ter prijatelji, ki v zgodbo vnašajo komične situacije. Ko pa se njune poti zopet križajo se neizživeto hrepenenje končno urešniči. Prekmurski griči, mesta in ravnice so vpete v ljubezensko zgodbo, prežeto s strastjo, igrivostjo in spominjanjem na skupne otroške trenutke. Vendar pa vse ni tako popolno kot izgleda na prvi pogled.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73587 (2489) Tear_DR0P
»

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63128 (2924) Sokrates
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53039 (2673) Bistri007
»

prevodi

Oddelek: Znanost in tehnologija
71097 (901) antonija

Več podobnih tem