»

Boxee predstavil beta različico, Boxee Box

Boxee Box od spredaj...

vir: engadget
engadget - Pred približno mesecem smo govorili, da bo beta različica multimedijskega vmesnika, namenjena HTPC-jem, predstavljena 7. decembra, skupaj z njo pa tudi prvi, trdi Boxee Box. Predstavitev je normalno potekala v ponedeljek in servirala z vsemi napovedanimi novostmi.

Boxee Box, ki je nadvse zanimive oblike in popolnoma drugačen od prve digitalne ilustracije, bo za Boxee izdeloval D-Link. Z detajli so vsi vpleteni še skopi, a prvi sliki pokažeta, da bo naprava imela HDMI, Ethernet ter analogno in optično zvočno povezljivost. Na zadnji strani sta poleg prej naštetih priključkov tudi dva USB 2.0 priključka, v sprednjo stran pa je mogoče vtakniti pomnilniške kartice SD. Po uradnih podatkih naj bi...

10 komentarjev

Apple z rekordno prodajo

Apple - Podjetje Apple je v ponedeljek izdalo finančno poročilo 4. kvartala preteklega poslovnega leta. Presegli so vse napovedi Wall-Streeta in dosegli dobrih 6 milijard dolarjev dohodkov (160 milijonov več od napovedi) in neto dobiček v višini 904 milijonov dolarjev. V zadnjem kvartalu so tako prodali 1,2 milijona iPhonov (pričakovanja od 900 tisoč do 1,2 milijona), dobrih 2 milijona Macov in 10,2 milijona iPodov (pričakovanja 10,5 do 11 milijonov).

Apple bo začel s prodajo iPhona v Evropi 9.novembra, in sicer v UK (O2) im Nemčiji (T-mobile), konec istega meseca pa še v Franciji (Orange). Za leto 2008 načrtujejo tudi pohod na Japonsko.

18 komentarjev

Bridgestone razkazuje ultratanek barvni e-papir

engadget - Podjetje Bridgestone, ob katerem velika večina takoj pomisli na pnevmatike, se od marca 2006, ko so sklenili pogodbo s Hitachijem, med drugim ukvarja tudi z razvojem in izdelavo e-papirja. Sodelovanje se je očitno obneslo, saj so lani že izdali dvobarvni e-list, prejšnji petek pa so razkazovali 8 palčno različico, ki je sposobna prikazati 4096 barv pri ločljivosti 80 dpi in se ponaša z izredno tankostjo (0,29 mm). Na predstavitvi so pokazali tudi doslej največji e-list, in sicer velikosti A3 (29,7 x 42 cm), kar ustreza 21,4 palčnemu zaslonu. Slednji bo (sprva) na voljo le oglaševalcem, na trgu pa bi se naj pojavil enkrat v naslednjem letu.



Novice na engadget, Japan Today in

29 komentarjev

Microsoft pričel spoštovati protimonopolne zahteve EU?

Dnevnik - Kot poroča Dnevnik, je komisarka za konkurenco Neelie Kroes na današnji novinarski konferenci izrazila mnenje, da je Microsoft končno napravil korake v smeri spoštovanja protimonopolnih ukrepov EU, saj naj bi pristal na zahteve, da mora tekmecem omogočiti združljivost programske opreme s svojim operacijskim sistemom.

Microsoft naj bi tako pristal na zagotavljanje odprtosti dostopa do informacij proizvajalcem sistemskih rešitev, določitev enotnega plačila licenčnin (nominalni znesek je 10.000 EUR), ter zmanjšanje licenčnine za globalno licenco (vključno s patenti) iz 5,95% na 0,4%.

Na Slashdotu tudi poročajo, da naj bi se Microsoft odločil, da se ne bo pritožil na plačilo 500 mio. EUR kazni, ki mu jo je naložila Evropska komisija.

Še več informacij o zadevi je na Reutersu.

9 komentarjev

Žalostna prodaja Viste na Kitajskem

Newlaunches - Kljub obsežni reklamni kampanji (demonstracija na spodnji sliki), ki jo je Microsoft izvedel v najbolj poseljeni državi na svetu, se mali rumeni niso preveč zmenili za njihov nedavno izdani operacijski sistem, vsaj ne toliko, da bi ga pridobili po legalni poti. Glede na uradne podatke naj bi namreč bilo prodanih zgolj 244 primerkov, kar je seveda smešno malo. A bolj kot za norčevanje iz Redmondovcev je ta podatek pomemben za prikaz grozne stopnje nelegalnega kopiranja, s katero se soočajo Kitajci. Za en sam dolar je namreč kar na ulici mogoče...

53 komentarjev

Robotski stražar z orožjem

Slashdot - NewLaunches poroča, da je Samsung v sodelovanju s korejsko univerzo razvil robota, ki bo stražil demilitarizirano cono med Severno in Južno Korejo.

Robot je opremljen z dnevno in infrardečo kamero za noč in dan. Obe kameri sta sposobni približevati pogled. Sposoben je razlikovati med ljudmi in drevesi, hkrati pa nosi tudi 5,5 mm strojnico. Opremljen je še z zvočnikom, ki morebitne tarče opozori, naj se predajo ali pa dobijo popoln zadetek v glavo. Roboti se bodo začeli prodajati nekje leta 2007 za približno 200.000 dolarjev.

Že vem, kako se bom v naslednjem letu akviziterjev znebil!

129 komentarjev

Elektronski papir na Fujitsu način

Slashdot - Fujitsu je predstavil barvni elektronski papir, ki ga je možno tudi upogibati. Za svoje delovanje porablja zelo malo energije, medtem ko za prikazovanje mirujoče slike sploh ne potrebuje električne energije, zahvaljujoč posebni funkciji s katero si "zapomni" sliko. Posebnost tega elektronskega papirja je poleg barv tudi v tem, da se slika, ki jo prikazuje, ob ukrivljanju "paprija" ne popači. Več podrobnosti je na voljo tukaj, izvirno novico pa sem prebral na Slashdotu.

15 komentarjev

Delujoča digitalna ura na papirju

Slashdot - Citizen Watch je izdelal <b>digitalno uro debeline papirja</b>. To novost jim omogoča E Ink Imaging Film. Poleg dejstva, da ura ne potrebuje popolnoma nobene osvetlitve, je prikazovalnik tudi zelo stabilen, ker ima spominski efekt, ki ne zahteva praktično nič energije za ohranjanje slike. Vse to pa posledično tudi drastično poveča trajanje delovanja baterije in nam da rezultat: en odstotek porabe energije tradicionalnih prikazovalnikov ure.

Kdo ve kdaj se bodo takšni prikazovalniki pretvorili v prikazovalnike reklam... bodo bannerji še v papirnatih časopisih?

47 komentarjev

Plastični čipi

3D News - Čeprav je že sama besedna zveza dokaj absurdna, trenutno poteka razvoj plastičnih čipov. Podjetje Plastic Logic je namreč razvilo tehnologijo, podobno inkjet tiskalnikom, ki brizga majhne kapljice plastike na podlago in tako lahko tvori polprevodnik. Seveda plastični čipi nikoli ne bodo izpodrinili silikonskih, toda po vsej verjetnosti bi bili zelo uporabni v raznih vsakdanjih zadevah, kot so razne kartice, cenovne oznake pa tudi TFT flat-panel zasloni. Slednji bi se z uporabo plastičnih čipov celo precej pocenili, tako da le upajmo, da se bo kmalu začela serijska proizvodnja. Jaz se nikakor ne bi branil 21" TFTja namesto sedanjega monitorja [:\\].

0 komentarjev