»

Analiza pobeglega Service packa za Visto

engadget - Že nekaj časa se je govorilo, da Microsoft dela na servisnem paketu za Windows Vista, a podrobnejših informacij ni in ni hotelo biti. No, zgodilo se je to, kar se ponavadi zgodi: zgodnja različica servisnega paketa je pobegnila iz njihovih razvijalskih logov ter prišla v roke fantom pri APC Magazineu.

Trenutne ugotovitve kažejo, da se v srcu operacijskega sistema ni prav dosti spemenilo. Build number se je povečal za 1, verzija jedra pa je ostala enaka, čeprav so se pojavile špekulacije, da bi naj s SP1 dobili kernel 6.1, ki bo domoval v strežniških različicah operacijskega sistema.
Tako razen kupa popravkov večjih novosti ni, še najopaznejši dodatek je možnost izdelave t.i. recovery DVDja v primeru, da uporabnik nima več na voljo Windows Vista DVDja.

Med popravki sta v paketu tudi najodmevnejša doslej, ki sta izšla prejšnji teden ( prvi, drugi) in popravita nekaj največjih napak. Pospešita namreč hitrost kopiranja datotek v Raziskovalcu, ter uredita nekaj problemov z...

27 komentarjev

Kritični popravki Intelovih procesorjev

The inquirer - Večina novih Intelovih procesorjev (tako namizni Core 2 kot serverski Xeon) ima po poročanjih Inquirerja določene kritične programske težave. Le-te se da rešiti s posodobitvijo procesorjeve mikrokode in sicer na dva načina: s popravkom za vaš operacijski sistem (zaenkrat omenjajo samo Windows) ali pa s posodobitvijo BIOS-a na matični plošči.

Kljub temu, da ima težave praktično cela zadnja generacija, Intel zatrjuje, da ne bo potrebna zamenjava izdelkov, saj bodo programske posodobitve dovolj. Vsi lastniki Core 2 procesorjev z Okni si že lahko prenesete popravke z Microsoftove strani.

Izvorna novica.

62 komentarjev

Hector Ruiz kritizira Intel

Daily Tech - Vodilni mož AMD-ja je v svojem govoru na American Antitrust Institute National Conference podal zelo ostro mnenje o podjetjih z monopolom, predvsem Intelu. Njihove tržne metode je označil za ilegalne in načrtno usmerjene v oviranje AMD-ja. V ospredje je postavil sumljivo nizke cene, predvsem pa pritisk na prodajalce sistemov, ki lahko zelo vpliva na stanje v podjetju (samo spomnimo se na kup procesorjev, ki jih je AMD letos izdelal z namenom prodaje Dellu). Hector je prisotnim funkcionarjem popihal na dušo in povedal, da upa na čimprejšnjo prevlado pravice ter rešitev situacije.

Izvorna novica.

31 komentarjev

Intel bo lovil goljufe

News.com - Procesorski gigant je razkril, da dela na zanimivi tehnologiji, ki ni najbolj povezana z njihovo primarno dejavnostjo. Lotili so se namreč razvoja sistema za odkrivanje igralcev, ki goljufajo v večigralskih igrah. Medtem ko z vtipkanjem kakšne od kod, ki jo je predvidel proizvajalec, v single player načinu vplivate le na svojo igro, je na internetu goljufanje dosti delikatnejša reč. Popularne igre imajo razvite programske sisteme za odkrivanje nepridipravov, žal pa je njihov razvoj zahteven in igralci s programerskim znanjem jih pogosto dohitevajo ter se jim izogibajo.

Intel namerava izdati sistem, ki bo skrit globlje z določeno osnovo tudi v sami strojni opremi, kar ga bo naredilo...

56 komentarjev

Pocenitvam ni videti konca

VR - Zone - Po napovedanih padcih cen tako AMD-jevih kot Intelovih procesorjev za namizne računalnike so na vrsto prišli Intelovi procesorji za prenosne računalnike, saj se bodo drugega septembra znižale cene najzmogljivejših različic T7500 in T7700. Tako bo za prvega potrebno odšteti 241 namesto 316 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena drugega padla s sedanjih 530 na 361 ameriških dolarjev.

Hkrati s pocenitvijo bosta luč sveta med drugimi zagledali tudi različici T7800 in Core 2 Extreme T7900 s frekvencama 2,6 oziroma 2,8 GHz, za kateri bo potrebno odšteti 530 oziroma 851 ameriških dolarjev. Poleg njiju bo Intel predstavil še različice Core 2 Duo T7250, Core 2 Duo LV L7700, Core 2 Solo ULV U2200 in U2100 ter Celeron-M 550. Še pred tem bo osmega julija krono najzmogljivejšega procesorja za prenosnike prevzel Core 2 Extreme X7800 s frekvenco 2,6 GHz in ceno 851 dolarjev.

Več o tem na VR-Zone

7 komentarjev

Intel X38 Express prihaja

Daily Tech - Intel bo v kratkem predstavil novo namizno platformo za najvišji del trga, ki bo nadomestila zastareli 975X Express. Glavni novosti, ki ju prinaša novi chipset, sta podpora PCI-Express 2.0 in DDR3, vsebuje pa tudi nekatere zaenkrat še vizionarske funkcije. Z X38 bodo namreč, če se bo proizvajalec tako odločil, delovali prihajajoči procesorji Penryn ter trojčki ATI-jevih nad fiziko navdušenih grafikulj. Izdelke na novi platformi je napovedalo dosti pomembnejših izdelovalcev matičnih plošč (podrobne specifikacije na spodnji povezavi), za overclockerje najbolj zanimiva bo najverjetneje DFI-jeva, saj bo vključevala (kljub Intelovem...

81 komentarjev

Intel Pentium E2160 in Pentium E2140

Slo-Tech - Intel je z zamenjavo zastarele arhitekture NetBurst, ki ni mogla več dohajati konjičev iz AMD-jevega hleva, ponovno osvojil srca večine izbirčnih kupcev. Danes je pri nakupu zmogljivega procesorja povsem logična odločitev nakup Intelovega procesorja, ki temelji na Core arhitekturi. Kaj pa spodnji segment? Tu, glede na razmerje cena/zmogljivost, kraljuje AMD, ki je svojim dvojedrnim procesorjem zelo spustil cene, najcenejšega se lahko pri nas kupi že za 70 evrov.

Intel, ki seveda želi svoj del kolača tudi na tem trgu, je kot protiudarec pred nekaj dnevi predstavil nova, poceni procesorja, osnovana na Core arhitekturi, Pentium E2160 in Pentium E2140. S tem bo poizkušal na trgu ponovno zmešati karte.



V čem se novi Pentium iz družine E2000 razlikuje od večjih bratov, E4000 in E6000? Najprej seveda po hitrosti....

56 komentarjev

Intel prodal več dvojedrnikov

X-Bit Labs - Po besedah Intelovega podpredsednika Stacyja Smitha je bila več kot polovica prodanih Intelovih procesorjev v četrtem četrtletju lanskega leta dvo- oziroma štirijedrnikov, kar se je zgodilo prvič po pojavu večjedrnih x86 procesorjev. Zasluga za prevlado dvojedrnikov gre predvsem procesorjem Core 2 Duo, Pentium D in večjedrnim Xeonom, ter vedno manjši ponudbi enojedrnih Pentium 4, Celeronov in Xeonov.

Več o tem na X-bit labs.

36 komentarjev

Pentium 4 kmalu 60 % ceneje

Hartware.net - Neuradni kitajski viri namigujejo, poroča nemški Hartware, da se lahko januarja nadejamo konkretne pocenitve starejših Intelovih procesorjev. V skladu s strategijo uvajanja novih Core 2 Duo procesorjev se naj bi enojedrni Pentiumi 4 651, 650, 641, 631, 630, 541 in 531 pocenili za grobo rečeno več kot polovico. P4 650 bo cena padla s 272 na 84 dolarjev, dočim bo P4 531 cenejši za skromnih šest odstotkov. Prav tako lahko pričakujemo znižanje cen Pentiumov D Dual Core in Celeronov D.

30 komentarjev

Po dnevu zatišja -- Microsoft in RPC

Slo-Tech - Takole, ker nismo hoteli z "bum" novico zbujati več panike kot bi jo proizvajalci antivirusnih programov želeli, da jo, smo z objavo novice nekoliko odlašali.

Precej uporabnikov sistemov, temelječih na jedru Windows NT (torej Windows NT 4.0, 2000, XP in 2003 Server), je bilo že od izdaje operacijskega sistema ranljivih na hrošč v kodi sistema RPC (Remote Procedure Call, oddaljeno klicanje procedur). ZliUporabnik je lahko izzval prekoračitev izravnalnika in na ciljnem računalniku...

65 komentarjev

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Intel P4 Xeon

Slo-Tech - Po treh letih dominacije Xeonov na serverskem področju je Intel predstavil naslednike teh procesorjev. Na Pentium4 jedru, seveda. Ali so ti 1.7GHz procesorji odgovor na mokre sanje serverskih administratorjev, ali pa je Intelu spet spodletelo? Sodeč po tem testu na AnandTechu je odgovor nekje vmes. Novi procesorji dejansko prinašajo odlične performanse (za kar se gre zahvaliti predvsem ogromni prepustnosti zunanjega in pomnilniškega vodila), toda ovira jih trenutna i860 platforma. Maksimalno 4GB pomnilnika namreč marsikomu ne bo dovolj, poleg tega pa le-ta mora biti dragi RDRAM. Pojavlja se tudi vprašanje, kako se bodo dotični procesorji kosali s serverskimi Palomino konfiguracijami na AMDjevem 760MP čipovju, saj je v marsikaterem testu 1.2GHz TBird celo prehitel 1.7GHz Xeona. Thnx slycer.

4 komentarji