»

Intel niža cene, Atom še nekaj časa brez konkurence

bit-tech.net - Intel je zadnje čase zaradi zelo nizke cene (v Sloveniji na voljo že za okrog 160 €) izredno popularenemu štirijedrniku Q6600 ponovno spustil ceno. 16 % znižanju cene na 224 $ za 1000 kosov je prav v teh dneh sledil dodaten padec, tokrat pod magično mejo 200 $ - na 193 $. To je seveda slaba novica za AMD, ki s svojimi zelo nizkimi cenami za Phenome nima bajnega zaslužka, če pa želijo ostati konkurenčni, pa bodo te cene morale še dodatno pasti, kar pomeni dodatne izgube. Intel po drugi strani z Q6600 enostavno prodaja stare zaloge.

Cenil pa se ni le Q6600 temveč tudi novejša, manjša dvojedrnika - E8500 in E8400 sta se spustila za po eno stopničko, slednji s 183 $ na 163 $, E8500 pa z nekdanjo ceno 266 $ nadomešča staro ceno E8400 183 dolarjev. Pocenil pa se je še manjši brat prej omenjenih procesorjev, E7200. S frekvenco 2,53 GHz se od E8x00 serije razlikuje po pol manjšem L2 predpomnilniku, saj ga ima le 3 MB. S 133 $ se je za 15 % pocenil na 113 $. Vse cene so seveda za 1000...

22 komentarjev

Pianino PC modifikacija

Sci Tech Today - Sci-Fi tech poroča o zanimivi modifikaciji klasičnega pianina (slike in video). Na ebayu se je namreč znašla modifikacija 103 leta starega inštrumenta, ki je opremljen s povsem spodobno strojno konfiguracijo ter samodejno pomičnimi vrati za zaslon. Klavirske tipke pa je seveda zamenjala klasična tipkovnica. Zanemarljiva pa ni niti trenutna izklicna cena eBay avkcije - 7000 ameriških zelencev.

34 komentarjev

Naj modifikacja 2006, izbrana na strani Bit-tech.net

Dark Blade, avtorja G69T

vir: Bit Technologies
Slo-Tech - Na strani bit-tech.net so uporabniki izbrali najboljšo modifikacijo v letu 2006. To je postala Dark Blade, modifikatorja G69T. Projekt je bil začet v novembru 2004, končan pa leta 2006. Predstavlja nov val modifikacij, kjer se avtorji prav malo ozirajo na običajne industrijske koncepte in ohišje zgradijo povsem na novo.



Prej zapisano še posebej velja za drugouvrščenega (bitka za prvo mesto je bila zelo zelo tesna) WDM - Weapon of Mass Destruction,...

48 komentarjev

IP naslov ni zadosten dokaz, da je oseba piratizirala?

Slo-Tech - Bit-tech.net poroča, da je ameriško združenje glasbenih založnikov RIAA nedavno doživelo še enega izmed udarcev v boju proti internetnemu piratstvu.

V primeru Virgin vs. Marson je bila gospa Marson obtožena nelegalne dolvleke glasbenih datotek. Glavni tožnikov dokaz je bil IP naslov njenega računalnika, ki naj bi s pomočjo podatkov internetnega ponudnika dokazoval, da je ga. Marson lastnica računalnika, s pomočjo katerega naj bi se izvajale domnevno nezakonite aktivnosti.

Sam IP naslov pa naj ne bi bil zadosten dokaz za obsodbo, saj le-ta omogoča zgolj identifikacijo računalnika, ne pa tudi domnevnega kršitelja.

Ray Beckerman, glavni odvetnik RIAA je dejal:
"Soočili smo se z dokazom, da je imelo več ljudi dostop do računalnika ter internetne povezave, torej bi lahko vsak od njih izvajal domnevno nedovoljene aktivnosti."

The Inquirer je medtem objavil prispevek, v katerem avtor opisuje, da naj bi v filmu Miami Vice, ki je pravkar prišel na velika platna, skušali s pomočjo...

32 komentarjev

Testi z Matrox Triplehead2Go

Bit Technologies - V tej novici smo predstavili zanimivo Matroxovo rešitev, ki VGA signal grafične kartice namiznega ali prenosnega računalnika razdeli med tri monitorje. Dodali smo tudi, da je rešitev primerna za poganjanje iger na treh monitorjih.



Kako se produkt izkaže v dejanski uporabi? Na Bit-Tech so vpregli močan računalnik (Sli kakopak, na CrossFire podsistemu Triplehead2Go ne deluje), poganjanje 3840x1024 točk ni mačji kašelj in prišli do naslednjih rezultatov. Računalnik v igri Counter-Strike, v ločljivosti 1280×1024, zmore 160 sličic na sekundo, na 3840x1024 pik pa povsem solidnih 130. Dodana vrednost je v tem, da na očeh nimate (več) plašnic, pač pa so sovragi vidni tudi na dveh dodatnih monitorjih. Neprecenljiva vrednost, ki vas dejansko ohrani pri življenju. Ilustrativne posnetke zaslona si oglejte...

27 komentarjev

Testi strojne opreme

Slo-Tech - V teh deževnih dneh vam poleg učenja ne preostane veliko kot posedanje pred računalnikom, tam pa se mnogi hitro zdolgočasijo. Prav takim navdušencem nad strojno opremo je namenjena ta zbirka testov.

Mushkin, znan proizvajalec predvsem navijalskih RAM modulov, je izdelal 2 gigabajtni kit (2x1 GB), zmožen teči pri 250MHz in spodobnih zakasnitvah CAS 3-4-3-8. Pomnilnik so si ogledali ter ga dodobro stestirali na MKVTech.

Na bit-tech.net so si ogledali novo Leadtekovo 7800 GT grafično kartico, ki se ponaša z nazivom Extreme. Kaj prinesejo dodatni megahertzi, si poglejte v testu, ekipa pa zaradi cene ni bila najbolj navdušena (le-ta bo kar visoka).

Zdaj že dobor poznane OCZ VX module so testirali na XtremeSystems. Pod drobnogled so vzeli VX 4000, dvo-kanalni komplet, namenjen visokim napetostim. Nad pomnilnikom so bili navdušeni, saj so dosegli višjo grekvenco od deklarirane.

Pod drobnogledom je bil še en OCZjev proizvod. Na Hardware Secrets so si ogledali napajalec iz...

2 komentarja

Prenosniki z RAIDom

Slashdot - Intel namerava v svojo prihajajočo mobilno platformo, ki se zaenkrat razvija pod kodnim imenom Napa (naslednik Centrina) vgraditi RAID kontroler. Intelova Matrix RAID tehnologija domuje na obilici plošč z 9xx serijo veznih čipovij, sedaj pa se prav ta tehnologija obeta tudi uporabnikom prenosnikov. S tem pri Intelu ciljajo predvsem na poslovneže, ki v svojih delovnih prenosnikih potrebujejo varnost, RAID pa predstavlja pa tudi premik v igračarskem svetu, saj sprosti največje ozko grlo pri prenosnikih - disk. Večina se jih trenutno vrti pri samo 5400 obratih na minuto, obeta pa se vedno več 7200 rpm diskov, ki bi v RAID 0 polju delali z zelo visoko hitrostjo. Če temu dodate še Geforce Go 7800, dvainpol gigaherčen Pentium M in obilico pomnilnika, dobite odličen igričarski prenosnik. Obvezno preberite novico na bit-tech.net

"Dober dan, eno Napo prosim!"
"Kakšen štedilnik pa imate?"

15 komentarjev

Orac^3

Slo-Tech - Zgodovinsko gledano je Orac3 računalnik iz britanske znanstveno-fantastične nanizanke Blakes 7 iz zgodnjih osemdesetih let. V kontekstu današnjega časa pa je to ime ohišja, ki ga je navdihnila ta nanizanka. Ohišje tako vsebuje vse kar bi človek pričakoval od takšne modifikacije in še kaj več. Največ pa seveda povedo slike in članek, ki natančno opisuje postopek izdelave.

22 komentarjev

Ponovno lep modifičarski projekt za inspiracijo

Bit Technologies - Na bit-tech ponovno dokazujejo, da se pri njih rojevajo eni najboljših, najlepših sapo jemajočih projektov. Tokrat se je njihov novi član lotil projekta, ki ga opisuje kot "intektualno snobovski, kompliciran in izjemno brilijanten računalnik, ki ga je ročno naredil ekscentrični znanstvenik". Po takšnem opisu mi ne preostane drugega, kot da pokažem eno sliko, ter povezavo do članka.

8 komentarjev